24. syyskuuta 2015

Säätä uhmaten


Olen nykyään aktiivinen esteratsastaja! Olin nimittäin (taas) eilen ratsastamassa kahden ratsukon tunnilla Dimonassa ja ihme kyllä, ratsunani oli Rafi. Tämä olikin viimeinen treenikerta ennen varsinaisia kisoja, jotka ovat sunnuntaina! Hiukan jännittää.. En ole koskaan aiemmin kisannut jos leikkimielisiä kisoja tallikavereiden tai leiriporukan kesken ei lasketa. Kisoista kuulette lisää luultavammin alkuviikosta, nyt kerron vielä viime tunnista!


Alkutunnista satoi vettä. Onneksi vettä ei tullut kovin kovaa, mutta vaatteet saivat silti pikaisen vesipesun. Juuri ennen hyppäämistä sade kuitenkin laantui ja lopputunti saatiin mennä ilman vesikuuroja. Jo alkutunnista Rafi tuntui laiskalta ja sitä se oli oikeastaan koko tunnin. Ensimmäinen kerta, kun en joutunut pidättelemään Rafia, vaan sain käskeä sitä eteenpäin. Tämä aiheutti mulle ongelman nimeltä jalat. En vain opi pitämään niitä rentoina, kun yritän nostaa laukkaa! Esteet ylittyivät voimattomasti. Rafi kyllä lähti esteelle hyvin, mutta hidasti hypyssä. Ponnistukset tulivat usein liian lähelle ja ne olivat voimattomia.

Tältä mun laukannostot oikeasti näyttävät..

Hypättiin tosiaan samaa rataa, kuin viime tunnilla ja Rafi tuntui osaavan käännökset ulkoa. En sitten tiedä, montako kertaa se on kyseistä rataa hypännyt. Hypättiin taas alkuun muutama este yksittäin. Pääsin pian hyppäämään radan yksin pariin kertaan. Kaverini teki sellaisen ilmalennon, ettei hän päässyt ihan heti takaisin satulaan. Voin muuten sanoa, että tilanne oli pahan näköinen, mutta onneksi kaverini selviytyi ja jatkoi vielä lopputunnista hyppäämällä radan pariin kertaan. Rata meni mun osalta kohtalaisesti. Rafi kyllä hyppäsi jokaisen esteen ja itse pysyin ihan hyvin mukana, mutta tiukoissa kurveissa se hidasti lähes poikkeuksetta raviin. Onneksi Rafi imee esteille jonkin verran ja usein se nosti hidastuksen jälkeen itse laukan. Eipä ravista hyppääminen taida olla Rafillekaan helppoa.

Miten ihmeessä voin hypätä tuollaisilla ohjilla, hohoi..

Suurin este oli tänään hiukan yli 60cm ja se tuntui ihan hyvän korkuiselta. Lopputunnista hyppäsin radan vielä kerran kaverini jälkeen. Viimeisen radan jälkeen siirryttiin loppuverryttelyihin. Fiilikset tunnista ovat kohtalaiset. Rafi oli laiska ja se tuli usein liian lähelle estettä, mutta itse pysyin hypyissä mukana! Siitä olen tyytyväinen. Olen oppinut hahmottamaan Rafin laukka-askeleen ja osaan jo ennakoida, mistä hypätään. Huomasin jälkeenpäin, että jalustimeni ovat jopa liian pitkät ja saattaa olla, että istuntani on sen takia niin pysty..Materiaali ©Äiti!
Kuinka korkeita esteitä te hypitte yleensä?

12 kommenttia:

 1. Jee kiva et oot päässy nyt monelle estetunnille ja onnea myös kisoihin! :) Itse valmennuksissa ja itsenäisestikkin ei yleensä hypätä 80-90 isompaa mutta joskus ollaan hypätty myös 90-100, harvoin hypätään niin isoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treenaaminen on kyllä kannattanut, kiitti! :) Metri tuntuu todella korkealta esteeltä :D Itse olen mitannut hypänneeni 80cm, mutta taitaapa olla tuo luku mitan valehtelua :D

   Poista
 2. Siitä se kilparatsastajan ura alkaa :P En tiedä minkä korkusia meidän esteet valmennuksissa on, mutta ei ne voi kovin matalia olla :O xD varmaan joku 90cm ja 100cm yleensä, sillä 110cm kuulostaa jotenki kauheen korkeelta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo :DD Jo tuo metri näyttää livenä kamalan korkealta, vaikka se kuulostaakin tuollaiselta "normaalikorkeudelta" :D

   Poista
 3. Hyvin ne kisat menee! Älä jännitä turhaan :) Kisat tuo rutkasti uutta kokemusta ja seuraavissa kisoissa huomaat, ettet jännitä niin paljon kuin aikaisemmin. Itse oon kisannut jonkin verran, ja aina on pientä jännitystä. Se on ihan normaalia, kunhan se ei mene yli. Nyt on hieman enemmän jännitystä, sillä marraskuussa olisi tarkoituksena ottaa suuri harppaus, jonka olisin voinut ottaa jo keväällä: eka heB-rata..

  Meidän tunneilla hypätään yleensä noin 60-90 senttisiä esteitä. Välillä meillä on sitten ristikoita ja kavaletteja, mutta pääosin mennään noilla isommilla joiden seassa saattaa olla pienempiäkin. Riippuu kovasti hevosista, joita tunnilla on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä onneksi vielä jännitä, mutta saa nähdä kuinka sunnuntai aamulla käy.. :D Kumpa nyt pääsisinkin aloittamaan kisailun, mutta taitaa jäädä haaveeksi.. Oi, tuo onkin jännittävä harppaus! Vaativampsan luokkaan siirtyminen kuulostaakin jo jännittävämmältä, koska taso oletettavasti kovenee :)

   Miten ihmeessä luin näin: "meidän shettiksillä hypätään.." :DD Taisin sekoittaa tuon senttisiä sanan ylemmälle riville ja jotenkin siitä :D Tuo korkeus kuulostaakin ihan siedettävältä korkeudelta! Olisi kyllä mahtavaa itsekin löytää heppa, jonks kanssa pystyisi treenaamaan :)

   Poista
 4. Onnee kisoihin vielä multakin! :D jännitys on ihan ymmärrettävää, kun ekat kunnon kisat, eikä siitä aina mitään haittaa oo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :D Totta, vaikka eipä nämäkään niin kunnolliset kisat ole, ihan vain tallikisat :)

   Poista
 5. Kiva postaus ja onnea kisoihin! Hyvin se menee :)
  En hirveästi hypi esteitä, mutta jos jossain satun hyppäämään niin varmaan jotain 30-50 cm korkeimmillaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivotaan näin :)
   Toisaalta ihan hyvä, jos harvoin hyppii niin ei lähde ihan sitä metriä ylittämään :D

   Poista
 6. Mäkin ilmotin mut kisoihin, mut ne on koulukisat. Ekat kisat, jos ei lasketa leirikisoja. Ja mä hyppään yleensä 50-60cm joskus vaan 30cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea tuleviin kisoihin, koska ne sitten ovatkaan :) Sama tilanne mulla :D

   Poista