23. lokakuuta 2016

Ratsut vaihtoon 2/2


Viime postauksessa kerroin jo, että pidimme tämän viikon keskiviikkona kaverini kanssa "ratsut vaihtoon" -päivän, jolloin vaihdoimme ratsuja keskenämme. Kerroin tuossa aiemmassa postauksessa, kuinka pääsin itse minulle vieraamman ratsun, Tiltan, selkään. Tiltan ratsastuksen jälkeen vaihdoimme ratsuksi Jalmarin. Nousin ensin itse tamman selkään, jonka jälkeen myös Nelli kiipesi sen satulaan!


Alkukäynneillä Jalmari oli todella reipas. Onneksi se myös rauhoittui hyvin nopeasti. Alkukäyntien jälkeen meinasin ottaa ravia, mutta Jalmari oli eri mieltä asiasta ja se teki pari pomppua. Vaihdoin peltoa, mutta sielläkään meno ei sujunut yhtään paremmin. Siinä vaiheessa olin jo heittämässä hanskoja tiskiin. Päätin kuitenkin, että menen vain kunnon käyntitreenit ja samaa Nellikin ehdotti. Itse asiassa käynnissä Jalmari alkoi tuntua jopa ihan kivalta! Tein paljon pysähdyksiä ja erilaisia kiemuroita, joilla tamma asettuikin ihan kivasti välillä. Käyntitreenin jälkeen otin taas ravia, joka sujui hyvin siihen asti, kunnes kiitin tammaa ja löysäsin toisen ohjan. Se katsoi heti tilaisuutensa tulleen ja teki jälleen erikoisen hypyn. Tämän jälkeen kuuntelin Nelliä, kun hän sanoi jälleen kerran, etten saa päästää ohjaa löysälle. Tiedän, että minulla on pehmeä käsi, mutta ilmeisesti se on jopa liian pehmeä Jalmarilla ratsastaessa. Siksi aloinkin pitää ohjia paremmin tuntumalla ja tuntui, että palaset loksahtivat heti paikoilleen! Ravailin molempiin suuntiin pari onnistunutta ympyrää, jonka jälkeen päästin Nellin satulaan.


Nelli on erilainen ratsastaja kuin minä ja hän ratsastikin Jalmarilla vielä enemmän tosissaan kuin minä. Jalmari on ollut kovin herkkä pohkeelle, mutta Nelli ratsasti sitä kunnolla jalalla, jolloin tamma hiukan "tottui" pohkeeseen paremmin, jos niin voi sanoa. Tässä tapauksessa se on siis vain hyvä asia! Käskin Nellin vielä itse kertoa ratsastuksesta: "Menin Suvin jälkeen Jalmarin selkään ja rupesin taivuttelemaan sitä käynnissä. Se veti päänsä mielestäni liiankin alas, jonka takia se painoi kädelle. Yritin ratsastaa sitä kevyemmäksi käyttämällä enemmän pohjetta, mikä ei ollut Jalmarin mielestä niin kiva juttu. Tähän Jalmari reagoi pari kertaa pukittamalla, mutta pohjetta käyttämällä sain sen edes vähän kevyemmäksi. Ravissa tamma meni alkuun turhan lujaa, mutta hetken työskentelyn jälkeen sain kivan rauhallista ravia. Työskentelin ravissa enemmän oikeaan suuntaan, sillä siihen suuntaan Jalmari tuntui jäykemmältä. En ratsastanut kauhean kauaa, koska Jalmari rupesi tuntumaan jo vähän väsyneeltä ja sain pari ihan hyvää pätkää kumpaankin suuntaan."


Oli kyllä hauska nähdä välillä maastapäin, kuinka Jalmari liikkuu ja vieläpä vieraan ratsastajan kanssa! Eipä sillä olekaan ratsastanut ehkä vuoteen(?) kukaan muu kuin minä. Ratsastuksen jälkeen kävin kylmäämässä Jalmarin jalat, jonka jälkeen otimme vielä yhteiskuvia, joista tykkään älyttömästi!


