10. heinäkuuta 2018

Lukemisen arvoinen lehti - Riders Magazine

Tämä postaus on kirjoitettu yhteistyössä Playsson.net:in kanssa.


Blogini Instagram-tilillä on meneillään arvonta, josta voit voittaa tämän kyseisen lehden! Klikkaa alla olevaa linkkiä, etsi yllä oleva kuva ja lue ohjeet:

Veikkaan, että moni on saattanut kuulla tai esimerkiksi nähdä lehtihyllyssä lehden nimeltä Riders Magazine. Kyseessä on melko tuore Playsson.net:in tuottama hevoslehti. Olen haaveillut kyseisen lehden ostamisesta jo kauemman, mutta harvemmin sitä tulee käveltyä lehtihyllyn ohi. Ainut lehti, jota enää luen säännöllisesti, on Aku Ankka. Pienempänä minulle tuli useampiakin lehtiä, myös hevoslehtiä, mutta nykyään tilaukset ovat jääneet pois, kun niiden sisältö alkoi tuntua minua nuoremmille tarkoitetuksi. Siksi odotinkin innolla tätä Riders Magazine -lehteä, jonka sain nyt käsiini.


Kansi vaikutti lupaavalta, melko normaalin näköinen hevoslehti. Otsikoita on nostettu kanteen houkuttimiksi ja kuvassa makaa suloinen varsa. Kun lehden avaa, ensimmäisenä vastaan tulee sisällysluettelo. Asia, joka minua häiritsee, on sivunumerot. Luettelossa lukee vain numeroita, joiden jälkeen on aina piste. Ymmärtäähän tuosta, että kyseessä ovat sivunumerot, mutta minusta ennen sivunumeroa pitäisi lukea "s.". Itse luettelossa ei kuitenkaan ole mitään vikaa. Pidän tuosta, kuinka lehden teemaa, omaa hevosta, koskevat jutut on koottu samaan.


Eniten minua kiinnostavia juttuja olivat "Näkökulmia hevosen omistamiseen: Oma hevonen ja korkeakouluopinnot" sekä "Satulan on sovittava hevosen lisäksi myös ratsastajalle". Luin kuitenkin lähes kaikki muutkin jutut ja täytyy myöntää, että suurin osa oli todella mielenkiintoisia. Artikkeleiden kirjoittajat vaihtuivat ja myös kirjoitustyylit muuttuivat eri kirjoittajien myötä. Eniten pidin niistä kirjoituksista, jotka olivat kirjoitettu kolumni tyyppisesti, eli vähän samalla tavalla kuin blogikirjoitukset. Täytyy myöntää, että taisin päästää jopa pari kyyneltä, kun luin hevosten lopettamista koskevia juttuja. Pari niistä oli esimerkiksi blogien kautta tutuksi tulleita hevosia ja niiden omistajia, joten sekin saattoi vaikuttaa tunteisiini.


Lehteä nopeasti selaamalla voi havaita sivuilla monipuolisia ja hienoja kuvia. Ensivilkaisulla lehti vaikuttaa ihan luettavalta, mitä nyt muutamissa kohdissa olisin itse tehnyt taiton eri tavalla. Itse sisältö oli sopivan monipuolista. Artikkelit koskivat eri aiheita ja esimerkiksi lehden teemaa oli lähestytty eri tavoilla eri kirjoittajien toimesta. Täytyy kuitenkin myöntää, että olisin toivonut joidenkin juttujen olevan pidempiä ja kertovat aiheesta syvemmin. Jotkut jutut tuntuivat kertovan ainakin osittain jopa aiheen vierestä. Tai ainakin minä koin näin.


Kokonaisuudessaan lehti oli mielenkiintoista luettavaa. Parannuskohtiakin löytyi, mutta ymmärtääkseni lehti on muuttunut jo nyt parempaan suuntaan siitä, mitä esimerkiksi ensimmäinen numero oli. Minulla itselläni ei kuitenkaan ole mahdollisuutta vertailuun, joten voin vain sanoa, että ainakin tämä yksittäinen numero oli lukemisen arvoinen. Toki lehden tyyli ei välttämättä miellytä kaikkia, mutta mielestäni lehti vaikutti kivan modernilta kaikkien kolumni tyylisten juttujensa kanssa. Niitä nimittäin harvemmin näkee hevoslehdissä. Suosittelen siis tarttumaan lehteen ja päättämään oman mielipiteensä siitä!


Oletteko te jo tutustuneet Riders Magazine -lehteen?

4 kommenttia:

 1. Muutamat ensimmäiset lehdet luin kannesta kanteen, mutta sen jälkeen en ole ennättänyt tehdä sitä samaa. Tällä hetkellä tuo tuorein lehti kuitenkin odottelee hyllyssäni, että pääsisin sen kimppuun. Nopealla vilkaisulla lehti näytti taas kerran oikein siistiltä kokonaisuudelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tosiaan noita ensimmäisiä ole päässyt lukemaan, vaikka olisin oikeastaan kyllä halunnut kovasti, kun mielipiteitä ensimmäisestä lehdestä tuli suuntaan ja toiseen. Onneksi nyt sitten pääsin edes tämän numeron tsekkaamaan!

   Poista
 2. Minä en ole lukenut vielä yhtään Rider Magazine- lehteä, mutta selailin kyllä kaupassa sitä ensimmäistä numeroa silloin aikanaan :D En ole kokenut lehteä omakseni, kun en omista hevosta, ja olen ymmärtänyt, että se on enemmän sellainen aktiivisesti kilpailevien tai hevosen jo omistavien lehti :) Mutta mielenkiinnolla luen kyllä silti näitä arvosteluja lehdestä, ja kyllähän tässä mielenkiintoa riittäisi kuitenkin lukea esimerkiksi tuosta satulan sopivuudesta, kun itsekin sellaisia välillä pohtii, vaikka onkin vain harrastaja.
  Hevoshullu on kuitenkin se paras heppalehti 4ever, jos minulta kysytään! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä en tosiaan ainakaan tämän lehden perusteella tilaisi lehteä, vaikka sen ainakin miltei kannesta kanteen luinkin. Jutut olivat ihan mielenkiintoisia, mutta syystä tai toisesta lehti ei oikein sytyttänyt. Toisaalta empä nyt oikein muutenkaan välitä lehdistä, ettei siinä :D Hevoshullu on kyllä munkin ikisuosikki, vaikken sitä ole koskaan omaan kotiini tilannutkaan!

   Poista