26. elokuuta 2015

Liebster Award


Tarkoitukseni ei ollut tehdä monessa blogissa ollutta Liebster Award -haastetta, mutta minut haastettiin siihen yksinkertaisesti liian monta kertaa. Näin nopeasti laskettuna sain tässä lähiaikoina ainakin 6 saman tyylistä haastetta! Minut on haastanut blogit Milla Karoliina, Turpakarvat vasten poskeani, Pienen valkean matkassa, KarvakorvakamutJemina & Enmyy ja Polkua Pitkin Eteenpäin. Kiitos kaikille haastajilleni! Pakko sanoa heti alkuunsa, että rikon sääntöjä hiukan, enkä haasta enää ketään. Tuntuu nimittäin, että jo kaikki mahdolliset ovat tämän tehneet..

Tämän haasteen ideana on saada näkyvyyttä alle 200 lukijan blogeille. Haasteessa on neljä sääntöä:

1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 eri kysymykseen
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Award -haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastetuille

Valitsin jokaisesta blogista 4 kysymystä, joihin vastaan tässä postauksessa! Ihan vain siitä syystä, että tämän jaksaa joku lukeakin!
1. Miten aloitit ratsastuksen? Sain lahjakortin ratsastustunneille syntymäpäivälahjakseni, kun täytin 4. Siitä se sitten lähti, kun innostuin heppailusta.
2. Kellä hevosella ratsastit ensimmäisen kerran? En ole ihan varma tästä, mutta muistelisin sen nimeksi "Baxu", joka taitaa kyllä olla väärin. Se oli oikeastaan aika korkea poni(?).
5. Mikä hevonen on opettanut sinua eniten? Montu, sen kanssa olen kokenu ne kaikki ylä- ja alamäet, joiden jälkeen ollaan kehitytty jonkin verran. Ratsastuksesta en niinkään ole oppinut Montun kanssa, mutta käsittelyä ja yhdessä kasvamista.
7. Minkä tasoinen olet omasta mielestäsi? HeC-HeB, vaikka toisaalta myös HeÖ on aika lähellä mun tasoa.


"Hiukan" paremmalta tasolta kuin itse olen..

Milla Karoliina
1. Miksi aloitit bloggauksen? Kaverillani oli blogi ja lopulta saimme idean aloittaa toisen kaverini kanssa bloggaamisen! Siitä syystä blogin osoite "welifedream"(blogin nimi oli Our life to Dream). Myöhemmin kaverini jäi pois ja nyt pidän tätä blogia yksin.
5. Millä otat kuvasi blogiin? Omistan Nikon D3200 järjestelmäkameran, jolla kuvaan useimmat kuvat ja videot tänne. Lisäksi kaverini kuvaa minua välillä Canon EOS 1100d kamerallaan!
7. Minne haluaisit matkustaa? Miksi? Lontooseen! Se vaikuttaa mahtavalta kaupunkilomakohteelta ja se ei edes ole kovinkaan kaukana. Lisäksi Lontoo ei ole niin suuri kaupunki, kuin esim. New York.
9. Mitä muistat lapsuudestasi? Mun muisti on pimentynyt ja muistan vain satunnaisia asioita joista osa on muistunut esim. valokuvien kautta mieleeni.

 Olin v.2012 Pariisissa ja petyin, koska se ei ollutkaan niin hohdokas kaupunki, mitä luulin.

Pienen valkean matkassa (tässä blogissa haaste ei tainnutkaan olla sama, kuin mitä suoritan, mutta ei se haittaa)
1. Minkälainen olisi unelmahevosesi? Olen tehnyt aiheesta postauksenkin joskus. Tuon postauksen kriteerit pitävät vieläkin aika hyvin paikkaansa.
4. Isoin hevonen, jolla olet ratsastanut? Mun täytyy sanoa, etten tiedä. Montukin on yli 160cm ja saattaa olla, että olen mennyt sitäkin korkeammilla. En ole varma, mutta n.170cm ei varmaan ole kovin kaukana oikeasta.
8. Mikä kesässä oli parasta? Ratsastusleiri, rippileiri, kaverit, hevoset ja ne muutamat lämpimät kelit!
11. Mikä motivoi sinua jatkamaan ratsastusta? Tässä postauksessa pohdin täysin samaa asiaa. En ole vieläkään ymmärtänyt vastausta, mutta sanoisin, että rakkaus hevosiin on johtanut elämäntapaan.
Pulleromäen tallin Futu on tallin nettisivujen mukaan 167cm ja onhan se aika iso!

