24. heinäkuuta 2016

Kolmas leiripäivä

Keskiviikko 13.7.2016
Päivä, jolloin tajusin, että osaan hypätä esteitäkin kohtalaisesti.


Aamun herätys oli täysin samaan aikaan kuin edellisenäkin päivänä ja aikataulu sama. Ensimmäisellä tunnilla menin toisessa ryhmässä Ässä-nimisellä pikkusuokilla, joka hädin tuskin yltää hevosmittoihin. Pieneltä se kyllä vaikuttikin! Loppujen lopuksi Ässä oli kuitenkin ihan hyvän kokoinen ja ketterä kaveri. Ennen tuntia mietin viime vuotta, jolloin kyseinen ruuna näytti vielä todella vauhdikkaalta. Kyllähän siltä vieläkin vauhtia löytyi, mutta ratsastajahan sen vauhdin määrää. Tunnin tehtävänä oli pääty-ympyrä ja hyvin pitkälti menimme samoja tehtäviä kuin kahden ratsukon yksityistunnilla viime vuonna. Eli asetimme hevosia sisään ja ulos, väistätimme takapäätä ja niin edelleen. Alkuun olin hiukan varovainen Ässän kanssa, koska luulin sen olevan todella herkkä. Olihan se herkkä, mutta kivalla tavalla. Oikeastaan tykkäsin Ässästä todella paljon. Olisi vain kiva, jos se olisi isompi! 


Teoriassa oli hevosen kopitusta ja kyseessä ei ollut mikään helpoin tapaus. Kopituksessa menikin kauan aikaa ja meitä päästettiin jo välillä lepäämäänkin. Kopituksesta kuitenkin oli hyötyä, koska teorian pitäjä teki trailerista hevoselle kivan paikan. Leirin loputtua hevonen kuulemma meni paljon lyhyemmässä ajassa sisälle kuin silloin, kun he olivat tulossa leirille!

Toisella tunnilla menimme taas esteitä ja nyt minulla oli ratsuna Susa. Se olikin minulle uudempi tuttavuus, mutta täytyy sanoa, että Susa oli juuri oikea hevonen sillä hetkellä minun ratsukseni ja tunnista jäi superhyvä fiilis! Yllättäen leirin paras tunti olikin omalla kohdallani estetunti, vaikka olin juuri vannonut olevani kouluratsastaja.


Alkuverryttelyt saimme mennä aika vapaasti, voltteja, ympyröitä ja muutamia siirtymisiä sinne ja tänne. Verryttelyhypyt otimme kahdelle pääty-ympyrällä olevalle matalalle ristikolle. Susa hyppi niitä alkuun todella hyvin, mutta parin ympyrän jälkeen se tuntui jo kyllästyvän. Sain kuitenkin heräteltyä tamman jotenkin ja viimeinen verryttelyeste oli melko hyvä hypyltään. Seuraavana siirryimmekin hyppäämään "pitkää vettä", eli estettä, jonka alla oli hiukan paalimuovia. Alkuun Susa meni esteen ohitse, mutta toisella yrityksellä pääsimme hyvin ylitse. Vaikka este olikin virallisesti vain puomi, Susa hyppäsi sen ylitse. Tämän harjoitushypyn jälkeen hyppäsimme vielä porttia, joka oli toinen erikoisempi este. Alkuun Susa meni senkin ohitse ihan sen vuoksi, etten minä ollut tarpeeksi hereillä. Tällä tunnilla tuli kyllä huomattua, kuinka tärkeää olisi ollut pitää ne pohkeet siellä kyljissä.. Päästin Susan aivan liian usein kiertämään esteet, mutta joka kerta toisella yrityksellä ne ylittyivät mallikkaasti. Tykkäsin Susassa siitä, että sain sen nostamaan laukan vaikka käynnistä. Edellispäivän ratsun kanssa se olisi ollut suuri ihme.


