15. huhtikuuta 2018

Mitä hevosmessuilta jäi käteen?


Viime viikonloppuna Tampereella oli taas Hevoset 2018 -messut, joissa olin itsekin mukana kävijänä. Eihän sitä nyt jokavuotista perinnettä voi katkaista! Tämä vuosi olikin kuudes peräkkäinen vuosi, jolloin olen ollut messuilla. Siksi petyinkin hiukan tämänvuotiseen ohjelmaan. Rotunäytökset ja estekisat olen jo nähnyt enkä rotuesittelyä siksi mennytkään katsomaan. Toki messuilla oli paljon muutakin ohjelmaa, mutta ehdin seuraamaan niitä kovin vähän. Blogiin julkaisusta "Suunta kohti hevosmessuja" -postauksesta poiketen päädyin messuille jo lauantaina, jolloin mm. tuo minua kiinnostava kouluklinikka jäi näkemättä.


Päädyin vähän vahingossa seuraamaan ohjelmaa nimeltä Coaching with Connection: Istuntademo ratsastajien kanssa. Tuosta nyt en niin välittänyt, mutta yllätyin kuitenkin positiivisesti sisällöstä. Sain nimittäin lisää infoa istuntaan ja sen käyttämiseen liittyen. Toki saattaa olla, etten muista enää ratsastaessa niitä vinkkejä, jotka koin demon aikana hyödyllisiksi. Tuon demon jälkeen olikin satulansovitusnäytös, jonka koin alunperin omalle kohdalleni tarpeelliseksi. Tuosta en kuitenkaan saanut hirveästi mitään uutta irti, mutta seurasin sen kyllä mielenkiinnolla loppuun asti.


Kuvailut messuilla jäivät vähemmäksi, sillä keskityin itse aiheeseen enemmän kuin kuvaamiseen esimerkiksi edellä mainituilla ohjelmanumeroilla. Esteratsastusta kuitenkin kuvasin ponien 100cm luokan ja jonkun verran myös suomenhevosten jalostusorien esittelyä. Näistä oreista löysinkin ehdottoman suosikkini messun hevosista! Eräästä hevosesta kerrottiin sen olevan 26-vuotias ja ratsastajansa kanssa heillä oli yhteisiä vuosia jo 21. Luottamuksen kyllä huomasi, sillä ratsastaja ratsasti hevosta löysin ohjin ilman satulaa ja näytti välillä mm. laukkaa ja laukanvaihtoja. Heidän menoaan oli upea katsella!

Kuvassa suosikikseni noussut hevonen (ja parivaljakko) messuilta!

Expo-alueelta olisi löytynyt vaikka mitä ostettavaa, mutta varsinkin alussa shoppailuun oli jotenkin todella hankala keskittyä. Ihmisiä oli niin paljon ja tilaa vähän. Onneksi sitten iltapäivästä porukka seurasi ilmeisesti ohjelmanumeroita, sillä expo-alueella pystyi jo kierrellä enemmän. Lopulta sieltä löytyi mukaan Jalmarin kuolaimettomiin pehmuste, heijastinsuojat eteen ja heppanameja testiin. Sinänsä harmittaa, etten löytänyt mitään erikoista, mutta kukkaroni kiittää, sillä rahaa meni alle 30e. Näin jälkikäteen muiden Instagram-julkaisuja katsoessani olen todennut, etten nähnyt varmaan puoliakaan messun tarjouksista! Tuntuu, että muut ovat löytäneet messuilta kaikenlaista, mitä olisin voinut itsekin tarvita. No, ehkä hyvä näinpäin, etten ostanut mitään ylimääräistä tai ihan tarpeetonta!


Olitteko te messuilla? Löysittekö jotain ostettavaa?

4 kommenttia:

 1. Ihana lukea näitä messupostauksia, kun en itse messuille päässyt :) Mukavia löytöjä osui kyllä sun kohdalle, en halua edes tietää, mitä kaikkea olisin itse sieltä löytänyt... :D Shoppailisin varmaan kymmenen kiloa noita hevosten "irtonamuja" 8)
  Kiva postaus, ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettet päässyt messuille! Toki tuossa säästyisi kyllä vähän rahaa, jos jättäisi messut väliin :D Oon kyllä tyytyväinen näihin löytöihin, sillä ne on todettu ihan toimiviksi :)
   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Kivasti koostit ajatuksiasi messuilta! Inhottavaa kyllä, että messuilla oli niin paljon porukkaa, että expo-alueella kiertely koitui haasteelliseksi. Onneksi sait kuitenkin noin kivoja tavaroita ja vieläpä todella halvalla! Itse en tosiaan päässyt messuille tekemään hankintoja, mutta sen sijaan rällätin horzen lahjakorttia kotisohvalta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli tosiaan hieman haasteellista, mutta onneksi lopuksi väki hieman jakaantui eri paikoille ja tilaa tuntui olevan enemmän :) Hahah, tuo onkin mukavan helppoa, kun saa vain kotoa tehdä niitä hankintoja! :D

   Poista