18. elokuuta 2016

Superonnistuneet temponmuutokset


Koko kesän olen käynyt todella epäaktiivisesti Lamonan luona ihan siitä syytä, että halusin panostaa Jalmariin. Viime perjantaina ehdin kuitenkin pitkästä aikaa käydä tuonkin ponin luona, ja pakko sanoa, etten voisi olla yhtään tyytyväisempi! Kaverini pääsi taas kuvaamaan minua ja haimme hänet ensimmäisenä mukaan. Tällä kerta emme päässeet reissuun mopoautollani, koska se päätti olla käynnistymättä.. No, onneksi äitini suostui kuskaamaan tällä kerralla! 


Jo alkukäynneissä Lamona tuntui todella kivalta. Heti, kun olin pässyt satulaan, tamma oli jo lähdössä ravaamaan, mikä ei ole kamalan yleinen juttu. Naureskellen hidastin vauhdin käyntiin ja annoin pidemmät ohjat. Alkukäyntien jälkeen kokeilin tehdä pari pysähdystä ja totesin, että Lamona oli jo valmiiksi kivasti kuulolla! Pyysin sitten ravia ja ihmeissäni aloin keventämään. Välillä Lamonan ravi jää niin laahustavaksi, etten osaa tasapainottaa omaa istuntaani keventäessä yhtään. Nyt siinä ei kuitenkaan ollut ongelmia. Lamonan askel oli sopivan tarmokas ja oma tasapainoni kehittynyt. Jouduin tekemään töitä myös harjoitusravissa siistin istunnan eteen. Tällä kerralla Lamona siis tosiaan ravasi eikä vain laahustanut!


Pyysin kaveriani keksimään meille tehtävän tylsien kiemuroiden jälkeen ja hän ehdotti temponmuutoksia. Innostuin ajatuksesta heti ja aloin käynnissä säädellä Lamonan askelia. Voin rehellisesti sanoa, että nyt se oli paremmin avuilla kuin koskaan aiemmin minulla! Pystyin säätelemään tiettyjä asioita pelkällä istunnalla. Käynnissä aloin miettiä sitä, että menemme askel kerrallaan niin hidasta käyntiä, kuin mahdollista. Silti halusin pitää liikkeen tarmokkaana. Tämä onnistui paremmin kuin hyvin! Yhtä hyvin onnistui myös nopeampi käynti, josta lähdin sitten pyytämään pidempää ravia. Lamona säilytti koko ajan sopivan tarmokkuuden ja pystyin kääntelemään sitä todella pienillä avuilla. Myös ravin hidastaminen sujui ongelmitta. En voisi näiden perusteella olla yhtään tyytyväisempi Lamonaan!


Ajattelin, että ensimmäinen laukannosto sujuu hyvin, kun Lamona oli hyvin avuilla. No, kyllähän se laukan nostikin todella pienillä avuilla, mutta jo parin askeleen jälkeen tamma vetäisikin päänsä alas ja pomppasi kahdelle jalalle. Tämä tuli niin puskista, että olin vähällä tippua. Kopautin naamani Lamonan kaulaan ja kypäräni lippa vääntyi hiukan siinä rytäkässä. No, jatkoimme kuitenkin normaalisti ja uusi laukkapätkä onnistui yllätäen paremmin kuin hyvin! Laukka oli hidasta, mutta se pyöri hyvin. Päätin sitten, että pätkä oli niin hyvä, etten ottanut enää enempää laukkaa. Sain kuitenkin ihan hyvät pätkät molempiin suuntiin ja se riitti nyt. Lopuksi otin vielä pari temponmuutosta ja viimeisenä vielä loppuverryttelyt. Kuten olen koko tekstin hokenut, tästä ratsastuksesta jäi todella hyvä fiilis, tuosta takaiskusta huolimatta!

Loppuraveja

Kuvista kiitos Nellille!
Kuinka teidän viimeaikaiset ratsastuksenne ovat sujuneet? 

