26. toukokuuta 2016

Suussani maistuu hiekka


Tiistaina lähdin taas tallille mopoautollani ja sain houkuteltua kaverinikin mukaan. Ensimmäisenä kaverini ratsasti Jalmarin tallikaverilla, Tiltalla, ja minä toimin kuvaajana pitkästä aikaa. Sää oli kyllä ihanteellinen kuvaamiseen! Ainut vain, että ilma oli jopa vähän liiankin kuuma. Tilta oli hiukan hikinen tunnin ratsastuksen jälkeen, vaikka kaverini otti vain yhden ravipätkän. 

Hupsista..

Ratsastuksen jälkeen vaihdoimme osia ja minä lähdin ajamaan Jalmaria kaverini siirtyessä kameran taakse. Tällä kertaa menimme peltotiellä, jonka pohja on hiukan pehmeämpää kuin tien, jossa olen tottunut menemään kärryillä. Taitaa kuitenkin olla niin, että tämä peltotien pohja on parempi Jalmarille. Se tuntui jo alkuun sopivan rauhalliselta. Kun lähdimme ravailemaan, ei tahtonutkaan löytyä enää ravurivaihdetta. Ravipätkät kiihtyivät laukkaan. Sen jälkeen tajusin vasta käyttää ohjaksia ja sain Jalmarin pysymään halutussa askellajissa. Menimme aika tiheään tahtiin ravipätkiä, mutta totta kai Jalmari sai myös kävellä niiden välissä. Tällä kertaa Jalmari ei kuitenkaan syttynyt niin kuin ennen. Sain jopa käskeä sitä ravaamaan vähän lujempaa, vaikka välillä sain myös pidätellä. Toki lämpötilakin varmasti vaikutti, koska kuumassa juokseminen ei varmastikaan houkuttele ketään. 


Lopuksi kävelytin Jalmaria noin vartin ja ajoin sen tallin pihalle. Siellä purin varusteet ja annoin Jalmarin taas juoda. Tuntuu kuitenkin, ettei se oikein tykkää juoda sangosta.. No, pääasia, että se sentään jostain juo. Lopuksi nimittäin huuhtelin Jalmarin pesupaikalla, koska se tuli kunnolla hikeen. Siellä sille kyllä kelpasi vesi! Päätimme tamman omistajan kanssa, että pesemme sen hevosshampoolla ja niin tosiaan teimme. Lopuksi vielä kylmäsin Jalmarin jalat letkun avulla. Kuivauksen jälkeen emme ehtineet oikeastaan tehdä enää mitään, kun kello rupesi olemaan jo sen verran, että oli helpointa lähteä ajelemaan kotia kohti.


Jalmarin kuvat on ottanut Essi!

20 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä menoa sulla ja Jalmarilla :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Pystyn tosiaan nykyään olemaan rennompi tuolla kyydissä ja siihen olen tyytyväinen itsekin :D

   Poista
 2. Ihan super ihania kuvia! Tämmöset "normi" postaukset on kivoja, ehottomasti tämmösiä lisää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! Nää kuvat on kyllä kivoja ja kerrankin sain kesäisempiä ajokuvia :D Saan taas kiittää kuvaajaa näistä! Ja juu, yritän tehdä tällaisia useamminkin :)

   Poista
 3. Upeita kuvia ja tosi kivannäköinen ravi Jalmarilla! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin kyllä tykkään näistä! Sillä tosiaan on matkaavoittava ravi, mutta nopeus on nykyään hiukan vajaa :D Onneksi tuolla nopeudella ei ole enää merkitystä :)

   Poista
 4. Todella kivannäköistä menoa! Pitäisi varmaan itsekin uskaltautua kärryille piakkoin :`)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kannattaa kyllä, jos siihen on mahdollisuus :)

   Poista
 5. Tosi hienoja kuvia! Ja kivan näköistä menoa teillä,Jalmarin ravi on kyllä tosi kivan näköistä:) Ja noi pinkit suitset näyttää aivan ihanilta ♡o♡.:D
  Ja tää sun kirjoitus tyyli on kyllä tosi kiva! Kirjoitat tosi selkeesti ja muutenkin kivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä saa taas kiittää kuvaajaamme! :) Joo täytyy myöntää, että tuo ravi on kyllä kivan näköistä ja nuo suitset ovat jollain tavalla tosi suloiset "lelusuitset" :DD Ja paljon kiitoksia!

   Poista
 6. Kiva postaus ja hienoja kuvia! Jalmarilla on ihana ravi ❤

  airuskajahepat.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Tuo kyllä on ihan mageen näköstä :D

   Poista
 7. Kiva postaus! Mulla tulee kauhee halu päästä ajamaan ihan kunnolla, kun en koskaan ookkaan kunnolla ajanut! Ja teidänkin meno näyttää niin hienolta ❤️ +Ompa hauskan näköset noi vaaleanpunaiset suitset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä ihan kiva kokemus, kannattaa kokeilla, jos saat joskus mahdollisuuden! ;) Ja kiitos :3 Noi suitset on tosissaan todella suloiset, mutta vähän sellaiset "lelusuitsien" tyyliset.. :D

   Poista
 8. Ihanan kesäsiä kuvia! Mihinköhän se kesä katosi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tässä olen miettinyt :D Mutta kiitos! :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitokset kuuluvat taas kuvaajalle! :D

   Poista
 10. Ihania kuvia ja kiva postaus!
  Teidän meno näyttää tosi hyvältä ainakin noista kuvista päätellen :)

  VastaaPoista