4. elokuuta 2017

Hirvi maastossa ja muuta


Elokuuta on mennyt jo kolme kokonaista päivää ja nyt eletään jo neljättä. Mihin se kesäloma oikein katosi? Onneksi itselläni alkaa koulu vasta syyskuussa, tasan kuukauden päästä, mutta tiedän, että monella muulla se alkaa jo ihan pian. Jos minun täytyisi palata jo nyt koulunpenkille, olisi ensimmäinen ajatukseni se, että kesäloma valui täysin käsistäni. Jollain tapaa nimittäin kuvittelen, että ehdin vielä tässä kuukauden aikana tehdä kesälomastani ikimuistoisen. Hyvin mahdollista, ettei niin kuitenkaan käy.

 Saanko esitellä, uusi tallikoiramme!

Heinäkuu tuli ja meni samalla tavalla kuin kesäkuu. Olin jonkin verran töissä ja kävin muutaman kerran Jalmarin luona. Jalmarin kanssa treenasimme viime kuussa lähinnä ilman satulaa maastoilua. Uutena asiana mukaan tuli laukkaaminen. Sen tamma osaakin nykyään todella hyvin, varsinkin siellä maastossa ja ilman satulaa. Olinkin muuten hiukan fiiliksissä, kun kokeilin tuota ensimmäisen kerran! Kirjoitin aiheesta instagramiin "postauksenkin". Tuosta tekstistä voi päätellä aika hyvin, kuinka tyytyväinen tuolloin olinkaan! Asiaan tietysti vaikutti myös se, että Jalmari meni ennen tuota ratsastuskertaa huonommin kuin koskaan. Silloin sillä oli kiima ja myönnän, että olin jo vähällä luovuttaa siellä satulassa. Tamma ei kuunnellut minua ja tämä johti ärsyyntymiseeni. Mikään ei tuntunut sujuvan, mutta onneksi en luovuttanut. Kun vain itse rauhoituin, myös Jalmari rauhoittui. Voin siis sanoa, että minun ja Jalmarin treenit sujuivat viime kuussa hyvinkin vaihtelevasti!

Mentiin vähän liian läheltä puuta, joten oli pakko nostaa jalkoja!

Viime kuulta jäivät hyvin mieleen Solar Sound -festivaalit ja eräs issikkamaasto, jonka teimme kavereideni kanssa. Tuolla maastossa nimittäin kohtasimme hirven! Eikä se ollut mikään pieni hirvi, vaan todella suuri sellainen, ainakin omasta mielestäni. Hirvi meni tien yli noin 30 metriä meistä eteenpäin, näin oman arvioni mukaan. Kovin kaukana se ei siis ollut. Onneksi ratsumme olivat sen verran fiksuja, että pahin reaktio oli paikoilleen jämähtäminen.


Heinäkuussa innostuin myös täysin uudesta "harrastuksesta" ja Tallinnasta ostamani juoksuhousut ovatkin päässeet ahkeran käyttöön. Aloitin nimittäin lenkkeilyn! Kelien salliessa saatoin käydä jopa päivittäin lenkkeilemässä joko juosten tai kävellen. Otinkin silloin tavoitteeksi liikkua edes hiukan joka päivä ja tästä olen pitänyt ainakin jotenkin kiinni. Minulla on nimittäin tavoite nostaa kuntoa ja tämän aion myös toteuttaa. Siitä on nimittäin melkein missä tahansa hyötyä, niin ratsastuksessa kuin arkielämässäkin.

Nämä kuvituskuvat on otettu 3.8.2017 ja kiitos näistä kuuluu Hilmalle!

Tästä postauksesta tulikin tavallista pidempi, koska olihan minun pakko saada kaikki mahtumaan samaan! Pakko vielä lisätä, että innostuin tuossa vaihtamaan blogin ulkoasuakin! Tein viime vuonna juuri samanlaisen ulkoasun, mutta vain eri kuvilla. Yritin nyt tehdä samaa, mutten ole tällä kertaa tulokseen ihan niin tyytyväinen. En osaa muokata välilehtien otsikkoja juuri siihen kohtaan, johon ne haluaisin, enkä saanut jostain syystä muokattua tuota "suositut tekstit" gadgettia mieleisekseni. Täytyy katsoa, jos myöhemmin onnistuisin näissä, mutta ainakin hetken aikaa saa tämä ulkoasu pysyä täällä!


Oletteko te kohdanneet esim. maastossa ratsastaessanne metsäneläimiä?
Jäikö teille mieleen heinäkuulta jokin tapahtuma?

12 kommenttia:

  1. Täällä ilmottautuu toinen lenkkeilijä! 🙋 Tykkään tästä sun uudesta ulkoasusta tosi paljon, ainut vaan ettei tuolla alhaalla "vanhempi viesti" nappi toimi. Mulla on käynyt sama ongelma useaan otteeseen, mutta ajattelin mainita nyt!

