6. lokakuuta 2016

Massasta erottuva blogi?

Mietin eräänä iltana blogeja ja sitä, miten samanlaisia kaikki ovat. Suurin osa vain hukkuu valtavaan massaan ulkoasunsa tai sisältönsä perusteella. Se on vain karu fakta, että jos ulkoasu tai kirjoitustyyli ei poikkea muista, blogi on tavallinen eli toisin sanoen tylsä. Siksi ulkoasuun kannattaakin panostaa, tai vaihtoehtoisesti etsiä se oma kirjoitustyyli. Toiset erottuvat hienoilla kuvillaan. Itse kuitenkin totesin oman blogini sulautuvan massaan ihan liian hyvin. Siksi päätinkin, että jotain on muutettava. Mietin, etten osaa muuttaa kirjoitustyyliäni, joten ainoa vaihtoehto oli muuttaa ulkoasua. Aloinkin hakea muista blogeista inspiraatiota ja niitä yhdistelemällä löysin itseäni miellyttävän ulkoasun. Poikkeuksellisesti aloitin tämän suunnittelun taustasta, johon oli helppo lähteä miettimään väriteemaa ja sitä kautta bannerin kuvia ja muita yksityiskohtia. Lopputuloksena päädyin nykyiseen ulkoasuun. Koodailin tavallista enemmän ja sain kuin sainkin toteutettua hiukan tavallisesta poikkeavan ulkoasun. Suurin muutos oli siirtää sivupalkki vasemmalle. Tiedän, että kaikki eivät pidä tästä järjestelystä, mutta itse tykkään tuosta, eikä sen sijainti häiritse minua ollenkaan.


Nykyiseen ulkoasuun saattaa tulla vielä pikkumuutoksia, kun kaverini ehdotti, että tekisin Jalmarille ja Lamonalle omat esittelysivut, mutta en osaa sanoa, toteutanko ne oikeasti. Muitakin pikkuehdotuksia otan vastaan tämän ulkoasun suhteen!

Sanokaa ihmeessä mielipiteenne tästä ulkoasusta!

30 kommenttia:

  1. Tosiaan ne omat sivut hevosille ja itsesi esittelylle olisivat kivat! :) itsekkin olen yrittänyt tätä massamurhaa miettiä, miten erottuisi jouosta mutta ulkoasu on minullakin melkein ainut vaihtoehto, sillä niinkuin sanoit, kirjoitus tyyliä on hankala muuttaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai ne pitää sitten toteuttaa :D Itselleni löytyykin jo oma, mutta hevoset laitoin vain kaikki samaan :D Kirjoitustyylin muuttaminen voi kyllä olla hyvinkin hankalaa ja ulkoasua saattaa olla hankala ideoida, mutta loppujen lopuksi ulkoasun muuttaminen on kuitenkin helpompaa :)

      Poista
  2. Tää on kyllä tosi hieno ulkoasu! :)

    VastaaPoista
  3. Itsekkin olen yrittänyt miettiä miten saisi blogin erottumaan massasta, mutten muuta ole keksinyt kuin ulkoasun muuttamisen, joten tästä inspiroituneena voisin yrittää muokkailla omaanikin :) mutta tää ulkoasu on oikein hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oma juttu on kyllä hankala keksiä, millä blogin saisi erottumaan :D Kiitoksia!

      Poista
  4. Mun mielestä sun blogi on aina erottunut joukosta kivan kirjoitustyylin ja ihanien kuvien perusteella! Onhan se ensin vähän shokki kun sivupalkki onkin tuolla, mutta tykkään tästä kyllä! Osaispa itekin tehä yhtä hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, tää olikin hauska kuulla! Ehkä muutin tämän ulkoasun enemmän itseni vuoksi, kun pikku hiljaa oma innostukseni tähän blogiin on hiipunut ja sen myötä mm. kommenttien määrä on vähentynyt :D Jos nyt sitten jaksaisin postailla taas uudella innolla :) Toivottavasti tuohon sivupalkkiin tottuu, kiitos paljon! Onneksi netistä löytyy valmiita koodeja joita soveltamalla saa tehtyä omanlaisensa ulkoasun, kannattaa vain rohkeasti kokeilla itsekin!

      Poista
  5. Tää ulkoasu on kyllä ihan tosi kiva! Itekkin oon useempaan kertaan koittanut repästä ulkoasun kanssa, mutten vaan oo keksinyt mitään kovin erilaista, inspiraatiota olis kyllä mut ideoita ei.:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Ulkoasun ideointi on kyllä yksi haastavimmista asioista, saman olen todennut!

      Poista
  6. Oikein onnistunut kokonaisuus! En osaa sen enempää jaaritella, koska en nyt juuri näe tässä mitään vikaa :D kaikki on selkeästi (näen jopa lukijapalkin hehe) ja yläbanneri on hauskasti toteutettu! Onnistuit kyllä muuttamaan ulkoasua todella hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! :) Hahah, tää olikin kiva kuulla :D No hyvä!

