8. huhtikuuta 2016

Melkein yhteensopivat varusteet

Pallo mikä pallo..

Jalmarilla on nyt melkein samaa väriä oleva satulahuopa ja pintelit. Hassua, kuinka onnellinen varusteista voikaan olla. Nämä varusteet eivät ole niitä kauppojen parhaimpia tai uusimpia, mutta kelpaavat meidän käyttöömme. Oikeasti satulahuopa on enemmän turkoosi ja pintelit vaaleanvihreät, mutta hei, ne ovat lähellä toistensa sävyä ja se riittää minulle. Nyt Jalmari jo näyttääkin vähän ratsulta. Huomasin samalla, että jopa otsapanta vaikuttaa hevosen ulkonäköön. Tuntuikin oikeasti hienolta saada Jalmarin otsalle kimalteleva otsapanta, josta saan kiittää kaveriani. Samaten saan kiittää samaa kaveria geeliromaanista ja etuosankohottajasta, joilla satula muokkautuu edes vähän paremmaksi.


Tiistaina ratsastin Jalmarin nopeasti, ennekö alkoi sataa kunnolla. Pieni piskottelu ei meitä haitannut. Menimme taas yhtä tietä edestakaisin. Lähinnä askellajina oli käynti, mutta pari ravipätkääkin otin. Totesin, että taidamme tästä lähtien keskittyä yhteen askellajiin kerrallaan. Olen aina ratsastanut Jalmarilla tekemättä mitään kummempaa, mutta nyt on kuitenkin aika aloittaa edes vähäinen työskentely. En silti tarkoita, että alkaisin kouluttaa Jalmaria eteenpäin. Ei, siihen eivät taitoni riitä. Etenemme tästä lähtien askel kerrallaan ja keskitymme aluksi lähinnä käyntiin niin, että saan pidettyä pohkeet kyljissä ilman Jalmarin reagointia tai omaa jalkojeni jännittymistä. Se on ensimmäinen tavoite. Muita tavoitteita en aseta, koska en halua taas suunnitella liikaa. Minulla on tapana hyppiä välillä liikaa vaiheesta toiseen. Vaikka pysäytyksetkään eivät Jalmarin kanssa ole täydellisiä, olen ottanut jo laukkaa. Palaan ikään kuin omasta tahdostani lähtöruutuun, tai en ihan sinne asti.


Vaikka ratsastus palaakin nyt jollain tasolla liikutusmuodoksi, se ei silti tarkoita, että keskittyisin vain siihen. Voin luvata, että tulen ajamaan Jalmarilla jatkossa aina silloin tällöin ja maastakäsittelen sitä, jos en mitään muuta keksi. Jalmari ei välttämättä ole unelmahevoseni, mutta vähitellen alan tykätä siitäkin enemmän. Tiistaina olin suurin piirtein itkeä onnesta, kun olin hakemassa hevosia laitumelta. Ne ovat usein juosseet karkuun ja yritinkin alkuun saada niitä talliin vain vihellyksestä. En kuitenkaan osaa viheltää tarpeeksi hyvin, joten oli pakko ottaa leipäpaloja mukaan ja lähteä katsomaan, jos saisin jonkun hevosen kiinni. Ensimmäisenä paikalle osui Jalmari. Odotin, että se nuuhkaisee kättäni ja lähtee sitten häntä pystyssä karkuun. Niin ei kuitenkaan käynyt. Sen sijaan sain Jalmarin seuraamaan minua leipäpalojen avulla talliin asti, ja mikä parasta, sillä ei ollut edes riimua! Tämä hämmästytti minua suuresti, mutta hyvällä tavalla. Ehkä vielä joskus se kunnioittaa minua yhtä paljon kuin omistajaansa.

Minkä värisiä varusteita teidän omalla/liikutus/vuokra/hoito/lempihevosellanne on?
Ratsastuskuvat ©Äiti!

