31. heinäkuuta 2018

Heinäkuun heppajutut

Näistä heinäkuun aikana otetuista mekkokuvista on tulossa vielä omaa postaustaankin!

Heinäkuu tuli ja meni. Minulle elokuun alkaminen tarkoittaa sitä, että koulut alkavat kohta. Se taas tarkoittaa hevoskesän loppumista. Sen hevoskesän, joka on todennäköisesti minun ja Jalmarin viimeinen yhteinen kesä. Onneksi minulla on kuitenkin vielä koko lukuvuosi aikaa käydä tallilla. Sitä vain en osaa sanoa, kuinka paljon sitä aikaa loppujen lopuksi on. Riittääkö aika kirjoitusten ja työssäoppimisten ohella heppailuun? Se selviää tulevaisuudessa, enkä halua vielä ajatella asiaa. Nyt haluan pohtia menneen kuukauden heppakuulumisia!


Heinäkuussa ehdin käymään melko aktiivisesti Jalmarin luona. Usein kävin sen luona pari päivää peräkkäin. Joka tapauksessa kuitenkin vähintään 2x viikossa. Liikutuskertoja kertyi, mutta toki täällä oli ainakin niin kamalan kuuma, että liikutusta oli pakko rajoittaa ja meninkin hyvin paljon ilman satulaa. Jopa iltaisin kello kahdeksan aikaan oli vielä niin kuuma. Muistan nimittäin menneeni yhden liikutuksen ilman satulaa todella rennosti (löysin ohjin kävelyä ja pari raviaskelta aina silloin tällöin) ja silti Jalmarin tuli kuuma. Onneksi meillä onkin tallilla oma uittopaikka, jossa hevosia pystyy viilentämään pesun lisäksi! Tuonne samalle paikalle päädyin myös yhtenä kuumana päivänä. Ja silloin pääsin itsekin kastautumaan!


Veteen pääseminen oli haastavaa, kuten tuosta alla olevasta kuvasta voi päätellä. Minun piti taluttaa Jalmari veteen (paljain jaloin), eikä se oikein siltikään suostunut jatkamaan kahlaamista. Pari kertaa sain pelätä myös varpaideni puolesta. Niin ja kerran meinasin tipahtaa Jalmarin yli veteen, kun hyppäsin selkään vähän turhan vauhdikkaasti. Se olisikin ollut hauskaa ja onkin sinänsä harmi, ettei niin päässyt tapahtumaan!


Heinäkuun aikana liikutukset ovat sujuneet vaihtelevasti. Uutena innostuksen lähteenä minulle on toiminut tasainen sänkipelto, joka mahdollistaa taas hetken Jalmarin kunnollisen ratsastuksen. Maastossa mennessä kun on niin hankala esimerkiksi taivutella. Maastossa olenkin keskittynyt enemmän askellajeihin ja nyt pellolle siirtyessä olen taivutellut Jalmaria. Alkuun se tuntui kamalan jäykältä, mikä nyt ei edes ole ihme, mutta on se pikku hiljaa alkanut taipua enemmän. Ilman satulaa homma on toiminut, mutta kun 23.7. menin pitkästä aikaa satulalla kuvaajan ollessa paikalla, ei mikään oikein enää onnistunutkaan. Jalmari kulki lapa edellä enkä saanut siihen oikein mitään tuntumaa. Käynnissä sujui vielä ihan Ok, mutta muuten ei sitten sujunutkaan.


Kuten yllä olevasta kuvasta näkee, Jalmari laukkasi tuolloin 23.7. matalassa muodossa pyöreänä. Selkään tuo laukka tuntui kyllä kivalta, ettei siinä. Pystyin nimittäin pitkästä aikaa istumaan satulassa. Maastossa laukka menettää laadun, mutta pellolla tulee näemmä kivaa pätkää. Pitäisi vain saada joku tuntuma tuohon touhuun. Lopulta päätinkin ratsastaa Jalmaria länkkätyylillä ja päästin ohjat tuntumalta, jolloin Jalmari pääsi venyttämään itseään.


