27. huhtikuuta 2016

Matka Saksaan ja Itävaltaan 2016


Huh. Nyt on sitten Saksastakin nähty osaa ja Itävallan puolella käyty. Kuten jo viime postauksessa ilmoitin, lähdin keskiviikkoaamulla junalla Helsinkiin ja sieltä lentokoneella Saksan Müncheniin. Perillä olimme viiden jälkeen. Majoittauduimme hostelliin ja päädyin kolmen muun samanikäisen kaverini kanssa samaan huoneeseen. Kun tavarat oli viety huoneisiin, lähdimme vielä Frühlingsfest-nimiseen tapahtumaan, jossa oli paljon erilaisia myyntikojuja ja huvipuistolaitteita. Kävin mm. kummitusjunassa ja maailmanpyörässä. Tuo kummitusjuna oli oikeasti pelottava, kun rata oli paikoin ihan pimeä ja eräällä sellaisella kohdalla tunsin, kuinka joku tökkäsi minua kunnolla kylkeen. Sama toistui hetken kuluttua ja ajelun jälkeen tajusin, että pimeyteen piiloutui pari ihmistä, jotka sitten tökkivät matkustajia. Se oli oikeasti pelottavaa, kun en tiennyt tästä mitään etukäteen! Kummitusajelun jälkeen ostin mm. karamellisoidun omenan, joka oli makeaa, mutta ihan hyvää. Lisäksi kaverini osti paahdettuja manteleita, jotka olivat vielä lämpimiä. Ne olivat älyttömän hyviä!

Ensimmäisen päivän ruokaa, paahdettuja(?) nuudeleita!

Torstaina ohjelmaan kuului käynti Alpeilla ja Itävallassa. Olimme oikeastaan koko päivän liikkeellä ja illalla jalkani olivatkin ihan puhki. Ohjelmassa oli kuitenkin paljon kaikkea ja ehdin nähdä ja kokea vaikka mitä! Kävimme ensimmäisenä Saksan puolella Zugspitze-nimisellä vuorella, joka oli 2962m korkea. Vuoren jälkeen matka jatkui Itävallan puolelle, Reutteen. Siellä kävimme Highline 179 -nimisellä riippusillalla, joka on ilmeisesti maailman pisin riippusilta. En pelkää korkeita paikkoja, mutta siellä kävellessä jo hiukan arvelutti. No, tulipahan sekin koettua ja hengissä selvittiin! Ainut haittapuoli oli kaamea nousu +23°C helteellä todella jyrkkää kävelytietä pitkin. Ainakin pohkeet saivat kunnon treenin ja siitäkin selvisimme! Riippusillan vieressä oli myös linnan rauniot, joita kävimme tutkimassa. Alhaalla söimme jäätelöt ja itse tilasin jäätelöä, joka oli jogurtissa. Se saattaa kuulostaa pahalta, mutta todellisuudessa jälkiruoka oli hyvää! Syönnin jälkeen matka jatkui ja kävimme ihailemassa tien reunalta Neuschwansteinin linnaa, joka on ilmeisesti ollut "esikuvana" Disneyn erään elokuvan linnaan. Ihailun jälkeen siirryimme hostellille ja illalla kävimme kävellen Nymphenburgin linnalla


Seuraavana päivänä, eli perjantaina, luvassa oli päivä Münchenin keskustassa. Ensimmäisenä käyntikohteena oli BMW Welt, joka on kai museo. Siellä oli paljon BMW autoja ja vähän muitakin kulkuneuvoja laidasta laitaan. Aikaa oli vain vartti, mutta siinäkin ajassa ehti nähdä jo yllättävän paljon.
Seuraava kohde oli olympiatorni, joka sijaitsi nimensä mukaisesti olympia-areenan vieressä. Torni oli 291m korkea ja sieltä näki kauas! Vierailun jälkeen jatkoimme metrolla eri alueelle ja kävimme porukalla syömässä Hard Rock Cafessa. Itse tilasin kasvishampurilaisen, joka oli kyllä ihan hyvää. Syömisen lisäksi oli "pakko" käydä Hard Rockin myymälässä, josta löysinkin housut. Ruokailun jälkeen kiersimme erään torialueen läpi ja pääsimme sitten shoppailemaan mihin halusimme. Aikaa oli suurin piirtein 3-4 tuntia, mikä oli ihan riittävä määrä. Kauppoja oli laidasta laitaan ja yksi huvittava asia oli H&M, joita löytyi muutaman korttelin alueelta viisi.. Kävin todella monessa liikkeessä ja jopa useammassa H&M:ssä. Lähinnä mukaan tarttui vaatteita.
Ostosten jälkeen palasimme hostellille, jossa minua ja huonetovereitani kohtasi ongelma nimeltä vessa, joka ei vetänyt. Jouduimme käymään siksi parin viimeisen päivän ajan muissa vessoissa.


