26. maaliskuuta 2016

Ravikärryillä


Minulla oli jo torstai vapaata, joten lähdin kaverini kanssa tallille. Ensimmäisenä hoidimme omat hoidokkimme, jonka jälkeen lähdimme maastoon. Kaverini meni ilman satulaa ja minä vain taluttelin Jalmaria. Hyvin pian kuitenkin totesimme pohjan olevan huono, joten päätimme vaihtaa pellolle. Pellolla kaverinikin siirtyi taluttamaan ratsuaan. Meille ajettiin sinne urat, joten umpihangessa meidän ei tarvinnut mennä. Otin Jalmarin kanssa pari spurttipätkää niin, että juoksin itse edellä. Jalmarilla olikin astetta enemmän virtaa, joten se riehui itsensä pari kertaa vapaaksi. Toisella kerralla jouduinkin tekemään syöksyn maan tasolle, että sain riimunarusta kiinni. Voin vain kuvitella, kuinka huvittavalta se todellisuudessa näytti!

Mallia siitä, kuinka hevosta ei saa ikinä ottaa kiinni!

Muutamien juoksupätkien jälkeen olin itse hengästynyt, mutta Jalmari oli vielä energinen. Siksi ajattelinkin, että ohjasajan sitä vielä hetken. Jostain kumman syystä päädyinkin ajamaan Jalmarilla lumihankeen. Onneksi pellolla oli ne urat, joita pitkin kärryjen vetäminen oli hiukan helpompaa. Kauaa en kuitenkaan ajanut, koska melko raskasta se varmasti oli. Aluksi totuttelin istumaan kilpakärryjen kyydissä. Tietyssä asennossa ohjastaminen vaatii yllättävän paljon tiettyjä lihaksia. Koppakärryistä oli kumi tyhjä, joten päädyin siksi istumaan kevyempien kilpakärryjen kyytiin. Jalmari toimi todella hyvin. Se pysähtyi, kun pyysin sitä ja ravasi sitä tahtia, minkä minä määräsin. Toki ravi oli tällä kerralla kipittämistä, koska en päästänyt sitä ravaamaan kunnolla. Muuten ajo sujui todella hyvin ja minulle jäi siitä hyvä mieli! Jalmari tuntui iloiselta, kun se pääsi pitkästä aikaa kärryjen eteen. Tiedän, että osa teistä lukijoista ei usko, että kukaan hevonen voisi nauttia kärryjen edessä olemisesta, mutta Jalmarin ilme kyllä kertoi paljon. Täytyy katsoa, kuinka usein innostun tulevaisuudessa Jalmaria ajamaan.


Mitä mieltä te olette ravureista?
Suurin osa kuvista ©Hitu!

28 kommenttia:

 1. Todella kivoja kuvia!
  evenhevospaivakirja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä oli tosiaan osa todella kivoja! Kiitos kuuluu taas kuvaajalle :)

   Poista
 2. Ravurit on parhautta! :-D Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, niistä löytyy kyllä kivojakin yksilöitä! :) Kiitti!

   Poista
 3. Kivoja kuvia, varsinkin toi 7 on vähän erilaisempi kun mitä yleensä näkee!:)

  http://taaonmunhetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Osasta kuuluu toki kiitos kaverilleni, mutta tuo 7. on itse ottamani :D

   Poista
 4. Kivoja kuvia ja ravurit on kyllä kivoja:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän kuvaajankin puolesta :D Kiva kuulla tällaista!

   Poista
 5. Kivoja kuvia :) Itse pidän erityisesti ex-ravureista. Niiden ravi on melkein poikeusetta niin mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kyllä tykkään näistä, kerrankin sain materiaalia ajosta :) Mun tuntemilla ex-ravureilla on kamalan pompottava ravi ja osa menee peitsiä ellei pyydä kunnolla ravia :D

   Poista
 6. Mun mielestä ravureissa ei ole mitään vikaa, ja ravimaailma on oileastaan aika mielenkiintoista ja kiehtovaa, vaikka ratsastamisesta kuitenkin pidän enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Suomessa on vain niin jakautunut hevosmaailma ja välillä tuntuu, että joidenkin ratsu- ja ravi-ihmisten välillä on suuri ennakkoluulojen kuilu, mikä on harmillista.. Kiva kuitenkin kuulla, että tykkäät molemmista :) Itsekin olen ratsastaja, joka on vain kiinnostunut raviurheilusta :D

   Poista
 7. Mun mielestä Raviurheilu ja ajo on vaan hyvä asia, vaihtelua ratsastamiseen ja muuhun puuhailuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Jalmarinkin kohdalla tuo tekee todella hyvää, koska se ei tosiaan mikään paras mahdollinen ratsu ole.. Mutta mahtavaa kuulla, että näin moni sanoo tätä! :)

   Poista
 8. Kivoja kuvia. :) Omaan makuun tuo logo on ehkä turhan suuri, ihan siisti kuitenkin. Ajaminen onkin kivaa vaihtelua ja yleensä entiset ravuritkin siitä tykkää myös. Ei mulla ainakaan ole mitään ravureita vastaan, hevosiahan nekin vaikka ovatkin eri "ammatissa". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Siitä näköjään tuli tosissaan vähän iso, jatkossa laitan sen pienemmäksi :) Ajo on tosiaan hyvää vaihtelua ja sillä saa liikunnasta monipuolisempaa! Olet ihan oikeassa :)

   Poista
 9. Tosi kiva postaus ja hyviä kuvia! :) mun mielestä ravurit on ihan yhtä kivoja kun ratsutkin ja ajaminen oikein kivaa!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mahtavaa kuulla tällaista! Ajaminen tosiaan on kivaa :D

   Poista
 10. Kuvat ois ollu kivempia ilman tota isoa logoa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tietoinen asiasta ja jatkossa laitan sen pienempänä.

   Poista
 11. Kivoja kuvia! Ite oon enemmän ratsuihmisiä, mutta joskus ennen oon myös kärrytellyt äidin vanhojen heppojen kanssa, ei oo mitään ravureita vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Itsekin kyllä painotun enemmän ratsupuolelle, vaikka raviurheilukin kiinnostaa jollain tasolla :D

   Poista
 12. Tosi hienoja ja hauskoja kuvia:D♥ Musta ravurit on tosi hienoja, ja kun kerrain sain olla kyydissä kun yhdellä suomenhevosella ajettiin, niin olihan se aika hurjaa!
  Tykkään sun postaustyylistä ja kuvat on aina hyvä laatuisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Onhan se tosiaan hurjaa, kun pääsee ravurin kärryille! Hei tää oli ihana kuulla:)

   Poista
 13. Kiva postaus ja hauskoja kuvia :D Liityin ^^

  VastaaPoista
 14. Ihana postaus!
  Mä tykkään ajaa kilpakärryillä, se on jotenkin "vapaampaa" vaikka toisaalta se alkaa tuntumaan vähän selässä jos ajaa pitkään :D
  Raviponit on ainakin superihania, mutta ravihevosista mulla ei oo juurikaan mitään kokemusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Kieltämättä noissa oli jotenkin helpompi ohjailla heppaa, vaikka asento tuntuikin alkuun oudolta :) Toki itse olen todella huono eteentaivutuksessa, joten luulen, että silläkin oli osuutta asiaan.. Raviponit on kyllä älyttömän suloisia tapauksia :3

   Poista