26 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että teillä alkaa sujua niin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva, kun yksi askel on taas otettu :)

   Poista
 2. Todella mahtavaa että teillä sujuu jo noin hyvin! Ja noi varusteet on tosi kivan näkösiä yhdessä;) Mun hoitoponilla on vaaleen violetit varusteet:D Ja kirjotat tosi hyvin ja selkeesti ja tää blogi on kaikella tavalla kiinnostava ja oot todella kaunis ja hyvä ratsastaja ja jalmari on tosi kivan näkönen hevonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jallu näyttää kyllä jo ns "siistimmältä" ja no, ratsulta, kun sillä on nuo varusteet :D Vielä kun tuota mahaa saisi pienennettyä niin se olisi vielä hienompi :)
   Voi vitsit, vaaleen violetti/lila onkin mun lempiväri! Jalmarilla sattui vain olla ennestään vihreä huopa, niin päätin sitten hankkia sitä väriä..
   Paljon kiitoksia kivasta kommentista! :3

   Poista
 3. Roosalle olen keräillyt punaista, Kayalle en silleensä ole varusteita ostanut, mutta härjoja, jotka ovat violettejä (tottakai!:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muitakin tietyn värin ostajia löytyy :D Violetti on kyllä hieno väri ja ei siinä, punainen sopii tietyn värisille hepoille hyvin! :)

   Poista
 4. Mäki voisin välillä tänne sun blogiin kommentoida :D Nuunalle oon keräilly vaaleenpunaisia varusteita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Voi vitsit, sille varmasti sopiikin vaalenapunainen!

   Poista
 5. Kiva postaus ja ai että noi pintelit on kivan väriset! Itse keräilen pinkkejä ja hiukan ruskeita varusteita Nopalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Täytyy sanoa, että mäkin tykkään niistä :) Oon blogistas huomannutkin, että sillä on paljon pinkkejä varusteita, mutta se sopii Nopalle! :D

   Poista
 6. Kai sulla on pintelipatjat noiden pinteleiden alla? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, eikä Jalmari saanut mitään painevauriota sen jalkoihin. Mutta hei, älä huoli, hankin sille juuri uudet pintelipatjat, joten älä ole huolissasi ;)

   Poista
 7. Kivoja kuvia! Meillä on ollu värejä aina vähän laidasta laitaan, mutta ite tykkään tummansinisestä ja ruskeesta joten haluisin sitä sitten hepallekkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Meilläkin harjasangosta löytyy kaikki maailman värit, kun ne on ostettu lähinnä alennusmyynneistä :DD Kaverinikin kerää hepalleen tummansinistä ja täytyy sanoa, että sen väriset varusteet ovat kyllä kivan näköisiä!

   Poista
 8. Jalmari näyttää kyllä ihanalta! Kiva kun teilläkin on alkanut sujua hyvin :) Romeolla onkin enimmäkseen pinkkejä varusteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, tuollainen ponia muistuttava heppa :D Voi vitsit, pinkki onkin ihana väri(ja Jalmarin tallikaveriltakin löytyy sitä väriä PALJON) :DD

   Poista
 9. Jalmarille sopiikin nuo varusteet, noi pintelit on kyllä ihanat! Mä en keräile mitään tiettyä väriä, vaan ostan kaikkea neutraalin väristä, eli harmaata, tummansinistä, mustaa, ruskeaa yms. Toki salaa haaveilen neonpinkistä huovasta ja pinteleistä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, mutta olen samaa mieltä, vihreä sopii sille yllättävän hyvin :D Tuo on varmasti kaikkein järkevintä ja ehkä jopa helppoa, kun ei tosiaan tarvitse kollata joka kauppaa läpi löytääkseen tietyn värisiä varusteita :D Pinkki on kyllä älyttömän suloinen väri! Ehkä sitten joskus ostat sitäkin :D

   Poista
 10. Ihania kuvia! Minulla jotakin kautta iski aivan mahdoton innostus kaikkeen punaiseen ja mariinin siniseen varusteeseen.. Joidenkin mielestä punainen on tammojen väri, mutta se vain pukee niin hyvin Carinoa.. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sille kyllä sopii punainen hyvin ja mikäs siinä jos itsekin tykkäät :D

   Poista
 11. IIhania kuvia! :D itse hurahdin juuri oranssin värin keräämiseen, sopii jotenkin hirmu hyvin heposelleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Itse en niin oranssista värinä tykkää, mutta se sopii joillekin hevosille todella hyvin! :D

   Poista
 12. Söpöt nuo pintelit:) Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 13. Onpa ihanan väriset varusteet, nuo kyllä sopivat Jalmarille! :)
  Oon alusta asti yrittänyt kerätä Pekolla aina kaikkea sinistä, kun oon todennut että se väri sopii sille parhaiten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, mäkin tykkään :D
   Sininen on kans kiva väri, vaikka siitäkin on niin montaa eri sävyä.. :D

   Poista