9. lokakuuta 2015

Yliarvostettua nukkua


Sielä mä seisoin,kamera edessä ja toppatakki auki. Revontulet liikkuivat ylitseni ikään kuin tanssahdellen. Se oli kaunista, ihan oikeasti! 


Mitä kaikkea sitä vielä tekeekään joidenkin valokuvien eteen, huoh... Keskiviikkoiltana kaverini ilmoitti noin klo 11, että taivaalla näkyi revontulia. Totta kai puin takin puoliksi päälleni ja lähdin seikkailemaan illan pimeyteen. Ja silloin oli oikeasti pimeää. Kävelin vain erään tien päähän ja nappasin siitä muutamia kuvia. Revontulet ovat oikeasti todella kauniita. Olisin voinut jäädä katsomaan niitä koko yöksi, mutta oli pakko siirtyä vielä kertaamaan kokeisiin. 


Seuraavana päivänä, eli torstai-iltana sovittiin menevämme kotikaupunkini laskettelumäen huipulle kuvaamaan. Niinpä päädyin ajamaan yhdeksän aikaan mopoautolla kyseisen mäen parkkipaikalle, josta jatkettiin huipulle kuvaamaan. Ensimmäinen sana taisi olla "wow", kun pääsin asettumaan kuvauspaikalleni. Kaupungin valot loitsivat kirkkaana ja taivaalla näkyi hiukan revontulia. Se oli oikeasti kaunista! Harmi vain, että revontulet näkyivät himmeästi ja hetken aikaa. Tulipahan silti vietettyä hauska ilta, vaikka jälleen olisin voinut olla lukemassa toisiin kokeisiin. Toki kokeet tuntuivat menevän hyvin, mutta koenumeroista en osaa sanoa yhtään. Nyt on kuitenkin pinnistelty syksy ja tänään alkoi meillä syysloma!!

En ole liittänyt kameraa tuohon muokkaamalla, sitä vain osoitettiin valolla oikeaan aikaan.
Kyllä nää valot voittaa Pariisin valot 6-0 :D

Olitteko te katsomassa revontulia, vai näkyikö niitä ollenkaan?

14 kommenttia:

  1. Oltiin tallilla siihen aikaan ku renvontulet oli. Oli aika mageeta ratsastaa kun horisontissa revontulet liikkui! Talliltakaa ei menattu päästä lähtemään kun näkyi muutama ihan äly hieno! Harmi ettei kellään tallilla ollut kameraa mukana :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa todella mahtavalta, oli varmasti upean näköistä! Ite fiilistelen ratsastuksen aikaan jo pelkkää auringonlaskuakin :D Multa jäi ne kaikista parhaat näkemättä, mutta tää riitti tällä kertaa ihan hyvin :)

      Poista
  2. Mä en tajunnut tuolloin keskiviikkona mennä illalla katsomaan revontulia, eli ne hienoimmat taisi jäädä näkemättä. (Tosin en edes tiedä näkyikö täällä niitä :D) Tänään olis kuitenkin tarkoitus lähteä metsästämään kameran kanssa revontulia, kun ei ole kouluakaan niin voi valvoa myöhään. Ne on vain niin kauniita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa en mäkään olisi niistä tiennyt jos kaverini ei olisi laittanut viestiä niistä :D Ja sitten taas kaverini, joka asuu toisella puolella kaupunkia, sanoi ettei nähnyt näitä revontulia :o Onnea yritykseen! Itse haluan vain nukkumaan :D

      Poista
    2. Haha, no enhän mä tietenkään niitä revontulia nähnyt :p Mutta siis, millä valotusajalla ja aukolla kuvasit revontulia, ja olitko säätäny kameran muita asetuksia? :) Itse kun yritin kuvata ihan normi tähtitaivasta, niin kuvassa näkyi vain muutama hassu valopiste vaikka oikeasti niitä tähtiä oli vaikka kuinka..

      Poista
    3. Apua, en mä näihin revontulikuviin tainnut säätää mitään, laitoin vain sille "ei salamaa" kohdalle. Näissä muissa kuvissa oli ISO800, valotusaikana sekunti ja aukkoarvo f4 mun tiedostojen tietojen mukaan :D Itse olen joskus ottanut tähtitaivaskuvan niin, että olen vain laittanut kameran valotusajaksi 30sek ja laittanut sen maahan osoittamaan taivasta kohti, itse asiassa http://welifedream.blogspot.fi/2015/07/katse-korkeuksiin-kuvapostaus.html <-tuon linkin takaa löytyykin kyseinen tähtitaivaskuva numerolla 5. ja viime vuonna otettuja revontulikuvia, joiden astukset olivat nämä: ISO3200, aukkoarvo f3.8 ja valotusaika 2sekuntia :)

      Poista
    4. Jes, kiitos paljon, täytyypä kokeilla! Itse otin tänään kuvia just sillei että laitoin kameran osoittamaan kohti taivasta, valotusajaksi laitoin 15sek ja aukko taisi olla f4. Tota ISO- herkkyyttä en olekaan tajunnut säätää, ehkäpä se auttaisi asiaa :)

      Poista
    5. Multakin ISO-aukon säätö usein unohtuu, mutta suosittelen koittamaan tuota 30sek valotusaikaa, sillä se onnistuu kaikista parhaiten :) Toivottavasti onnistut ottamaan hyvän kuvan! :D

      Poista
    6. Meidän kamerassa ei harmiksi ole suurimmillaan kuin 15sek valotusaika, ja muutenkin vähän rajoitetut toiminnot kun se ei ole oikeasti järkkäri, koska siinä on esim. kiinteä objektiivi, mikki jne. :P Kuvistakaan nyt ei tullut mitenkään erityisen laadukkaita, mutta "pienellä" muokkaamisella sain kyllä tähdet erottumaan :D

      Poista
    7. Aa se on sellainen :D Itse asiassa munkin järkkäreissä on kiinteä mikki :D Muokkaamalla saa kyllä paranneltua monia kuvia, sen oon huomannu! Mut kiva jos sait nyt niitä tähtiä näkymään enemmän :)

      Poista
  3. Hienoja kuvia oot saanu! ♥
    Mäkään en olis muuten tiennyt noista revontulista mitään, ellei kaverit ois maininnu siitä :D En tosin sen pidemmälle mennyt niitä katsomaan ku omalle takapihalle, mutta sielläkin ne näky aika hyvin :D Jännä että revontulia näkyy jo näin syksyllä täällä jyväskylässä, kun yleensä oon nähnyt niitä täällä korkeintaan kerran talvessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Iida! :)
      Itse asiassa en mäkään poistunut kuin n.200m tontiltani :D Omasta pihastani tulivat puut eteen, joten oli pakko liikkua hiukan kauemmas :D Viime keväänä mäkin näin ensimmäistä kertaa revontulia, kun oli niitä "kunnon pakkasia" :)

      Poista
  4. Vau hienoja kuvia! Itse en nähnyt revontulia, mutta kaverit oli bongailleet tallilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kuinka myöhään porukat oikeen talleilee, jos he näkevät tallilla revontulia, eli n. klo 21-02 :D

      Poista