9. lokakuuta 2016

Hyvän mielen treenit

Voiko enää paremmin sujuakaan?


Viime postauksessa mainitsin jo parilla lauseella, että olin tallilla myös 1.10. Päätin silloin vasta aamulla, että lähdenkin taas tallille, mutta täytyy sanoa, että päätös oli täysin oikea! Jalmari keskittyi minuun täysillä ja pääsin kerrankin treenaamaan sen kanssa tosissaan. Harvoin työstänkään Jalmaria niin kuin tällä kerralla!


Alkuun Jalmari painoi taas hiukan ohjalle, mitä se teki myös 30.9. Teinkin alkukäyntien jälkeen pidemmän aikaa käyntiharjoituksia, mm. pysähdyksiä ja paljon ympyröitä, joilla yritin taivutella Jalmaria. Se tuntuikin jo alkuun todella hyvältä ratsastaa. Omaan fiilikseeni vaikuttaa myös paljon Jalmarin mieliala ja tunsin nyt heti alkuun, että silläkin oli ihan kivaa. Korvat olivat paljon höröllä ja se oli innokas tekemään töitä. Ravissa meno oli turhankin reipasta, mutta sain vauhtia kontrolloitua ympyröillä. Toki tajusin videota katsellessani, että voisin itse opetella ratsastamaan ja hidastamaan vielä enemmän vauhtia. No, ainakin meillä on nyt konkreettinen tavoite!


Ravissa teimme molempiin suuntiin ympyröitä ja niissä Jalmari lähti myötäilemään pätkittäin! Silloin myös vauhti hidastui ja ravi oli oikeasti kivan tuntuista. Ravailun jälkeen rupesin ottamaan laukkaa. Meidän kohdallamme laukka onnistuu oikeastaan vain pellolla, koska tiellä sen laatu huonontuu todella paljon. Siksi treenaan nyt laukkoja, kun siihen on vielä mahdollisuus. Saimmekin todella kivoja laukkapätkiä ja ensimmäistä kertaa teimme myös täyskaarron laukassa ja laukanvaihdon pukin kautta! Toki tuo laukanvaihto oli täysin vahinko, enkä todellakaan vaatinut sitä, mutta tulipahan huomattua, että Jalmari osaa senkin tehdä. Menimme molempiin suuntiin pari laukkapätkää, joiden jälkeen jatkoimme taas käyntitreenejä. Jalmari innostuu aina laukasta jonkun verran ja siitä tulee vielä reippaampi. Siksi oli hyvä ottaa siihen väliin taas hiukan ympyröitä ja pysähdyksiä.


Onnistuneiden taivutusten jälkeen lähdin ravailemaan loppuraveja ja vaadin Jalmarilta taas hitaampaa vauhtia. Onnistuimmekin tavoitteessa aika hyvin! Loppukäynneissä Jalmari taas rentoutui täysin ja uskalsin ottaa jalustimetkin pois. Toki laitoin jalustimet takaisin, kun kiersimme vielä maaston kautta takaisin tallille. Siellä vaihdoin Jalmarin varusteet loimeen ja menin seisottamaan sitä uittopaikalle. Vesi on siellä juuri sopivan lämpöistä kylmäämistä ajatellen ja säästyyhän näin tehdessä myös aikaa ja vettä!


Tästä ratsastuksesta jäi todella hyvä fiilis! Kerrankin pääsimme treenaamaan oikeasti kunnolla ja näin nykyisen tasomme kunnolla. Näin tavoitteiden asettaminen on helpompaa. Voisinkin taas asettaa uusia tavoitteita. Ensinnäkin menemme hiukan taaksepäin ja keskitymme jatkossa entistä enemmän menemään rauhallisesti. Lisäksi voisin treenata pidätteitä tarkemmin, ja omaa istuntaani niiden suhteen. Täytyy muutenkin todeta, että videota katsoessa totesin istuntani olevan nykyään niin kamalan näköistä, että pakko alkaa panostaa taas siihenkin! Viime aikoina olen keskittynyt liikaa vain Jalmariin ja hiukan unohtanut omaa istuntaani. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, kun tiedän tarkemmin, mitä meidän pitää treenata!


Kaikki materiaali ©Nelli!
Millaisia tavoitteita te olette viime aikoina asettaneet ratsastukseen liittyen? 

18 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköistä menoa teillä! Se on niin mahtava tunne kun poni menee oikein päin ja tosi hyvin. Hyviä kuvia, hyvä video ja hyvä postaus!
  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon, paljon kiitoksia! Jalmari kyllä liikkui tavallista kivemmin tällä kerralla ja siitä olenkin tyytyväinen :) Kuvista ja videosta saa taas kiittää Nelliä, nämä ovat kyllä kivoja otoksia!

   Poista
 2. Todella kivoja kuvia ja video oli todella kiva piristys! :)
  Liityin myös lukijaksi vihdoin ja viimein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Itsekin kyllä tykkään näistä kuvista :D
   Hei tervetuloa seurailemaan! :D

   Poista
 3. Tosi kiva video ja postaus muutenkin! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvin näyttää menevän:) +ihana ulkoasu!

  http://lottahepat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Teidän hyvä fiilis näkyy näistä kuvista, ihanaa! <3 Ulkoasu on myös todella kiva, ei niin tavallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiva kuulla tällaista! :D Paljon kiitoksia, juuri tätä yritinkin!

   Poista
 6. Teillä meni kyl tosi hyvin ja teillä näytti olevan todella hyvä fiilis niinkuin sanoitkin;) Jalmari näyttää kyllä tosi innostuneelta ja nauttii varmasti <3 Nää kuvat on tosi onnistuneita ja tää pelto on kyllä aika hyvä ja syksyinen tausta ja näyttää hienolta kuvissa!:) Tää video oli tosi kiva ja oli mukava katsoa sitä❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Jalmari kyllä tuntui tykkäävän päästessään menemään tuolla :) Kieltämättä itsekin tykkään näistä kuvista, ehkäpä juuri tuon peltomaiseman vuoksi :D Kiva, jos pidit!

   Poista
 7. Aivan mahtavaa nähdä näin kauniita ja onnellisia kuvia Sun blogissa, vaikka sinähän Näissä Sun postauksissa on :3 Sun postauksissa on jotain niin maagista, näitä on ihana lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, paljon kiitoksia ihanasta kommentistasi! :3

   Poista
 8. Kuinka vanha Jalmari on? :) Se on tosi söpö! Ollapa noissa kuvissa vielä auringonpaiste, niin ai että, tunnelma olisi suorastaan maaginen! :*
  Video oli tosi kiva lisä, on aina ihan mahtavaa, että postauksista löytyy sekä kuvia, että videoita, niin näkee vähän laajempaa otosta päivän puuhailusta. Muutenkin niin ihanan hyväntuulinen postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se täytti tänä vuonna 11v ellen ihan väärin muista :D Täytyy kyllä myöntää, että olen samaa mieltä!
   Paljon kiitoksia kommentistasi!

   Poista
 9. Ihana ja pirteä postaus sekä video! Tästä tuli jotenkin hyvä fiilis itsellekkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tää olikin kiva kuulla! Kiitos kommentista! :)

   Poista