18 kommenttia:

 1. Teillä he taisi mennä kyllä tosi hyvin! Lamona näyttää noissa kuvissakin jotenkin ihanan tarmokkaalta :D
  Mä en olekaan käynyt ratsastamassa pitkiin aikoihin kunnolla, paitsi kesällä menin leirillä yhdellä ponilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, niin tosiaan meni! Mahtavaa, että tämä näkyy kuvistakin! :)
   Eikä, tuo aika kuulostaa omiin korviini kamalan pitkältä, vaikka eihän se todellakaan edes ole pitkä aika, kun kesäähän eletään oikeastaan vieläkin :D

   Poista
 2. Teidän meno kuullosti kyllä tekstin ja kuvien perusteella hyvältä! :) Tässä postauksessa on myös hienot kuvat, pelto on kyllä todella kiva maisema kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitoksia! :D Täytyy myöntää, että tasaiset pellot ovat kyllä kuvauksenkin vuoksi mahtavia! :)

   Poista
 3. Teiän meno näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Ja noissa kuvissa on kyllä hirmu ihana värimaailma ja kaunis peltotausta :)

  Itse olin viimeksi ratsastamassa tiistaina, kun pääsin ensimmäistä kertaa issikkavaellukselle. Meillä oli todella kiva reissu sateisesta säästä huolimatta, ja pääsinpä kokeilemaan tölttiäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitti! Täytyy kyllä myöntää, että tuo pelto oli ihanteellinen kuvillekin :)
   Voi vitsit, vähänkö mahtavaa! Itsekin aina silloin tällöin issikoilla ratsastelen, mutta varsinaiselle vaellukselle en kyllä ole päässyt :D Sellainen onkin varmasti upea kokemus!

   Poista
 4. Toihan oli ihan mahtavaa et teillä sujui noin hyvin,onnea siitä!;DD Lamona näyttää kyllä tosi ihanalta ja niin tarmokkaalta noissa kuvissa❤ Ja tosi ihania kuvia taas ja toi tausta kyllä sopii tosi hyvin noihin kuviin:) Mun viime aikaiset ratsastustunnit on mennyt aika tavallisesti,paitsi yks tunti meni kyllä tosi hyvin kun sain yhen hepan menemään aika hyvin koko tunnin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tuosta jäi pitkäksi aikaa hyvä fiilis, vaikka pienesti kolhinkin naamaani :DD Hahah, hauska, että näette tämän kuvistakin! Tuo pelto tosiaan oli todella mahtavassa kunnossa!
   Voi vitsit, vähänkö kiva juttu! :)

   Poista
 5. Menette kyllä tosi hienosti! En edes muista millon viimeks olen ratsastanut, mutta muuten Nopan liikutukset on menneet tosi hyvin :D kaikinpuolin kiva postaus ja hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Ompas kiva, että teilläkin on sujunut hyvin! Kiitos vielä :D

   Poista
 6. Vautsi minkä näköistä menoa, osaat kyllä totisesti ratsastaa! </3 Lamona on niin suloisen näköinen ja kuvia oli todella kiva katsoa :) Ratsastin viimeksi tänään, käytiin äitin ja koirien kanssa maastossa niin, että olin Tomun kanssa mukana. Mahtavaa kuulla, että teillä menee hyvin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :3 Täytyy myöntää, se on! Nonim vähänkö kiva juttu! Hahah, se tosiaan aiheutti itselleni todella hyvän fiiliksen useammaksikin päiväksi!

   Poista
 7. Ihania kuvia sekä mukava postaus! Lamona on niin söpö.. :')

  Meidän treenit on sujuneet ihan hyvin, välillä vähän paremmin - välillä vaihteeksi huonommin. Carinon kanssa olen innostunut kouluratsastuksesta ja starttaan sunnuntaina ponilla yli vuoden jälkeen koulukisoissa! :-D

  - Janina | www.teamvoutilainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! :) Se kyllä on ihana!

   Taitaisi olla miltei kamalaa, jos heppa menisi aina niin kuin haluaisi, nuo vaihtelut vain kuuluvat tähän lajiin :D Voi vitsit, hauska kuulla!

   Poista
 8. Hyvin meette! Hyvä postaus ja hyviä kuvia,ihana toi peltomaisema tuolla taustalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Nää kuvat on kyllä mustakin kivoja :)

   Poista
 9. Teidän meno näyttää todella hyvältä! Itsellä alkoi tuntikausi torstaina ja yllättäen kapusin tallin nuorimman ratsun selkään. Naureskelin siinä sitten ponivuosien loppumisesta, kun ponin kyljet olivat ihan hukassa. Tällä kertaa ihan suosiolla ratsastin ehkä turhan lyhkäisillä jalustimilla - muutenkin oli estesatula, joten lyhyemmät jalustimet eivät olleet mitenkään katastrofaaliset. Mutta hyvinhän se alkoi sujumaan, toivottavasti pääsisi tamman kanssa tekemään useamminkin niin tulisi tutummaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi vitsit, nuoret hepat onki kivoja heppoja! Mahtavaa, että sulla on ollut mahdollisuus mennä nuoremmalla! :)

   Poista