19. maaliskuuta 2018

Millainen on hyvä Instagram-tili?


Kun puhutaan sovelluksesta nimeltä Instagram, uskallan väittää kaikkien, tai ainakin suurimman osan tietävän, mistä puhutaan. Yhä useampi tuntuu käyttävän kyseistä sovellusta ja siellä on paljon myös tilejä, jotka on tehty erikseen hevosaiheisiksi tileiksi. Myös itseltäni löytyy kaksi tiliä. Toinen on ns. "normaali käyttötili" ja toinen alunperin blogille tehty hevosaiheinen tili, jonne nykyään päivittelen blogityylisesti esimerkiksi ratsastuskuulumisia. Tänne blogin puolelle en pystyisi millään kirjoittamaan jokaisesta tallikerrasta, joten siinä mielessä Instagram on kätevä.

Ajattelin kirjoittaa tähän postaukseen, millaiset hevostilit kiinnostavat minua erityisesti. Nämä ovat kuitenkin vain minun mielipiteitäni! @hymyillenhuomiseen tilini seuratuista löytyykin yli 300 tiliä, joita tykkään seurata syystä tai toisesta.


Ensimmäisenä voisin mainita kuvat, sillä niihin kiinnitän eniten huomiota. Monet puhuvat, että he haluavat nähdä enemmän videoita kuin kuvia, mutta kohdallani tämä menee päinvastoin. Ovat videot välillä ihan kivoja, mutta harvemmin jaksan katsoa niitä, ainakaan pelkästään. Sen sijaan kuvia on aina kiva katsoa. Varsinkin, jos ne ovat hyvälaatuisia ja hienoja. Mielelläni siis seuraankin tilejä, joissa kuvat ovat järjestelmäkameralaatuisia. Mutta kuten omallakin tililläni, aina ei vain ole laadukkaampia kuvia ja ovathan ne kännykkäkuvatkin ihan kelvollisia aina silloin tällöin.

Laatukaan ei kuitenkaan aina takaa sitä, että mielenkiintoni heräisi. Lähinnä tykkään katsella esimerkiksi niin kutsuttuja poseerauskuvia ja ratsastuskuvia. Toisaalta yksi kriteeri on mielestäni monipuolisuus. Jos tili on täynnä samantyylisiä ratsastuskuvia, alkavat nekin kyllästyttää jossain vaiheessa.


Edellä mainittujen kriteerien lisäksi kiinnostumiseeni vaikuttaa myös päivittelyn aktiivisuus. Jos tilille julkaistaan vain kerran kuukaudessa jotain, ei se välttämättä päädy seurattujeni listalle, vaikka kuvat olisivatkin hyviä. Toki itsekin päivittelen välillä hieman epäsäännöllisesti, mutta yritän julkaista kuvia tai videoita edes pari kertaa viikossa. Totta kai olisi parempi päivitellä useamminkin, mutta nykyään päivittelen enemmän omaksi ilokseni. Tilini toimii minulle jonkinlaisena tallipäiväkirjana.

Todellisuudessa taitaa kuitenkin olla niin, että eniten mielenkiintoni herättämiseen vaikuttaa tilin aihe. Seuraan vähemmän kilparatsastajien tilejä ihan siitä syystä, ettei aihe oikeastaan kiinnosta minua, sillä en itse kisaa. Sen sijaan tavalliset treenipäivitykset ja muut vastaavat kiinnostavat minua enemmän. Ja niin oudolta kuin se tuntuukin, myös ratsastaja ja hevonen vaikuttavat. Saatan nimittäin seurata jotain tiliä ihan senkin vuoksi, että tykkään ratsastajan tyylistä ratsastaa tai tilillä seikkailevasta hevosesta. Tiivistelmänä voinkin todeta, että todella monet tilit voisivat päätyä seurattuihini näillä perusteilla!


Millaisia Instagram-tilejä te tykkäätte seurata? 
Linkatkaan samalla omanne kommentteihin!

22 kommenttia:

 1. Kiva tämä postaus. Oli mielenkiintoinen. Itellä on kanssa samoja juttuja, hyvälaatuisia ja monipuolisia kuvia, ei mielellään videoita. Tili on myös hyvä olla aktiivinen ja julkinen. Voisi toteuttaa tälläisen postauksen itsekin. 😊

  https://nouw.com/suviannika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että joku muukin tykkää katsella enemmän kuvia! :) Ainiin, mä unohdin täysin tuon, että tili voisi olla julkinen :D Se nimittäin helpottaa todella paljon käyttöä, varsinkin kun tilin sivulle päätyy ensimmäistä kertaa! :D Mielelläni kyllä lukisin sultakin tällaista postausta! :)

   Poista
 2. Ainiin, unohtui. Saisiko tän blogin mobiiliversioon? Helpottaisi postausten lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta kai! Hyvä, kun sanoit tästä! :) Pitää vain yrittää säätää tähän jokin toimiva mobiiliversio :D

   Poista
  2. Itse tykkään seurata tilejä, joista löytyy laadukkaita kuvia ja videoita, jotka päivittyvät ainakin kerran viikossa ja joissa otetaan myös seuraajat huomioon - eli tilit, jotka pitävät erilaisia kyselyitä, arvontoja ja kilpailuja.