Karvakorvakamut
1. Kuinka kauan olet harrastanut ratsastusta? Neljävuotiaana aloitin ratsastustunneilla, joten siitä laskettuna 11 vuotta. Aktiivisesti olen ratsastanut n.4v(?).
2. Jos pääsisit tapaamaan viittä hevosbloggaajaa ja ratsastamaan heidän blogissaan esiintyvällä hevosella, ketkä haluaisit tavata ja millä hevosella haluaisit ratsastaa? Tää oli hauska kysymys, johon halusin ehdottomasti vastata! Haluaisin ehdottomasti tavata Kaktu ja Futura blogin kirjoittajan ja Futuran. Heidän yhteistyönsä on niin ihanaa katsella blogin välityksellä. Lisäksi Hevosvoimat pelissä blogin Gletti niminen issikka vaikuttaa ihanalta! Kai pakko sanoa, että myös Voitto kotiin blogin Voitto kuulostaa kivalta hevoselta ja samaten Pieni Suurilla Unelmilla blogin Vallu niminen shettis on hurmannut mut täysin! Harmi vain, että olisin sille jo ihan liian pitkä. Once upon a Time blogissa Lobe on myös kuvien perusteella hurmannut mut ulkomuodollaan! Loppujen lopuksi niitä hevosia/poneja on ihan liikaa, joilla haluaisin mennä..
6. Onko sinulle sattunut mitään vakavaa hevosten kanssa? On! Mursin 2010 vuonna ranteeni kahdesta kohtaa tippuessani eräältä issikalta kädet edellä, kun se lähti yllättäen laukkaan ja teki äkkikäännöksen.
9. Jos pystyisit palaamaan ajassa taaksepäin, mihin hetkeen haluaisit palata? Oikeastaan en edes haluaisi palata ajassa taaksepäin. Ne virheet on jo tehty, mitkä ovat takanapäin eikä niille voi mitään. Enemmänkin haluaisin matkata ajassa hetkellisesti eteenpäin.

Mursin ranteeni v.2010 tippuessani hevosen selästä.

Polkua Pitkin Eteenpäin
1. Olisiko elämäsi samanlaista ilman bloggausta? Pakko myöntää, mutta ei. En olisi läheskään niin usein tietokoneen ääressä enkä raahaisi tallille juuri koskaan kameraa. Elämäntapani kuitenkin pysyisi samana, vain nämä "pikkujutut" muuttuisivat. 
3. Onko sinulla suuria tulevaisuuden suunnitelmia? Oikeastaan, ei ole. Jos totta puhutaan, niin minun pitäisi jo tietää, mitä elämältäni haluan, mutta kun en tiedä!
8. Paljonko käytät aikaa blogiisi? Kauan ja vähän päälle. Usein yhden postauksen kuvien muokkaamiseen menee aikaa vähintään 2h ja siihen päälle vielä postauksen kirjoittaminen ja kirjoitusvirheiden tarkastelu. Kaiken tämän lisäksi olen joka välissä tarkistamassa blogiin tulleita kommentteja.
9. Mitä muuttaisit jos voisit? Ajattelin ensin vastata, etten mitään, mutta pakko myöntää, että muuttaisin aika montakin asiaa jos voisin, mm. lasit haluaisin pois käytöstäni. 


Jemina & Enmyy
4. Kauanko vietät yleensä aikaa tallilla? Riippuu ihan mitä teen/milloin olen. Viikonloppuina menee se 7h toisella tallilla(koko aukioloajan) ja taas Montun tallilla n.2-5h riippuen kuinka hevoset ratsastetaan ja mitä muuta tallilla tehdään, että jäädäänkö me esim. siivoamaan myöhemmäksi. Kesäisin siellä viihtyykin kauemmin!
6. Oletko ajanut hevosta? Hevosta en ole koskaan ajanut, mutta ponia useamman kerran. Vieläkin haaveilen poniravikortin ajamisesta..
9. Mielipide kuolaimettomalla ratsastamisella? Tästä saisi tehtyä kokonaisen postauksen, mutta yleisesti en näe siinä mitään erikoista. Melkeinpä tätä voisi verrata eri kuolaimella ratsastamiseen. Näkeehän nykyään kisoissakin hevosia, jotka menevät oikein hyvin ilman kuolaimia. Joku varmasti löytää sekä kuolaimetta ratsastamisesta että kuolaimella menosta huonoja puolia, mutta en nyt puutu siihen tämän enempää.
11. Oletko kokeillut mennä montea? En kisoissa tai radalla, mutta olen mä joskus säätänyt jalustimet niin lyhyiksi, että pystyin ravaamaan niillä samantyylisessä asennossa kuin monteratsastajat. Toki otin harjasta tukea, etten ala repiä suitsista. Kunnioitan monteratsastajia, koska laji vaatii älyttömät jalkalihakset!

Näitä voi jo kutsua montejalustimen pituisiksi! Kuva vuodelta 2011.

Oletteko te tehneet jo tämän haasteen? Näitä saa linkkailla mulle luettavaksi!
 

8 kommenttia:

  1. http://minttuhessubrandy.blogspot.fi/2015/08/liebster-awards-haaste.html?m=1

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus ja ihania kuvia <3
    Oon tehnyt jo tän haasteen, ja sä vissiin olit jo lukenut sen :D
    Mäkin haaveilen poniravikortin suorittamisesta, katotaan jos ens vuonna ehtisin vaikka ihan oman ponin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Iida! Sun laittamia kommentteja on aina yhtä ihana lukea, kun nää on niin positiivisia ja piristää mua, kiitokset siitä <3

      Juu niinhän mä taisin lukeakin jo tuon sun haasteen :D Poniravikortti ois kyllä mahtava, mutta en toisaalta tulisi kisaamaan juuri ollenkaan..

      Poista
  3. Kivasti olit toteuttanu tän ja haastajiakin selvästi riitti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haastajia oli tosiaan ihan liikaa, enkä jaksanut ihan joka kysymykseen vastata :D Kiva, jos pidit! :)

      Poista
  4. Hei kiva, kun teit!:D Tosi hyvin ja kattavasti jaksoit kaikkien kysmyksiin vastata:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kiva kuulla, että tää toteutustapa oli hyvä :D

      Poista