1. kesäkuuta 2017

Sinä ja hevosesi -haaste


SINÄ JA HEVOSESI HAASTE: Tässä haasteessa kerrot sinusta ja omasta/hoitohevosesta/ylläpito/ vuokrahevosestasi/lempihevosesta ja saat muistella vähän teidän tarinaanne! 
Tähän väliin täytyy todeta, etten vieläkään ole varma, voinko sanoa Jalmaria mihinkään noista kategorioista. Se on vähän sekoitus kaikkea, lempi-, liikutus- ja hoitohevonen samaan aikaan!


Minut haastoi: Löysin haasteen Se ei ole vain harrastus, se on elämäntapa -blogista ja ihan itse päätin ryhtyä toteuttamaan tätä ilman varsinaista haastamista.

Minä haastan: En nyt viitsi haastaa ketään, vaan sanon vain monen muun tavoin, että halukkaat saavat tämän tehdä!

Hevosen nimi ja lempinimet, rotu ja ikä: Jalmarin oikeaa nimeä en tänne blogin puolelle viitsi kertoa, kun kyseessä ei ole oma hevoseni. Tamma on kuitenkin rodultaan amerikkalainen lämminverinen ja se on syntynyt v.2005. Lempinimiä rakkaalla lapsella on monta, mutta Jallu on niistä yleisin.


Mikä sai sinut pitämään siitä? Täytyy myötää, etten pitänyt Jalmarista alunperin. Nyt, kun sen kanssa on työskennellyt, meille on syntynyt jonkinlainen luottamus. Voisin kuitenkin sanoa, että nykyään pidän tammasta monestakin syystä. Se osaa ilahduttaa, vaikka ratsastus menisi penkin alle. Lisäksi pidän tamman luonteesta, sillä se on harvoin samanlaisella tuulella useampaa päivää. Sen kanssa voi harrastaa monipuolisesti, ja tamma on juuri minulle oikeanlainen kaveri.

Kerro ensikohtaamisestasi hevosen kanssa. Tähän kohtaan en osaa vastata oikein mitään. Jalmari on ollut tallilla koko sen ajan, mitä olen siellä käynyt, mutta alkuun en tosiaankaan pitänyt tammasta. Se oli lauman pomo ja saattoi siksi olla hiukan pomottava muita hevosia kohtaan. Tämä sai minut olemaan hiukan varuillaan Jalmarin seurassa. Tammaan tutustuessa se kuitenkin osoittautui oikein ihanaksi!


3 parhainta/hauskinta/mieleenpainuneinta kivaa kokemustanne: 
1. Ensimmäisenä tulee mieleen viime kesän yksi kohokohdista, reissu raviradalle. Tuosta reissusta jäi päällimmäiseksi niin hyvä fiilis ihan senkin vuoksi, että Jalmari näytti innostuksensa hyvin selkeästi.
2. Toiseksi listaisin varmaankin viime kesän toisen reissun, jolloin pääsimme vuokraamaan toisen tallin kenttää. Ratsastus on sujunut monta kertaa paremminkin kuin tuolla, mutta reissunahan tuo oli oikein mahtava!
3. Lisäksi mieleeni on painunut erittäin hyvin kerta, jolloin pulahdimme uimaan Jalmarin kanssa! 

Huonoin kokemuksesi hevosen kanssa? Tähän en osaa oikeastaan sanoa mitään. Tottahan välillä tulee sellainen fiilis, ettei oikein tiedä itkeäkö vai nauraako, mutta onneksi niistäkin on aina selvitty.


Jos jättäisit tarhan portin auki, mitä hevonen tekisi? Jalmari juoksisi pakoon eikä muuten palaisi ihan heti. Oletettavasti minun pitäisi lähteä hakemaan sitä, mikä tarkoittaa kävelemistä laitumen perimmäiseen nurkkaan. Eikä tamma edes suostu aina kiinniotettavaksi.

5 suosikkikuvaa teistä:


Nämä kuvat eivät ole oikein missään järjestyksessä, eivätkä ne välttämättä ole kuvauksellisesti hienoimpia. Kyseiset kuvat kuitenkin ovat siinä mielessä parhaita, että ne tuovat muistoja hyvistä hetkistä ja ovat näin ollen suosikkikuviani.

12 kommenttia:

 1. Nämä erilaiset haasteet on aina yhtä mukavia lukea!

  Pitääpä pistää tämä muuten korvan taakse kesää ajatellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä yllättävän kiva haaste! Kannattaa tosiaan kokeilla toteuttaa, jos yhtään innostaa :)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Ja muutenkin kiva postaus. :)
  Sori mulla on hieman ollut kiireitä ja se Playsson.netin postaussarja on hieman jumahtanut. Nyt kun loma alkoi, niin koitan viihdoin ja viimein saada aikaiseksi lähettää sulle kysymyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Ai niin olin jo aivan unohtanut koko asian! Tällä hetkellä kyllä bloggaan sen verran harvoin, etten tiedä kannattaako juttua tehdä, mutta jos nyt blogi vielä huolitaan mukaan niin olen kyllä mukana :)

   Poista
 3. Näitä haasteita on tosi kiva lukea! Kivasti toteutit postauksen, mielenkiinto pysy koko postauksen. 😊 aivan ihania kuvia😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Kiva, että tykkäsit :)

   Poista
 4. Tosi kiva haaste. En olekkaan ennen törmännyt tällaiseen haasteeseen. Kerrassaan hyvä idea ja kivasti toteutettu postaus!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kyllä tykkäsin tästä! Kiitos paljon :)

   Poista
 5. Pahoitteluni, kun tämä kommentti ei liity tähän postaukseen millään tavalla, mutta pakko kysyä, mistä olet löytänyt nuo saappaat, jotka ovat tuossa alimmaisessa kuvassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa ollenkaan! :) Kyseiset saappaat ovat Horzelta: http://www.horze.fi/saappaat/horze-elisa-ratsastussaappaat-vetoketjulla/38048.html

   Poista
  2. Ihana postaus!


   Blogissani on tällä hetkellä linkkaa blogisi-postaus, käypä linkkaamassa ;)

   siljajahuima.blogspot.fi

   Poista
  3. Kiitos! Mäpäs käyn kurkkaamassa kun ehdin :)

   Poista