   Meidän tili löytyy @shellaista :D

   Poista
  3. Kiva kuulla! Tuo on kyllä totta, jos tili on täynnä arvontoja ja kilpailuja, ei se enää välttämättä kiinnosta. Toki arvonnat ovat aina silloin tällöin kivoja! :D

   Poista
 3. Hei mä olin just pohtinut vastaavanlaiset postauksen kirjoittamista, mut sä kerkesit näköjään ensin! :D Oon ihan samaa mieltä sun kanssa näistä asioista, vaikkakin myös kilpailevat ratsastajat ovat mielestäni kiinnostavia. Tärkeä taito on myös päästä "lähelle" seuraajia, ottaa heidät huomioon ja samalla myös kohdella seuraajia kaverillisesti ja ystävällisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän olikin hauska juttu :D Toivottavasti toteutat tän tyylisen! :) Kiva kuulla! Oikeasti multakin kyllä löytyy paljon kisaavien ratsastajien tilejä seurannasta :D Tuo oli kyllä hyvä pointti tuo viimeinen rivi, tilin ylläpitäjä vaikuttaa kyllä paljon tuolla, miten hän reagoi seuraajiinsa!

   Poista
 4. Oon kyllä samaa mieltä tuosta, että sellaiset poseerauskuvat yms. ovat kivoja Instassa! Videot ei itseänikään kovin kiinnosta, mutta sellaiset arkiset kuvat, kuten kuva karvatuposta karvanlähdönaikaan on kyllä myös ihan hauskoja :D

  Meidäthän löytää Pennin kanssa @penninpyorittaja (https://www.instagram.com/penninpyorittaja/)

  Tililtä löytyy päivitys aina blogitekstistä ja välillä arkista hauskuutusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on tosiaan kiva katsella! Hauska kuulla, ettet säkään niin välitä videoista! :D Tuollaiset vähänkin hauskemmat jutut tekevät tilistä kyllä heti mielenkiintoisemman! :)

   Poista
 5. Mä tykkään kyllä seurata kilpaileviakin ratsastajia instagramissa, kun itse ei pääse kilpailemaan! On vähän erilaista jännittää somen kautta muiden puolesta kuin jännittää omaa suoritustaan juuri ennen kilpailurataa. :D Tykkään myös seurata muunkinlaisia tilejä ja mun seurauslistalta löytyykin kaikenlaista laidasta laitaan.

  Tykkään hirveästi siitä, että ig:n storya päivitetään aktiivisesti! Sun ja edellisten kommentoijien tapaan mulle on tärkeää, että tili on julkinen ja sieltä löytyy laadukkaita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tää olikin mielenkiintoinen pointti! :D En vaan jotenkaan osaa samaistua tuohon toisen puolesta jännittämiseen, mutta ymmärrän aiheen! :) Munkin listoilta kyllä löytyy kaikkea laidasta laitaan :D

   Tuo ig-storynkin päivittely on kyllä plussaa, kertoo aktiivisuudesta! :) Kiva kuulla tällaista!

   Poista
 6. Hyvä postaus, sulla oli paljon samoja ajatuksia mitä itselläkin varmasti tulisi mieleen kun lähdetään tällaista miettimään! :) Tykkään seurata myös kilpailevia ratsukoita mielelläni, mutta yleensä lempparini ovat sellaisia tilejä, jotka päivittävät muutakin niiden kisaratojen ohella eli ovat silti mahdollisimman monipuolisia sisällöltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että meillä on hieman samantyylinen ajatusmaailma tän asian suhteen :D Juu tuo on kyllä totta, että itsekin saatan seurata sellaisia kilpailijoita, jotka päivittävät muistakin asioista kuin vain kisoista :)

   Poista
 7. Tää oli kiva postaus, oon kyllä aika paljolti sun kanssa samoilla linjoilla! Omaan seuraukseen yleensä lähtevät tilit, joissa on hyvälaatusia ja monipuolisia kuvia (ja videoita välissä mahdollisesti), sekä päivittelytahti ainakin n. pari kertaa viikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla! :) Hyvin samantyylisiä tilejä säkin sitten tosiaan seuraat!

   Poista
 8. Tää oli kyllä hyvä postaus ja mulla on aikalailla samat kriteerit: suhteellinen aktiivisuus, monipuolisuus ja kuvien ja videoiden tasapaino. Blogi- ja heppainstagram on @laukatentahtiin, mutta se on tällä hetkellä hiukan epäaktiivinen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nuo taitavat tosiaan olla ne yleisimmät kriteerit, mitä nyt näistä kommenteista voi päätellä :D

   Poista
 9. Tosi hyvin sait tiivistettyä hyvän instagramin salat tähän! Ja olen kanssasi aivan samaa mieltä. Järkkärikuvat ovat suosikkeja ja tunneilta itsekin niitä haluan enemmän kuin videoita. Joskus videotkin ovat ihan fine muttei niitä kokoaikaa jaksa katsella.

  Oma instagramini on @teamemms, sinne päivittelen Ypäjältä kuulumisia ja ratsastustunneista kaiken oleellisen, mitä en blogin puolelle kirjoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Juuri samoja asioita tosiaankin katsotaan muiden tileissä! :D

   Poista
 10. Aika hyvin olit saanut tiivistettyä miunkin ajatukset tähän postaukseen! :D Itse seurailen vähän kaikenlaisia tilejä ja on mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea ihmiset tekevät omien hevostensa kautta ja mielestäni Instagram on hyvä ja nopea tapa välittää tiivistettynä kuulumisia ja muita päivittelyjä hevosrintamalla!

  Siullakin on todella kiva tili instagramissa ja se onkin ollut seurattavana jo jonkin aikaa! Oma instagramini löytyy nimellä @elaimetsydamessa, mutta se taitaakin olla jo päässyt siun seurattavien listalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hauska kuulla! :D Oon kyllä täysin samaa mieltä! Sinne on niin kätevä päivittää, eikä kuviakaan tarvitse kuin yhden ja jo se riittää päivitykseen! :)

   Kiitos paljon! Sunkin tili tosiaan jo löytyy mun seurattavien joukosta! :)

   Poista