25. kesäkuuta 2015

Haaste hevosbloggaajille

Sain Siivetön Pegasos -blogilta tällaisen haasteen, joka on tarkoitettu luonnollisestikin, hevosbloggaajille. Lisäksi sain haasteen myös kauramoottoreita ja kameroita - ja Kultaponin seikkailut -blogeista. Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset: Lisää alla oleva kuva postaukseesi, vastaa kymmeneen alla olevaan kysymykseen ja perustele vastauksesi. Haasta sitten vähintään kolme muuta blogia. 


1. Hevoset vai ponit?
Ponit ovat äärettömän suloisia ja haluaisin vastata ne, mutta pituuteni puolesta en enää pysty poneilla ratsastamaan. Onkin siis pakko vastata tähän hevoset ja eihän niissä mitään vikaa ole. Ainakin pääsee hyppäämään korkeampia esteitä, jos sitä haluaa!

2. Kenttä vai maneesi?
Maneesissa saa huonompia kuvia, mutta sanon kuitenkin maneesi. Siellä pystyy ratsastamaan säällä kuin säällä. Kenttä taas saattaa mennä hyvinkin huonoon kuntoon esim. vesisateella.

3. Koulu, esteet vai maasto?
Hetki sitten olisin vastannut tähän ehdottomasti koulu, mutta tällä kertaa sanon esteet. Olen nimittäin taas innostunut hyppäämisestä ja pakko sanoa, että ne esteet ovat vaan enemmän mun juttu, vaikka ei kouluratsatuksessakaan mitään vikaa ole. Myös maastoilu on kivaa, mutta mieluummin ratsastan enemmän tosissani ja maastoilu on mielestäni sellaista rentoa irtiottoa.


4. Raippa vai kannukset?
En pystyisi tällä hetkellä ratsastamaan kannuksilla, koska mun jalka heiluu ihan liikaa ja pelkään satuttavani niillä hevosta, vaikka ne olisivatkin ihan pienet kannukset. Vastaankin tähän siis raippa.

5. Suojat vai pintelit?
Pintelit tuovat mieleen kouluratsastajan. Vastaan suojat, koska harvemmin tulee laitettua pinteleitä kenellekään. Suojat suojaavat enemmän, joten mielestäni ne ovat hyödyllisemmät.

6. Lyhyt vai pitkä raippa?
Mikä määritellään pitkäksi? Tää oli hankala kysymys, koska pitkä raippa voi olla todella pitkä tai vähän lyhempi. Ajattelen liian monimutkaisesti! Vastaan, että sellainen vähän pidempi raippa, koska en tosissanikaan osaa sanoa.

Tässä taitaa olla lyhyt raippa.

7. Tarhaus yksin vai laumassa?
Jos 3-4 hevosta määritellään laumaksi, niin sitten vastaan laumassa. Toki porukassa tulee enemmän naarmuja ja sellaisia, mutta hevonen on kuitenkin laumaeläin. Sairaspotilaat on ihan eri juttu, mutta perusterveen hevosen pitäisi saada elää laumassa.

8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
En ole ikinä välittänyt niin hirveästi ratsastuskouluista. Yksityistallit ovat mun mielestä kivempia, kun siellä ei ole niin kova tohina ja usein säännöt ovat vähän rennommat. Totta kai ratsastuskoulut ovat siinä mielessä hyviä, että saa oikeasti opetella ratsastusta, mutta kyllä mä silti sanon yksityistalli.

9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?
Vuokrahevonen! Sellaiseen ei tarvitse sitoutua ihan niin paljoa kuin omaan hevoseen. Tällä hetkellä mä en voisi pitää omaa hevosta, vaikka toisaalta, olisihan se ihan kivakin loppujen lopuksi.

10. Lempihevonen?
Tätä ei voi olla arvaamatta, Montu tiestysti! ♥


Haastan ne, jotka haluavat tämän tehdä ja linkatkaa ihmeessä kommentteihin teidän tällaisia haastepostauksianne!

16 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Tuosta suoja- ja pintelijutusta, että pintelit suojaavat mun mielestä enemmän, koska ne tukee ja suojaa koko alueelta, jossa pinteli on toisinkuin suojat vain suojaavat jalkoja niiltä kohdilta, joissa suojan kova osa on :D Riippuu toki suojistakin, mutta oikein laitettuina pintelit (ja pintelipatjat) ovat paremmat jalkojen kannalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toi on kyllä totta, mutta lähinnä mietin esim. esteitä, jolloin harvemmin käytetään pinteleitä :D Pintelit on aina niin vaivalloista laittaa...tai ainakin mun mielestä :D

   Poista
 2. Voisin tehdä kunhan on aikaa:)

  VastaaPoista
 3. Tää oli ihan kiva haaste, jos itsekkin tekisi :D

  VastaaPoista
 4. Mäkin voisin tehdä tämmösen kun ei muutakaan kirjoiteltavaa ole. Oottanu jo pitkän aikaa että mut haastettais mutta eipä oo haastetta kuulunut joten nyt on PAKKO tehdä :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tee vaan! :) Mut haastettiin heti moneen kertaan ja suunnittelin heti, että julkaisen tämän tälle viikolle, kun en muutakaan voi julkaista :D

   Poista
 5. Kiva postaus ja kiva haaste. Toteutan jos ennätän (siis jaksan...) :D

  VastaaPoista
 6. Eksyin jotain kautta lueskelemaan tänne blogiisi.
  Pakko sanoa, että tämä alin kuva tässä postauksessa on aivan hurmaava! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Paljon kiitoksia! Jos voin sanoa, niin mäkin kyllä tykkään siitä :)

   Poista
 7. Voisin kyllä joskus tehdä tän haasteen, vaikutti nimittäin kivalta!

  VastaaPoista