Muut hevoset

Ratsastushistoriani kuulostaa lyhyesti kerrottuna tältä: Aloitin ratsastuksen 4-vuotiaana talutustunneilla ja muutaman vuoden kuluttua siitä päädyin ponitallille, jossa olen opetellut ratsastamaan ja käsittelemään erilaisia poneja. Kun kokemusta karttui, mukaan tulivat liikutushevoset, joista kukin on omalla tavallaan vienyt minua eteenpäin.

Käyn ratsastamassa täällä(<-linkki) aina silloin tällöin. Lisäksi käyn yksityistallilla, jossa asuu tällä hetkellä kaksi hevosta. Alun perin aloitin liikuttamaan siellä lämminveristä, joka myytiin v.2015 syksyllä. Jatkoin silti samalla tallilla käymistä ja nykyään liikutan siellä Jalmari nimistä lämminveristä.


Aina silloin tällöin saatan laittaa postauksiin kuvia myös Jalmarin tallikaverista, Tiltasta. Kyseessä on iäkkäämpi ex-ravuri, joka on oikein miellyttävä ratsastaa sen perusteella, mitä olen itse tammalla mennyt. Harvemmin kuitenkaan ratsastan Tiltalla.


Ensimmäinen liikutushevoseni oli lämminverinen ex-ravuritamma, jonka kanssa koin paljon! Siitä tuli minulle jo pienessä ajassa tärkeä hevonen ja oikeastaan se tuntui liikkuvan pelkästään ajatukseni voimalla. Koimme paljon hyviä ja huonoja hetkiä, mutta minulle jäi todella hyvät muistot päällimmäisiksi tästä hevosesta! Kyseisestä hevosesta löytyy mainintoja vanhoista postauksista ja sitä liikuttelin hiukan alle 2 vuotta.


Edellä mainitun lämminverisen myymisen jälkeen ratsastin lähes pari vuotta isompaa ponia, mutta aikani loppui kesken, kun siirryin opiskelemaan toiselle asteelle. Kyseisen ponin kanssa kuitenkin kehityin paljon ja olenkin kiitollinen, että sain liikuttaa sitä! Tamma osasi olla haastava, mutta sen kanssa kyllä kehityin.


6 kommenttia:

 1. Heips, miten päädyit liikuttamaan näitä kahta? Jonkun tutun kautta vai? :)
  Ihan uteliaisuuttani kyselen, kun itsekin liikutushevosta etsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sukulaissuhteiden kautta löysin :) Tosin etsin ensin puolivuotta hevostallit.net sivulta ilmoituksia, mutta sitten kävikin niin hyvin, että päädyin liikuttelemaan näitä lämpöisiä :3 Moni on löytänyt mm. facebookin ryhmistä itselleen liikutus/vuokraheppoja tai sitten jos viitsii laittaa itse ilmoitusta johonkin :)

   Poista
 2. Onko Jalmari se jolla on tähti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kuvassa sitten lukee: "Kuvassa oikealla ex-liikutushevoseni Montu ja Jalmari", jos Jalmari on oikealla? Montu oli ex-liikutettavasi, eikö? Mutta kiva nähdä näitä ihmisiä, jotka ovat lämppäreiden kanssa tekemisissä :) Kai lämppärit vähän huonossa maineessa ovat ylipäätäänkin edelleenkin, vai? Kivan olonen blogi ja nätti tuo alin kuva♥

   Poista
  2. Meinasin jo kirjoittaa, että kyllähän tuossa lukee ihan oikein, mutta näköjään oikea ja vasen ovat menneet sekaisin! :D Olipas hyvä, kun huomasit! Itse en ole edes tajunnut tuota, vaikka olen varmasti tuon lauseenkin lukenut monen monta kertaa :D
   Jep, niin oli :) Ihmiset ovat tosiaan jakautuneet tuon rodun kanssa hiukan kahtia, sitä joko vihataan tai tykätään kyseisestä rodusta.. Itse en ajattele sitä mitenkään erikoisena rotuna, joten en ymmärrä miksi asia on niin yleinen kiistelyn aihe :D Hevosia siinä missä muutkin :)
   Paljon kiitoksia!

   Poista