Parin totutushypyn jälkeen aloimme mennä rataa, jossa oli yhteensä 5 estettä, mutta hyppyjä tuli 8. Menimme muutamia esteitä useaan kertaan. Tykkäsin tästä radasta todella paljon, koska siinä oli hiukan vaativampiakin linjoja, mutta pääasiassa tiet olivat helppoja. Muutamalla esteellä päästin tosiaan Susan kiertämään parin esteen ohitse, mutta aina uuden yrityksen jälkeen menimme yli. Tästä tunnista jäi kyllä oikeasti hyvä fiilis ja tykkäsin Susasta todella paljon juuri tuonkin takia, että sen sain sentään liikkumaan!


Kuinka usein te pääsette hyppäämään esteitä?

24 kommenttia:

  1. Nää kaikki leiri postaukset on kyllä ihan huippuja! Ratsastat kyllä tosi hyvin vaikka sitä ei näe kuvista kuitenkaan kovin hyvin. Mä pääsen hyppäämään aika usein kun meillä on joskus este tunteja ja kainastolla hyppään aika usein:) Odotan innolla näitä leiri postauksia koska näitä on niin kiva lukea kun kirjoitat niin ihanasti ja selkeästi!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, kiitoksia! :) Tää on kyllä niin totta, kuvista on paha lähteä arvostelemaan, mutta kiitos kuitenkin :D Kiva kuulla! Kiitoksia vielä :)

      Poista
  2. Mä hyppään yleensä 1-2 kertaa viikkoon. Sillä hyppään myöskin Carinolla vielä säännöllisesti. :-)

    Ompa kiva, että sun ja Susan estetreenit meni hyvin! Tämä Susa vaikuttaa kyllä oikein kivalta hepalta. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, tuo onkin mahtavaa, että sulla on mahdollisuus hypätä useammin :)
      Hahah, jep! Se kyllä onkin kiva! :)

      Poista
  3. Tosi kivoja kuvia!

    Itse hyppään 1-3krt viikossa, puomeja mennään päivittäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kuvaajille näistä! :D Kiva kuulla! :)

      Poista
  4. Nää leiripostaukset on kyllä kivoja! :)
    Ite hyppään tosiaan aika harvoin, sillä käyn askellajitunneilla issikoilla. Oikeastaan pääsen hyppäämään vain leireillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Itsekin ratsastelen issikoilla, joten niillä ei tule hypättyä enää ollenkaan ja siksi voin samaistua ainakin vielä tähä sun juttuun :D

      Poista
  5. Tosi kivoja kuvia ja hyvä postaus! Hyppäät tosi hyvin, vaikka hyppäätkin vähemmän :o Itse hyppään yleensä kerran viikossa ja puomeja/kavaletteja aina välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kuvista kuvaajille :) Mutta toki kiitos myös sulle! Hahah, täytyy kyllä sanoa, että istuntani oli paaaljon siistimpi kuin mitä oletin, juuri tuon tauon vuoksi.. :D Voi vitsit, kiva kuulla!

      Poista
  6. Kivoja kuvia! Postauksissa tykkään siitä, kun selität tehtävät suht tarkasti :) Mitä nyt kuvista näkee, hyppäät kuitenkin hyvin ja istuntasi on siisti, vaikka hyppytaukoa on kieltämättä ollut aika kauan! Itse hyppään yleensä kerran tai pari viikossa, se vaihtelee paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tykkään kyllä itsekin! :) Hahah, välillä tuntuu, että selitän ne liiankin tarkasti, mutta kiva, jos tykkäät! Hahah, olisi kyllä ollut hauska nähdä videota, sen perusteella olisi kuitenkin ollut helpompi nähdä, kuinka mä tuolla oikeasti istun :D Mutta kiitos kuitenkin! Tuo on kyllä mahtavaa, kun pääsee hyppäämään hiukan enemmän, etenkin, jos tykkää esteistä! :)