Päästättekö te usein omien/vuokrahevostenne selkään esim. kavereitanne? Tai päästäisittekö, jos teillä olisi esim. se oma hevonen?

24 kommenttia:

 1. Vannoin silloin kun ostin Pennin etten ikinä halua, että sillä joku muu ratsastaa. Omistushaluinen viisi vee minä oli siis sitä mieltä, että minun poni, kukaan ei siihen koske :D Nyt tässä kesän aikana mulle tapahtui jotakin... Musta on oikeestaan ihanaa nähdä kun joku menee Pennillä! Itselleni tämä on ollut askel ehkä siinä yhteisessä luottamuksessa, jota niin kovasti vannoin sen nimiin, etten sen selkään ketään muuta halua... Mutta kyllä mä olen todennut, että kun sinne joku taitavempi menee ja näyttää mitä se poni osaa, niin siitä vaan oppii melkein eniten! Ja on aina kiva nähdä kun poni toimii jollakin muullakin.

  Välillä vain tuntuu, että sitä ei itse sitten saakkaan kunnolla liikkumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella, miten tarkka olisin näistä asioista oman hevosen kanssa :D Jo Jalmarin kanssa oli hiukan sellainn fiilis, että jopa pelkäsin, kuinka mustasukkaiseksi muutun, jos se liikkuukin Nellillä paremmin kuin minulla :D No, kuinka ollakaan, se olikin vain ihan kiva kokemus! Oli tosiaan niin hauska nähdä, kuinka Jalmari liikkuukaan oikeasti :) Sovimmekin hiukan, että Nelli saattaisi kavuta uudelleenkin selkään, jos hän vaikka osaisi viedä tammaa eteenpäin ja auttaa minua sen ratsastuksessa :D Niin nimittäin vain oppii hyvin, kuten sinäkin sanoit!

   Poista
  2. Mullakin oli edellisen vuokrahevosen kanssa jo tää ihme ongelma, että en halua että muut menee :D Ihanaa kun joku jakaa tätä oloa! En koekaan olevani niin umpijuntti... :D

   Poista
  3. Hahah :DD Minua huvitti myöntää tämä "ongelma" itselleni ja varoitinkin kaveriani, että saatan jopa suuttua hänelle, jos Jalmari meneekin hyvin :D No, onneksi osasin kuitenkin iloita tilanteesta!

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Tääkin oli tosi kiva postaus :)
  Ainoastaan yksi kaverini on käynyt lisäkseni Pekon selässä, ja hän on myös oikeastaan se joka Pekon ratsukouluttaakin, kun itse olen sille aivan liian pitkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että minustakin näistä kuvista tuli ihan kivoja(vaikka osittain itse sanonkin, heheh) :D Ja kiitos!
   No mutta olet sentään edes yhden sinne selkään päästänyt! :D Shettiksen kanssa toki saattaa olla se ongelma, että hyvän pituisia ratsastajia on hankala etsiä ja sekin jo rajaa sitä, keitä sinne päästää :)

   Poista
 3. Sopivan verran ja ihania kuvia ♥
  Kivasti kirjoitit :)

  VastaaPoista
 4. Mukava postaus ja ihania kuvia! :)
  Olen oman ponini kanssa taas tämmöinen omistushaluinen, enkä kovin mielelläni päästä sen selkään muita ihmisiä. Muutaman kerran sillä on puolentoistavuoden aikana ratsastanut läpiratsastusmielessä pari osaavaa ihmistä, muttei sen enempää. Itselläni juurikin tuo mustasukkaisuus ja pelko että toinen ratsastaa paremmin, aika typerää, mutta.. :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Tämä "ongelma" taitaakin olla yllättävän yleinen :D Toki onhan siinä aina omat vaaransakin, jos päästää toinen sinne selkään ja ratsu päätääkin tiputtaa ratsastajansa juuri silloin tai muuta vastaavaa, että loppujen lopuksi taitaa olla ihan hyväkin päätös, ettei päästä sinne muita :D