    Pakko vielä sanoa, että oon tähän päivään saakka luullut Jalmarin olevan ruuna?! 😂 Jestas tunnen itseni typeräksi, sillä oon seurannut sun blogia vaikka miten kauan ja instagramissa myös... jotakin jäänyt sisäistämättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että! 😊
      Kiitos paljon! Joo oon itse asias huomannu monessa blogissa saman ja aiemmissakin ulkoasuissani on ollu samaa ongelmaa.. Pitäisi vaan keksiä tuohon ratkaisu :D

      Hahah, tällästä kommenttia kuulen todella usein :D Tuo nimi kyllä hämää ja itselleni tulee sen rakenteestakin hiukan mieleen ruuna! Että en yhtään ihmettele kyllä :D

      Poista
  2. Itekki oon luullu Jalmarin olevan ruuna🙈 Tää ulkoasu on tosi kiva, osaispa itekkin tehä :D Ollaan ny varsinki kesän aikana törmätty jos millasiin eläimiin maastoilessa. Peurat ei oo enää niin pelottavia ku melkee päivittäin hepat laitsalta niitä näkee.. :D

    Heinäkuu hurahti vauhdilla ohi, en käsit miten aika menee niin nopeesti.. :D Heinäkuussa mulle jäi parhaite mieleen Shs:n kisat. Ne on aina hyvin toteutettu ja radat olleet tosi kivoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, eipä tuo mikän ihme tosiaan ole :D Kiitos paljon!
      Oho! Peuroja olen tainnut nähdä joskus Jalmarillakin maastoillessa, mutta muuten ollaan selvitty kaikkialla ilman metsäneläimiin törmäämistä ja hyvä niin :D

      Samaa olen miettinyt! Kuulostaa kyllä kivalta nuo kisat! :)

      Poista
  3. Sanoppa muuta, mihin tämä loma oikein menee?? Itse istun jo ylihuomenna torstaina koulunpenkillä, että mukavaa loppu lomaa vaan sulle! Muista nauttia, kun sitä vielä on siulla jäljellä!

    Tuo issikkamaasto vaikuttaa oikein mukavalta. Onneksi ei käynyt mitään, vaikka hirvi juoksikin teidän edestänne. Itse olen onneksi ainakin toistaiseksi välttynyt noilta vähän kookkaammilta luonnoneläimiltä, kun olen käynyt maastossa.

    Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! Tää ulkoasukin on kiva, vaikka onkin samanlainen, kun se yksi vanhoista ulkoasuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvää koulunalkua sulle! Täytyy yrittää nauttia, vaikka tavallaan jopa haluaisin jo myös koulunpenkille.. :D

      Tuo maasto oli kyllä oikein mukava ja ikimuistoinen juuri tuon hirven vuoksi :D Harvoin niihin tosiaan taitaa törmätä, paikasta riippuen toki.

      Paljon kiitoksia! Oikein kiva kuulla tällaista mielipidettä :)

      Poista
  4. Kiva postaus jälleen! Itse olen monta kertaa käynnyt maastossa, mutta mihinkään eläimeen ei ole koskaan tullut törmättyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Oho, sinänsä aika hyväķin asia ettei niitä ole tullut vastaan! :)

      Poista
  5. Meidän tallin hurjinta dramatiikkaa tarjoilevat jäniksenpojat sinkoillessaan puskista hevosen kulkiessa ohi :D Onneksi puput eivät muuten aiheuta mitään hämminkiä! Metsäreiteillä ei meidän tallilla kohtaa mitään erikoista, kun ollaan sen verta kaupungin sykkeessä kuitenkin, mutta ihan omasta kotipihasta löytyy hevosille kyllä viihdykettä vuodesta toiseen- ne alpakat ne vasta hurjia ovatkin, siellä omassa aitauksessaan, huihui... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meillä ei tällaisia ole näkynyt! Jo lintujen yllättävä lentoonlähdöt puskista saavat hevoset hypähtämään pienesti sivulle :D Voin vain kuvitella, mitä jänikset sitten aiheuttaisivat! Eikä, kuulostaa kyllä hauskalta! :D

      Poista
  6. Ihana postaus Suvi, jäälleen kerran hienoja kuvia! Itse olin heinäkuussa ratsastusleirillä ja pääsin itsekin issikkamaastoon, Kolin vaaroille. Hyviä kokemuksia, ja jäivät tarkasti mieleeni.

    ps. aivan ihana uusi ulkoasu, rakastan tuota banneria <3

    www.airinblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paaljon kiitoksia! :) Voi vitsit, muakin niin harmittaa, etten varannutkaan tälle vuodelle ollenkaan leiriä.. Issikkamaastot on kyllä mahtavia, ainakin hienoissa maastoissa! Kuulostaa kyllä mahtavalta!

      Kiitos taas, ihana kuulla tällaista!

      Poista