      Poista
  7. Leiripostauksia on aina yhtä kivoja, harmi vaan, että mulla ei ole mahdollisuutta kirjoittaa leiristä - materiaalia kun ei tullut oikeastaan ollenkaan. Ratsastuskuviakin sain vain kerran ja yhden videon leirikisoista...
    Minä hyppään todella harvoin, kun omalla tallilla ei hirveän paljolti hypätä. Leirillä kuitenkin pääsin hyppäämään, ja huomasin kyllä taitojen olevan selvästi ruosteessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi ei :/ Itsekin sain loppujen lopuksi todella vähän materiaalia, mutta sentään lähes joka tunnista edes yhden kuvan :D Toki ainahan voisit laittaa esim. laidunkuvia ratsuistasi, vaikka sitten vanhoja, jos sellaisia löytyy :)
      Itselläni oli täysin samanlainen fiilis, kunnes tuli tämä tunti :D Mutta eiköhän se siitä, jos vain pääsisi treenaamaan..

      Poista
  8. Nää sun leiripostaukset on tosi kivoja! :) Kuvien perusteella hyppäät tosi hyvin, vaikket kovin usein hyppäilekään!
    Mie hyppään aika epäsäännöllisesti, yleensä kuitenkin ainaki kerran kuukaudessa. Mein tallin hepat ei oo mitään huippuestetykkejä niin jäänyt aikalailla vähemmälle, toki ois kiva alkaa hyppäilemään aktiivisemmin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Tää olikin kiva kuulla!
      Itsekin haluaisin päästä esteille edes vähän aktiivisemmin, mutta tällä hetkellä tyydyn kuitenkin siihen, että pääsen ratsastelemaan muuten kivoja heppoja :) Kiva kuitenkin, että sentään välillä pääset hyppäämään!

      Poista
  9. Nää leiripostaukset on tosi kivoja <3 Itse olen myös kouluratsastaja, hyppään yleensä tunneilla muutaman kerran vuodessa. (Tunnit siis koulupainoitteisia, kerran viikossa) Leireillä olen sitten sitä estepuolta päässyt enemmän treenaamaan, ja välillä käyn eräällä toisella tallilla rataharkoissa tai muuten vain hyppäämässä. Mun pitäisi nyt saada toi mun perusratsastus kuntoon, niin voisin useamminki hypätä, ja päästä korkeampiin esteisiin. Aina kyllä löytää siitä omasta sileen työskentelystä virheitä. :(
    Oho, tulipas pitkä selostus mun elämästä, mutta tosi kiva postaus ja hyviä kuvia!❤

    airuskajahepat.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Itsekin haluaisin kovasti päästä hyppäämään hiukan isompiakin esteitä, kun nyt max. on noin 60cm :D Tällä hetkellä siihen ei vain ole sopivia hevosia ja itseltäni puuttuvat taidot niille isommille esteille.. Jos vain löytyisi joku osaava heppa, jonka kanssa treenata, niin ehkä sitten, mutta tällä hetkellä pakko tyytyä siihen mitä on tarjolla ja olen toki näinkin ihan tyytyväinen :) Mutta pidän peukkuja, että saat tuon sileän ratsatuksen kuntoon! :)
      Hahah, näitä on todella mielenkiintroista lukea, joten eipä se mitään haittaa! Kiitokset kommentistasi :)

      Poista
  10. Oikein ihana postaus, oot mainio ratsastamaan kyllä! Mä en usein pääse hyppäämään, mutta joskus hyppään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, paljon kiitoksia! Itselläni on tuo sama, etten pääse juurikaan hyppäämään muuten.. :D

      Poista
  11. Ihana postaus, oot kyl sit ihana :D <3 Pakko sanoo, käyn vaa estetunneilla, harvemmin koulu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kiitti :D Mikäs siinä, jos viihdyt esteiden parissa! :)

      Poista