   Poista
 5. Tosi hyvä postaus ja Super hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 6. Ihania nuo kuvat! Itse olen todella tarkka siitä, kuka nousee Wonyn selkään, lista niistä ihmisistä ei ole pitkä! Lähinnä meidän tallinomistaja, valmentajat, sekä yksi vanhempi tallilainen, joka hyppää välillä Wonylla. Tietysti sitten jos Wony ei toimi yhtään ja kentällä on toinen vanhempi ratsastaja, joka pyytää päästä hetkeksi selkään, päästän hänet tietysti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vaikuttaa siltä, että aika moni hevosenomistaja on samanlainen ja onhan se ihan järkevääkin! Varsinkin jos on esim. tavallista istuntaherjempi hevonen tai muu vastaava, ei sinne selkään ole turvallisuussyistäkään järkevää laittaa ihan ketä tahansa :D

   Poista
 7. Jalmarikin näytti toimivan ihan hyvin molemmilla! Ja tosi ihania kuvia ja tykkää erityisesti noista viimeisistä yhteiskuvista todella paljon ;) Ja tosi kivasti kirjoitettu postaus. Kun saadaan kaverini kanssa ne vuokraponit niin en vielä tiedä että kumpaa minä vuokraan,mutta itselläni on myös tuo ongelma että mitä jos kaverini saakin sitten sen poni menemään paremmin kuin minä joten varmaan mennään sitte enemmän niillä omilla vuoriksilla,mutta tietysti aina välillä mennään toistemme vuokraponeilla;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se tosiaan ihan hyvin sitten toimikin loppujen lopuksi! :) Noista yhteiskuvista tykkään kyllä itsekin! Toki onhan siinä hyviäkin puolia, jos kaveri saakin oman ratsun menemään hyvin, mutta silti se saa hiukan "mustasukkaiseksi" :DD Tuo on kyllä mahtavaa, jos pääsee aina välillä vaihtamaan omaa ratsua johonkin erilaiseen!

   Poista
 8. Vitsi sun blogilla on aivan ihana ulkoasu! Noi yhteiskuvat on kyllä todella suloisia :).

  Written by Neea

  VastaaPoista
 9. Blogistasi maininta uusimmassa postauksessani!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 10. Itse mielelläni annan jonkun muun ratsastaa Nopalla, jos vaan joku haluaa:D tosi kiva postaus ja kuvatkin on hienoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ensimmäinen, joka vastaa näin! :D Paljon kiitoksia :)

   Poista
 11. Aina silloin tällöin annan muidenkin ratsastaa Picalla, mutta vain niitä ketkä tunnen ja tietysti omassa valvonnassa. Pica on yhden ihmisen hevonen, joten yleensä vieraat eivät saa mitään haastavampaa tehdä turvallisuuden takia. Tahtoo olla tuo takapää jotenkin kevyempi muilla. Liiankin kevyt. Vaikka mulla toimii tosi kivasti, mistähän johtuu? Kenties erilaisesta ratsastustyylistä. Toki on kiva nähdä kun esim. valmentajani ratsastaa. Olen silti tarkka kuka sinne selkään pääsee ei tulisi mieleenkään antaa aloittelijan edes kokeilla ilman talutusta... Omistushaluinen minä?

  poninponeilut.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut hevoset ovat kyllä hyvinkin herkkiä ottamaan nokkiinsa tuosta, jos ratsastaja vaihtuu! Tuo on kyllä jopa järkevä tapa, että ei anna muiden mennä, jos hevonen kerta reagoi voimakkaasti vaihtuviin ratsastajaiin, ihan turvallisuudenkin kannalta ajatellen :) Eli en sanoisi omistushaluinen, vaan pikemminkin järkevä :DD

   Poista