Seuraavan kerran meninkin Jalmarilla sen uusilla kuolaimilla, jotka ostin Seinäjoella käydessäni. Kuolaimista on tulossa oma postauksensa, kunhan saan testattua niitä vielä kunnolla. Ensimmäisen kerran perusteella voin kuitenkin sanoa, että Jalmari meni paremmin kuin entisellä kuolaimella! Se ei mennyt enää yhtä pyöreänä, vaan kulki niin sanotusti normaalisti. Innolla odotan, kuinka tulevaisuudessa sujuu ja toteanko kuolaimet hyväksi vai huonoksi ostokseksi.


Postauksen kuvia ovat ottaneet Hilma, poikaystäväni ja äitini!
Oletteko te päässeet hevostelemaan paljon heinäkuun aikana?

8 kommenttia:

 1. Voi ihana hevosesta sulla ollut! Olisi varmasti ollut mielenkiintoinen kokemus tippua hevosen yli veteen, kuulostaa hauskalta uintia rakstavalle :D
  Tuli mieleen että miksi mietit sitä, että tämä olisi sun ja Jalmarin viimeinen yhteinen kesä? Kurjaa jos näin on :( Toivottavasti teillä tulee vielä monta kivaa ja mukavaa kuukautta! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Jos nyt siis hevoskesää tuolla yhdellä sanalla tarkoitit :D Ja totta, sinänsä harmi, että noinkin hauska kokemus jäi kokematta :D
   Kirjoitin aiheesta jo kokonaista postaustakin, mutta mun on ensi vuonna pakko muuttaa kotipaikkakunnaltani jos haluan jatkaa opintojani jolloin Jalmari jäisi tänne, kun omani se ei ole.. Toki onhan mulla aina mahdollisuus käydä moikkailemassa sitä, ettei se nyt ihan maailman loppu ole, vaikka varmasti surullista kyllä :)

   Poista
 2. Kun kattelee näitä kuvia niin tekee mieli itsekin päästä ratsastamaan! Itselläkin monesti käy, että silloin kun kuvaajan saan paikalle niin tunti ei meni niin hyvin. Olet kyllä selvästi ottanut kaiken ilon irti Jalmarin kanssa :D Vaikka tuntuu ikävälle jättää hevonen niin itse ajattelisin, että hyvä kun ei sairauden tai lopettamisen takia ei joudu hyvästelemään(en tiedä ymmärsitkö pointtia). Tsemppiä sulle opintoihin ja kyllä se elämä eteenpäin menee niin kuin se on suunniteltu meneväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Tuo on kyllä totta, harvoin ratsastus menee hyvin kuvaajan ollessa paikalla..
   Jep, olenkin iloinen ettei Jalmarille käy mitään :) Yhden hevosen olen joutunut hyvästelemään myynnin takia ja se tuntui kamalammalta kuin tämä, että joudun itse lähtemään. Kiitos paljon! :)

   Poista
 3. Hyvä postaus! Minä en ole vielä tänä kesänä päässyt hevosten kanssa uimaan, ja se vähän harmittaa :( Se on niin hauskaa! Ja hei, mulle kävi ihan just toi sama- kuvaaja oli paikalla, niin heppa vaan juoksee, juoksee ja juoksee :'D Aina ei voi onnistua, mutta vielä harvemmin kameran edessä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan tässä ehkä tulossa lämpimiä päiviä tämän kuun aikana, että uittamaankin voisi vielä ehtiä :D
   Hahah, onneksi en ole ainut, jolle käy näin! :D

   Poista
 4. Varmasti on ollut kiva päästä hevostelemaan heinäkuussa! Meillähän oli Gerda vuokralla heinäkuun aikana, joten tuli jonkin verran heppailtua heinäkuussa. Mekin kävimme itseasiassa järvessä kokeilemassa uittamista, muttei se ihan onnistunut, sillä ponia jännitti niin paljon, mutta jospa vielä joskus mekin pääsisimme uittamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo mahtavaa, kun pitkästä aikaa löytyi aikaa talleilla! :) Oi että, tuo onkin varmasti todella mahtava kokemuksena, kun saa hieman kokeilla, miltä tuntuisi omistaa oma hevonen :) Mä pidän peukkuja, että pääsette vielä joskus uimaankin!

   Poista