14. marraskuuta 2016

Vastaukset osa 1


Tämän ensimmäisen vastauspostauksen aiheena ovat tietenkin hevoset! Haluan kuitenkin ensimmäiseksi kiittää kaikkia kysymysten lähettäjiä! Sain todella paljon älyttömän mielenkiintoisia kysymyksiä, joihin oli hauska ja oikeastaan aika hankalaakin keksiä vastauksia. Mutta pidemmittä puheitta, alla hevosaiheset kysymykset!


Miten olet mielestäsi kehittynyt ratsastajana viimeisen vuoden sisällä?
Tässä parin vuoden sisällä olen kehittynyt todella paljon ratsastajana ja jo vuodessa kehitystä on tapahtunut huomattavasti! Oikeastaan tästä aiheesta on tulossa joulukuussa taas oma postauksensakin, mutta vastaan nyt tähänkin, että olen yksinkertaisesti oppinut istumaan satulassa ja oppinut käyttämään apuja oikein, tai ainakin paremmin kuin ennen! Nykyään jopa tiedän, mitä mistäkin avusta seuraa.

Mitä tavoitteita sulla on ratsastajana?
Kerään taas vuoden alussa ensi vuodelle tavoitteet, mutta jos puhutaan suuremmasta aikavälistä, vastaan vain, että haluan tulla hyväksi ratsastajaksi. Tällä tarkoitan ratsastajaa, joka pystyy ratsastamaan eleettömästi ja siististi erilaisilla hevosilla.

Mihin olet tyytyväinen omassa istunnassasi?
Osaan istua satulassa suhteellisen hiljaa, eli en säädä siellä hirveästi mitään ylimääräistä, minkä luen hyväksi asiaksi. Lisäksi olen tyytyväinen siihen, kuinka osaan mukautua useimpien hevosten liikkeisiin!

Tämä kuva kyllä kertoo jotain ihan muuta siellä selästä säätämisestä..

Haluaisitko korjata ratsastuksestasi mitä?
Istunta nyt on yksi ikuisuusprojekti, mutta niin se taitaa olla kaikilla. Yritän korjailla pieniä asioita vähitellen. Yksi tällainen pieni asia ovat jalkani, jotka menevät edelleen vähän miten sattuu. Lisäksi olisi ihan hyvä opetella pitämään se katse edessäpäin..

Onko Jalmari unelmiesi hevonen?
Jos nyt ihan totta puhutaan, niin ei ole. Siitä saisi kuitenkin tehtyä sellaisen. Meidän pitäisi vain kasvattaa vielä enemmän luottamusta toisiimme ja sitä kautta yhteistyö voisi lähteä sujumaan paremmin. Täytyy silti myöntää, että onhan Jalmari minulle todella, todella tärkeä hevonen.

Mikä on paras puoli Jalmarissa? Mikä on paras puoli Lamonassa?
Molemmissa on totta kai omat hyvät puolensa, mutta yhtenä parhaana puolena molemmissa on se, että ne kyllä kertovat, jos teen niiden mielestä jotain väärin. Molempia on suhteellisen helppo lukea ja molempien kanssa olen oppinut uusia asioita hevosten käyttäytymisestä. Jalmarista tykkään ihan senkin takia, että sen kanssa näen työn tulokset, koska pääsemme kehittymään omassa tahdissamme.

Parhain kuvasi jonkun hevosen kanssa?

Mikä on sun lempihevosrotu?
Tämä on hyvä kysymys! En varsinaisesti osaa vastata lempihevosrotuani, jos kysymystä ei tarkenneta. Friisiläiset, irlannincobit ja muut kylmäveriset ovat todella upeita ja niistä tykkään ulkonäön puolesta. Harvoin sellaisia kuitenkaan tasokkaammissa kisoissa näkee ja haluaisin joskus hevosen, jolla voisin kisata. Siksi voisin vastata myös puoliveriset, kuten suomalainen puoliverinen. Lisäksi shetlanninponit ovat omaa luokkaansa, kuka nyt ei sellaista haluaisi itselleen?

Toivotko koskaan, että voisit ratsastaa pikkuponeilla?
Käyn tallilla, jossa on älyttömästi pikkuponeja eikä minun suustani olekaan ihmeellistä kuulla siitä, kuinka haluaisin nousta jonkun tällaisen selkään. Tuntuu, että hoen kyseistä asiaa. Todellisuudessa en kuitenkaan kehittyisi enää pikkuponeilla, joten varsinaisesti tarvetta mennä niillä ei ole. Olisi se kuitenkin hauskaa!

Pahin tippumisesi?
Tipuin v.2010 eräältä islanninhevoselta niin, että tulin maahan kädet edellä. Totta kai onnistuin siinä murtamaan ranteeni useammastakin kohtaa. Kaikista huvittavinta oli se, että kyseessä oli ensimmäinen tippumiseni, eikä siitä edes jäänyt minulle pelkoa!

 Jos vaikka tänä vuonna osaisin jo pysyä menossa mukana hankitreenien aikaan!

Haluaisitko oman hevosen?
Taitaisi olla hulluutta vastata tähän kieltävästi, eli tietysti haluan!

Omalla tallilla vai yksityistallilla oma hevonen?
Totta kai se oma talli olisi mahtava, mutta pahoin pelkään, ettei se tule olemaan koskaan mahdollista. Siksi sanonkin, että yksityistallilla, ja vieläpä sellaisella pienemmällä, jossa on lämmin ilmapiiri eikä esim. kentällä ole suurta ruuhkaa yleensä.

Käytkö valmennuksissa/kisaatko paljon vai vähän?
Tähän minua jopa huvittaa vastata. Faktahan on se, etten käy valmennuksissa tai kisoissa ollenkaan. Niin paitsi että käynhän, nimittäin kuvaamassa! Mutta eipä niitä kuvausreissujakaan tule enää niin paljoa tehtyä. 

Kuvaaja taas elementissään.

Kannukset vai raippa?
En itse asiassa osaa sanoa nykyään. Viimeksi vastasin, että raippa, mutta nykyään voisin jopa harkita kannusten laittamista, jos niitä tarvittaisiin. Ehkä vastaan tällä kerralla kannukset.

Issikka vai vuonis?   
Loppuun vielä tällainen hankala kysymys. Olen aina tykännyt vuonohevosista ihan niiden näön vuoksi, mutta islanninhevostallin kävijänä taidan vastata islanninhevoset. Rotu on todella ihanan monipuolinen!

18 kommenttia:

  1. Hyviä vastauksia! Harvinaisen vaikeita kysymyksiä ihmiset osaa esittää! :D sultakin tuli haasteellisia kysymyksiä, joten saa nähdä millon niihin osaa vastata :D

    Pakko muuten sanoa, että täältä löytyy se yksi joka ei shettistä haluaisi :D onhan ne söpöjä, mutta kyllä ponin(kin) pitää pystyä silmiin katsomaan ilman, että minä kyykistyn :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ihmettelin, mutta tällaisia oikeastaan toivoinkin saavani! Hahah, innolla odotan :D

      Hahah itsekin haluaisin sellaisen lähinnä siksi, koska ne ovat niin suloisia, eli toisinsanoen minulla ei ole mitään syytä oikeasti hankkia sellaista :D Saahan sitä kaikkea haluta! Mutta tää oli kyllä hauska kuulla, ja hyvä pointti!

      Poista
  2. Tosi hyviä ja kattavia vastauksia, oli mukava lukea kun kaikessa oli perustelut! :) Naurahdin tuolle "selässä säätämis"-kuvalle :'D Pientä akrobatiaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla tällaista! Itseänikin huvitti kyllä kyseinen kuva, siinähän siis kirjaimellisesti jumppaan tuolla selässä :D

      Poista
  3. Hyvä postaus ja todella hyviä ja kattavia vastauksia! Näitä on kyllä mukava lukea!

    VastaaPoista
  4. Kivasti vastasit näihin! Hyviä kysymyksiäkin! Tosi hyvä postaus! :)

    teamponivillikko.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Kivan monipuolisia kysymyksiä oli ihmiset sulle laittanut! Vastasit kivan kattavasti, ja kuvat olivat postaukseen sopivia ja hauskoja :)

    - - -

    Taidan sittenkin olla hullu, kun en tähän tilanteeseen halua itselleni hevosta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyllä kivoja! Kiitos paljon :)

      Tällä hetkellä omakaan aikani ei riittäisi omaan hevoseen, joten sellainen olisi oikeastaan mahdoton, mutta kuten jo ylempänä vastasinkin, saahan kaikkea haluta :D Ehkä sitten joskus sellainen on ajankohtaisempi hankinta!

      Poista
  6. Voisin sanoa, että tulevaisuudessa ne sun kuvausreissut kisoihin saattaa lisääntyä, kun Nebu on ens kaudella taas kisakunnossa :) ja voi olla, että pakotan sutki oikeisiin kisoihin ens vuonna :P

    VastaaPoista
  7. Tässä blogissa on sitten aina niin ihania kuvia <3 Oon lukenut tätä jo tosi kauan.

    Ps. Kurkkaa mun blogi ja liity vaikka lukijaks jos haluut <3

    suomitytonmatkassa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Tää olikin kiva kuulla :) Mäpäs käyn kurkkaamassa sunkin blogin!

      Poista
  8. Kiva banneri sulla! :o Miten en ole ennen sun blogiisi törmännyt? Täytyypi liittyä lukijaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hahah hyvä kysymys :D Tervetuloa seurailemaan! :D

      Poista
  9. Tässä postauksessa oli tosi hyviä ja mielenkiintoisia kysymyksiä ja osasit vastata niihin todella hyvin ja kattavasti!:) Näitä on sitten kiva lukea ja kuvatkin ovat mitä parhaimpia!:D Kiva että pari minunkin kysymystä pääsi mukaan. Kommentti tuli vähän myöhässä mutta parempi myöhään kuin ei millonkaan! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, paljon kiitoksia! :) Parempi tosiaan myöhässä kuin ei milloinkaan, se on ihan totta! Enkä nyt edes sanoisin, että kommenttisi mitenkään myöhässä olisi :D

      Poista