30. joulukuuta 2017

Me päästiin hankeen!!


Joulu tuli ja meni, enkä saanut joulun aikaan itselleni kunnon joulufiilistä lainkaan. Eikä se edes haitannut. Joulun jälkeen ehdin käydä tallilla tiistaina 26.12 ja tuolloin oli vielä pakkasta sekä kunnon hanget, joten päästiin treenaamaan kunnolla Jalmarin kanssa. Kerrankin sain uutta materiaaliakin, kun Nelli oli kuvaamassa meitä!


Jalmarin omistaja teki meille pellolle urat, joissa oli kevyempi mennä kuin umpihangessa. Toki välillä poikkesimme reitiltä sinne hangenkin puolelle, joko tahallisesti tai vahingossa. Alkuun otin pysähdyksiä ja Jalmari totteli hiukan vaihtelevasti. Välillä se toimi pelkästään istunnalla ja välillä sain tehdä pidätteitä ohjallakin. Joka tapauksessa kehitystä on tapahtunut, sillä ennen ohjasta sai oikeasti vetää, ennenkö Jalmari edes harkitsi pysähtymistä.


Käyntityöskentelyn jälkeen otin hiukan ravia ja yritin saada Jalmarin rauhoittumaan, kun se alussa saattaa yrittää kiihdyttää ravia. Onneksi rauhoittumiseen ei kuitenkaan nyt vaadittu paljoa ja nopeasti päätinkin aloittaa laukkaamisen, johon tämä treeni oikeastaan painottui.


Otin laukkaa suoraan sanottuna aika paljon ja Jalmari hikosikin treenistä ihan kiitettävästi. Toki se on vain hyvä juttu. Lisäksi sain todeta, että sen laukka on kehittynyt vielä entisestäkin! Vuoden alussa laukka pyöri huonosti oikeaan kierrokseen, mutta nyt puolissa ei ollut juurikaan eroa. Siksi voinkin sanoa, että selkeää muutosta on taas tapahtunut! Toki laukannostot eivät sujuneet ihan niin hyvin kuin maastossa, mutta niitä nyt pystyy hiomaan. Pääasia, että se laukka kuitenkin nousi ja vieläpä yllättävän helposti! Maastossa laukka nousee pysähdyksestäkin, mutta nyt nostot tapahtuivat pääasiassa ravista. Ainut vain, että Jalmari kuumui laukkaamisesta. Toisaalta silloin nostot vasta onnistuivatkin hyvin!


Lopussa Jalmari alkoi väsähtää ja laukassa se alkoi painaa kädelle niin, etten osannut tehdä asialle mitään. Käteni suorastaan puutuivat, kun pidin ohjaa vastaan, mikä ei ole hyvä juttu. En osannut nostaa Jalmaria ylös, kun menimme vasempaan kierrokseen. Oikeaan suuntaan sain ratsastettua laukkaa niin, että ohjalle painaminen oli huomattavasti vähäisempää. Onneksi saimme kuitenkin hyvät pätkät vielä loppuun ja siihen oli hyvä lopettaa!


Kaiken kaikkiaan voin todeta, että treeni sujui oikein hyvin! Jalmari on kehittynyt yllättävän paljon ainakin tietyissä asioissa ja siihen olen erittäin tyytyväinen! Ainut vain, että oma ratsastukseni ei ole muuttunut tässä vuoden aikana oikein mihinkään suuntaan. Olenkin lähinnä keskittynyt Jalmarin kehitykseen ja sen kyllä huomaa. Ehkä irtotunti voisi taas vaihteeksi olla tarpeen!


Oletteko te jo päässeet treenaamaan hankeen?

10 kommenttia:

 1. Ihanasti ootte sävy sävyyn😍

  VastaaPoista
 2. Ei ole todellista miten ihania kuvia! Valitettavasti hankitreenit ovat jääneet minun osaltani vielä toistaiseksi yhdellä kädellä laskettaviksi. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itsekin kyllä tykkään näistä! :D Voi harmi, mäkään en kyllä kovin usein pääse hankitreeneihin, joten olihan nämä treenit aika "luksusta" :D

   Poista
 3. Meillä jäisi hankitreenit varmasti muutenkin väliin, vaikka lunta olisikin. Tallille kun ehtii aina vain pimeän aikaan, niin ei oikein viitsi lähteä pilkkopimeällä muualle kuin maneesiin D:
  Minkä merkkinen tuo satulahuopa on? Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, maneesitallilla tosiaan pääsee pimeälläkin valoisaan :D Meillä tuo hanki on oikeastaan ainut paikka, missä pääsee menemään näin talvella, niin valoisalla kuin pimeällä.. :D
   Tuo on merkiltään HKM ja löysin sen vielä nettikaupastakin: https://www.borjeskotimaki.fi/tuote/strassisatulahuopa-crystal-fashion-hkm/hkm9125/
   Itsekin kyllä tykkään tuosta! Se vain tahtoo hiukan valua tuolta satulan alta, mutta siihen nyt saattaa vaikuttaa satulankin materiaali! :)

   Poista
 4. tosi kivoja kuvia! :) ja hauska kun tuo sun takki ja hepan satulahuopa sopii niin hyvin yhteen :D

  <3: Sofia, fashionsituation.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tää yhdistelmä oli kyllä hauska, kun huomasin vasta kun tuo huopa oli jo ostettu, että takkihan on juuri samaa sävyä! :D

   Poista
 5. Kivoja kuvia ja ootte kyllä Jalmarin kanssa sävy sävyyn! Myö ollaan ratsastuskoululla käyty yleensä talvisin vähän ralittelemassa hangessa ja olisi kiva päästä tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Oi vähänkö kiva, että teillä on noin! En ole kuullut, että kovinkaan monelta ratsastuskoululta pääsisi rallittelemaan hankeen tai oikeastaan maastoon ylipäätään! :)

   Poista