      Poista
  7. Tää ulkoasu on kyllä aivan ihana ja mun mielestä tosi onnistunut! Tässä on hyvät värit,hienot kuvat ja kiva järjestys! Sun blogi erottuu muista blogeista todella hyvin,koska sulla on aivan ihania ja selkeitä kuvia ja sun kirjoitustyyli on niin ihanaa ja sitä on mukava lukea ja postaustahti on sopiva! Toihan oliskin kiva idea tehdä Jalmarille ja Lamonalle omat esittelysivut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Itsekin kyllä tykkään näistä väreistä :D Hei tää olikin kiva kuulla :D Ehkä mä sitten teen niille ne omat sivut!

      Poista
  8. Oaah aivan upea ulkoasu! Osaisimpa itsekin muokkailla ulkoasustani vähän persoonallisemman.

    anskukoo.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! :) Kannattaa vain rohkeasti lähteä kokeilemaan erilaisia toteutuksia, harjoittelemallahan sitä oppii ;)

      Poista
  9. Voih, ihana ulkoasu kertakaikkiaan! Kyllä itsekin tämä teksti pani miettimään, minkälainen oma blogini on, ja päädyin siihen et ulkoasu saa pysyä tavallisena, ja kirjoitustyylini onkin ehkä hieman tavallisesta poikkeava, koska tökin joka väliin runoja minkä kerkeän :D

    liinaus.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Kiva kuulla tällaista! Tuo onkin mahtavaa, jos osaa kirjoittaa eri tavalla kuin muut! :)

      Poista
  10. Aivan järkyttävän hieno ulkoasu :o Itse en edes osaa koodailla tai edes järkätä niitä hyvin joten eivät ole minun hommaa, mutta sulta tää sujuu!

    Tää massasta erottuva blogihan on, että siihen melkeinpä pitää saada oma kirjoitustyyli, mutta kyllä ulkoasukin muuttaa paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Enpä itsekään osaa kuin muutella valmiita koodeja, mutta silläkin pääsee jo hiukan pidemmälle :D

      Tuo on kyllä totta, mutta mitä olen huomannut niin todella monissa blogeissa toistuu ulkoasun suhteen sama kaava(mm. tuo, että sivupalkki on oikealla) :D Siinä mielessä ajattelin tämän erottuvan edes hiukan joukosta! :D

      Poista
  11. Edellisessä kommentissa kun sanoit, että monella on sivupalkki oikealla, niin se on kyllä hassu juttu! Yleensä kaikilla on se siellä. :D Tosi kiva ulkoasu, tosin tuolla tavalla ehkä vähän töksähtävästi ulkoneva tervetuloa-teksti on vähän häiritsevä, mutta muuten kivan yksinkertainen kokonaisuus. :) Mulla on talvelle jo selkeä erikoisempi ulkoasusuunnitelma, sitten kun lumet vielä tulisivat tänä vuonna! Pitäisi muutenkin aktivoitua Bloggerin puolella, konetta kyllä tulee käytettyä mutta siellä harvemmin käytyä ja vielä harvemmin omaa blogia päivitettyä, hups.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :D Ehkä tähän vaikuttaa sekin, että yleensä se on automaattisesti siellä! Paljon kiitoksia, kiva kuulla tällaistakin mielipidettä! Kuulostaa mahtavalta! Itsekin tarvitsin hiukan lisää motivaatiota blogin suhteen ja toivottavasti tämä ulkoasu jaksaa pitää sen ainakin hetken aikaa korkeammalla :D

      Poista
  12. Sulla on kyllä todella kiva ulkoasu ja kirjoitustyyli! Itse olen kuitenkin tällaisia ulkoasuja nähnyt n. viisi, joten tämäntyylistä on käytössä muuallakin. Nykyisin tuntuu, että on melkeinpä turha yrittää uudenlaista ulkoasua, varsinkin, jos ei osaa koodata ollenkaan.
    Tästä ulkoasusta pidän kyllä paljonkin, oikein kiva ja pirteä, joskin hiukan kesäisen oloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kitoksia! Ohhoh, kuinkahan huonosti olen sitten tutkinut eri blogeja :D Itse olen nimittäin törmännyt vain yhteen samantyyliseen! Tuo on kyllä totta, mutta toki ainahan sitä voi yrittää ;)
      Kiitos vielä! Itsekin rupesin miettimään, että tämä on turhan kesäinen, mutta ei anneta sen häiritä :D

      Poista
  13. Miten sait ton sivupalkin noin ylös? Hieno ulkoasu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. .sidebar{
      margin-top: -20px;
      }
      Tuossa CSS-koodi, jolla sivupalkkia saa nostettua/laskettua tuota lukua muuttamalla :) Kiitos!

      Poista
  14. Huomasin juuri, että en ollut jostain syystä kommentoinut ollenkaan näihin uusimpiin postauksiin :D
    Mutta tosi kivasti toteutettu ulkoasu! Nykyään on kyllä vaikea saada blogi erottuaan massasta, mutta mun mielestä sä oot onnistunut siinä hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D Paljon kiitoksia! Tää olikin kiva kuulla!

      Poista
  15. Ehkä maailman kivoin ulko-asu :D tää on iha sairaan kaunis ja hyvin toteutettu <3

    VastaaPoista
  16. Ehkä maailman kivoin ulko-asu :D tää on iha sairaan kaunis ja hyvin toteutettu <3

    VastaaPoista