Lauantai oli viimeinen kokonainen päivä matkalla ja sen vietimme Itävallan Salzburgissa. Ensimmäinen käyntikohde oli Hohensalzburgin linna. Siellä meillä oli ns. esittelykierros eräänlaisten radiopuhelinten kautta, joihin oli äänitetty esittelyjä. Minulta meni kuitenkin osa esittelyistä ohi ja kaikkia en ehtinyt kuunnella. Se ei kuitenkaan loppujen lopuksi haitannut. Kyseessä oli hieno linna!
Seuraavana teimme pikakierroksen torilla ja itse ostin Mozart-kuulia. Sen jälkeen meidät päästettiin taas "vapaaksi" ja koska meillä oli mahdollisuus päästä Mozartin synnyinkotiin ilmaiseksi, käytimme tilaisuuden hyväksi. Se olikin varmasti maailman nopein museokäynti. Lisäksi kävimme syömässä Mozart Cafe -nimisessä ravintolassa, jossa söin pinaattitortellineja. Ne olivat oikeastaan todella hyviä! Syömisen jälkeen meille jäi todella vähän aikaa shoppailuun, mutta senkin käytimme hyväksi kiertämällä muutamissa kaupoissa.
Seuraavana vuorossa oli jokilaivaristeily. Sitä odotellessa ehdin syödä valkosuklaajäätelön. Itse risteily oli kiva. Se kesti 45min.
Kotiin lähdimme kuuden aikaan. Kun ylitimme Saksan rajan, päädyimme passitarkastukseen. Onneksi meillä oli kaikilla passit! Kotiin päästyämme kävimme valittamassa vessasta, jota ei oltu korjattu ja saimme hyvityksenä ostaa hostellin baarista jotain ja otimme totta kai erilaisia alkoholittomia juomia. Juomat juotuamme olikin aika pakata ja viettää viimeinen ilta Saksassa, joka hiukan venähti.

Pinaattitortellineja

Sunnuntaina lähdimme jo kuuden jälkeen, joten mitään ihmeellistä ei ehtinyt tapahtua. Päivä oli lähinnä matkustamista, koska kotona olin vasta seitsemän jälkeen illalla. Olikin todella harmillista palata arkeen, kun joutui jättämään Saksan lämpimät säät. Heti maanantaina sain huomata, että talvi teki paluun. Maassa oli lunta n. 10cm. Siinä kohtaa tuli jo mieleen, että olisin voinut tosissani jäädä Saksan puolelle nauttimaan lämpimistä keleistä. Matka oli mahtava eikä sää ollut ainut syy siihen! Porukka oli todella, todella mahtava ja hauskoja muistoja jäi varmasti kaikille. 

Tämä oli yksi jälkiruoka, jota pääsin maistamaan.

16 kommenttia:

 1. Kiva postaus!
  Vaikutti tosi hauskalta reissulta, olisi kyllä mukava päästä joskus käymään itsekin Saksassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täytyy sanoa, että sitä se todellakin oli! Kannattaa kyllä käydä, jos saat joskus mahdollisuuden siihen! :)

   Poista
 2. Todella kivoja kuvia ja kivalta reissulta vaikutti. Reissu Saksaan on ollut mulla jo pari vuotta haaveena! Toivottavasti itsekin pääsisin pian, sillä Saksakuume ei ainakaan noussut tätä lukiessa :`)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kyllä oli todella kiva reissu! :) Eikä, mutta ehkä säkin pääset vielä Saksaan! Pidän peukkuja, että se joskus onnistuu :D

   Poista
 3. Mukavat kuvat, näyttää hienolta! Kiva reissu taisi olla? :) Itse en tosin matkailusta tykkää, mutta sinua ajatellen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat kyllä hienoja! Jep, oli kyllä! Eipä kaikki tosiaan tykkään matkailusta :D

   Poista
 4. Reissu vaikutti tosi kivalta ja kuvatkin olivat tosi kivoja ja hienosti otettuja ja hienoja Niinkuin aina;) Ja noi ruuat ja jälkiruuat näytti ja kuulosti tosi hyviltä:D :)

  VastaaPoista
 5. Oi ompa teillä ollut kivan olonen matka! Ja oot kyllä saanu otettua ihan älyttömän hyviä kuvia :) Tuli kauhee matkakuume näitä kuvia katsellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kyllä oli! Kiitos paljon Kamilla :) Siitä sitten matkalle ;)

   Poista
 6. Vitsi en kestä kui hienoi kuvia! <3

  VastaaPoista
 7. Vaikutti tosi mukavalle reissulle, hienoja kuvia oot myös saanut otettua! :)

  VastaaPoista