13. tammikuuta 2017

Vuoden 2017 tavoitteet


Kirjoitin tässä postauksessa viime vuoden tavoitteista ja vuoden aikaisesta kehityksestäni ratsastajana. Nyt on kuitenkin aika kerätä taas tämän vuoden tavoitteet kasaan. Edelleenkin minulla on se periaate, etten juurikaan halua asettaa hevosille tavoitteita. Voisin kuitenkin mainita, että Jalmarin kanssa treenataan kuitenkin tämä vuosi etenkin rauhallisuutta ja tahtia. Jotta nämä voisivat onnistua, meidän täytyy ensin opetella mm. pidätteiden merkitystä huolellisemmin. Tässä onkin treenattavaa taas hetkeksi, koska emme yritäkään edetä liian nopeasti.

Siirrytään nyt kuitenkin omiin tavoitteisiini. Mietin jo hieman kauhuissani viime vuoden lopussa, etten keksi mitään tavoitteita tälle vuodelle. Kuitenkin päädyin siihen, että viime vuoden kuvia selatessani totesin istuntani heikkouksia ja hetkessä minulla olikin kiitettävä lista parannettavista asioista!


1. Minun pitää opetella pitämään hartiani takana ja sitä kautta pitämään ryhti suorana! Tämä on ollut ongelmani on pitkään ja tiedän, että moni muu kärsii samasta ongelmasta. Nyt on kuitenkin aika tarttua tähänkin ja tehdä töitä sen ryhdin eteen!


2. Haluan opetella istumaan laukassa entistä paremmin. Edelleen minulla on tämä sama tavoite, mutta tiedän jo, miten lähden korjaamaan tätä ongelmaa. Ajattelin mennä enemmän ilman jalustimia ja opetella rentoutta sitä kautta. En tiedä, onko tästä varsinaisesti apua, mutta sen näkee sitten joskus. Ongelmana on kuitenkin se, etten vieläkään osaa istua satulassa tarpeeksi rentona. Tai näin olen itse päätellyt.


3. Ohjastuntumani pitää olla vuoden lopussa parempi. Minulla on kevyt käsi ja leirillä siitä oli lähinnä haittaa, koska tuntuma oli jopa liian kevyt useammille ratsuille. Olen huomannut, että myös Jalmarilla minun pitäisi pitää ohjastuntuma paremmin. Ohjat tuntuvat valuvan käsistäni turhan löysiksi ihan liian usein, vaikka tuntuisikin siltä, että ohjat ovat hyvin käsissäni.


4. Minun on pakko löytää jalalleni oikea paikka! Tämä havainto järkytti minua, koska en ole todellakaan tajunnut istuvani edelleen tuoli-istunnassa. Nykyään osaan pitää selkäni pystymmässä kuin ennen, mutta jalkani ovat silti liian edessä. Nyt aionkin ottaa itseäni oikeasti niskasta kiinni tämän tavoitteen suhteen.


5. Yritän opetella istumaan suorassa, etenkin keventäessä ja laukassa. Tämänkin olen tajunnut kunnolla vasta kuvia katsellessa. Olen kyllä tiennyt, että kevennän välillä etukenoon, mutta enpäs tiennytkään nojaavani eteen ihan niin pahasti kuin kuvista näkee! Onneksi kevennän pääsääntöisesti ihan oikein, mutta välillä tätäkin ongelmaa ilmenee.


Millaisia tavoitteita teillä on tälle vuodelle?

9 kommenttia:

 1. Aion opetella tämän vuoden aikana ihan oikeasti ne nyrkit pystyssä! Tämä on ollut ongelma siitä asti kun aloitin ratsastuksen säännöllisesti (kuusi ja puoli vuotta sitten...). Lisäksi ongelmia on mm. sen kanssa, että työnnän laukkaa (varsinkin tietyillä hevosilla) liikaa lantiolla eteen.

  VastaaPoista
 2. oikeasti pitämään nyrkit pystyssä*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on kyllä samaa ongelmaa! Minun olikin tarkoitus lisätä aiheesta kohtaan 3, mutta nähtävästi se unohtui :D Nykyään nyrkkini osoittavat alaspäin, vaikka ne ovatkin pystyssä.. Hups :D
   Tuo laukkaongelmasi on myös hyvin tuttu, mutta nyt olen pikkuhiljaa opetellut istumaan siellä rauhallisemmin :)

   Poista
 3. Oli kiva lukea sun tavoitteita!:) Mulla on jotku tämän vuoden tavoitteet aika saman laisia kuin sulla. Esimerkiksi tämän vuoden aikana aion opetella istumaan laukassa paremmin ja rennommin. Ja haluan ratsastaa paljon erilaisilla poneilla ja hevosilla:D Minullakin on tuo sama ongelma että kevennän välillä ja joillakin hevosilla liian eteen.
  Toivottavasti saat tavoitteesi suoritettua!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Tuo laukassa istuminen on kyllä ainakin itselleni hiukan ikuisuusprojekti, mutta ehkä se tässä hiljalleen paranee :D Tuo eteen keventäminen johtui ainakin osittain omalla kohdallani lyhyistä jalustimista, että se tavoite oli ainakin osittain helppo suorittaa :D

   Poista
 4. Ei vitsit kun oli paljon samoja tavotteita kun mulla! Mulla on normaalistikin tosi huono ryhti ja hartiat menevät eteen ja sen huomaa varsinkin ratsastaessa. Silloin käy niin, että ajattelen olevani huonossa ryhdissä ja ''suoristan'' selkää, mutta todellisuudessa selkä vain menee notkolle ja kipeytyy. Pitäisi varmaan alkaa jumppaamaan ja kiinnittämään noihin hartioihin muutenkin huomiota.

  Sulla noi tavoitteet oli kyllä hyviä ja realistisia, varsinkin jos saa jonkun kuvaamaan usein ratsastusta. Tunneista ja valmennuksistakin on kyllä mulla ainakin suuri apu! Mutta joskus sitä huomaa videota katsellessa, että ratsastus on näyttänytkin ihan järkyttävältä :D

  Näistä voisi tehdä sitten vaikka vuoden lopussa jonkun katsastuksen, että kuinka hyvin ne ovat toteutuneet! