22. tammikuuta 2017

Hyvä, parempi, paras


Otsikko kuvaa hyvin Jalmaria. Se on ollut nyt ihan huippukiva ratsastaa! Enkä tosiaan puhu vain yhdestä ratsastuskerrasta, vaan se on ollut koko tammikuun yhtä ihana! Blogin instagramissa olen jo hehkuttanutkin Jalmaria pariin kertaan. Tamma on ollut ihan erilainen ratsastaa kuin aikaisemmin. Ehkä tämä toki johtuu itsestänikin, mutta varsinaisesti en edes tiedä, mitä teen siellä satulassa eri tavalla aikaisempaan verrattuna. Pidensin toki vihdoin ja viimein jalustimiani, joten ehkä sekin vaikutti asiaan. Jalmari on kuitenkin rauhoittunut huomattavasti. Nykyään sillä voi ravata esimerkiksi loppuravit niin, että ohjat ovat ihan löysällä ja Jalmari menee pää maassa, mitä se ei ole ennemmin tehnyt. Samalla vauhti on rauhoittunut huomattavasti ja pystymme jo työskennelläkin paremmin. Tällä hetkellä olen siis hyvin ylpeä tuosta kaviollisesta!


Viime sunnuntaina, viikko sitten, olin taas ratsastamassa Jalmarilla ja silloin sain jopa materiaaliakin menostamme. Moni varmasti tietää sen fiiliksen, kun yksin ratsastaessa heppa menee niin hyvin ja sitten kun kuvaaja onkin paikalla, ei ratsastuksesta tule yhtään mitään. Pelkäsin näin tapahtuvan, mutta onneksi olin väärässä. Jalmari oli taas oikein ihana! Siksi olikin mahtavaa, että Nelli pääsi meitä kuvaamaan.


Jo alkuravien aikana sain kuulla kommentin, että Jalmari oli kivan näköinen ratsastaa ja siltä se tosiaan tuntui satulaankin! Meno oli rentoa ja vauhti pysyi maltillisena. Ainut huono puoli sunnuntain ratsastuksessa oli oikea kierros, johon Jalmari puski tietyllä kohtaa lapa edellä enkä osannut tehdä asialle oikein mitään ja sehän ärsytti itseäni. Käynnissä sain tamman kyllä taipumaan, mutta ravissa en pystynyt samaan, kun keskityin lähinnä keventämään mahdollisimman hiljaa satulassa. Jalmarista kyllä huomaa, että minä olen sitä ratsastanut, koska myönnän, että oikea suunta on minullekin hankalampi. Pitääkin ruveta jatkossa työstämään sitä suuntaa enemmän!


Laukassa Jalmari hiukan kuumui ja ensimmäisen laukkapätkän jälkeen saimme hakea hetken tasaista ravia. Vasempaan suuntaan laukka pyöri hyvin, mutta nostot eivät oikein onnistuneet siihen suuntaan. Sen sijaan oikeaan kierrokseen sain heti rauhallisen noston ja kaiken lisäksi laukkakin oli kivan rauhallista, vaikka se ei pyörinytkään ihan niin hyvin kuin toiseen suuntaan. Onnistuneeseen pätkään oli kuitenkin hyvä lopettaa ja laukkapätkien jälkeen meninkin enää loppuravit.


Linkki videoon

Materiaalit ©Nelli!

16 kommenttia:

  1. Mukavan rennon näköstä menoa! Ja sulla on ihanan värinen takki :D

    VastaaPoista
  2. Ihanan valkoista siellä :) Hyvältä näyttää teidän meno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun olisikin vielä, nyt nuokin lumet ovat jo sulaneet.. Mutta kitos! :)

      Poista
  3. Hyvännäköstä toi tein meno! Noi kuvat on kivoja, jotenki lumi tuo melkein aina kuviin sitä jotain omaa tunnelmaa.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Lumi ja huurteinen maisema kyllä luo kuviin aina ihan oman tunnelmansa! :)

      Poista
  4. Toistan muiden kommentteja, mutta teidän meno on ihan mahtavan näköistä! Haluisin melkein itsekin kokea millainen Jalmari on ratsastaa :D Nuo hetket kun homma vain toimii on niin hienoja! Sitä vaan aina toivoo, että ne kestäisivät pitkään... Meillä katosi koko työmoti poniltakin jonnekin.. Tässä asiaa selvitellessä. Jos vaikka vika löytyy jostain muusta kuin ponin päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D Kiitos paljon! Onnistumiset ovat kyllä tässä lajissa parhaita, etenkin, jos meno ei ole ollut kovin hyvää vähään aikaan :D Toivottavasti tuo vika löytyy jostain ja pääsette taas onnistumaan!

      Poista
  5. Tosi kivan rennon ja letkeän näköistä menoa!

    VastaaPoista
  6. Ihanan rennon ja tyytyväisen näköinen Jalmari! :) Ja tosi ihana tunnelma kuvissa muutenkin, tosi onnistuneita ja jotenkin hurjan ihanalla tavalla talvisia! :) Videollakin näytätte kyllä tosi hienoilta, hyvä te! :)
    Toivottavasti hyvä buumi jatkuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Tuo huurre tosiaan luo näihin kivaa tunnelmaa :) Kiitti vielä!
      Samaa toivon :)

      Poista
  7. Hyvännäköistä teidän meno! Kiva, että Jalmarikin on ollut nyt parempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kyllä tammaan oikein tyytyväinen :)

      Poista
  8. Ihana postaus ja kuvat!
    Teidän meno on kyllä hyvännäköistä :)

    VastaaPoista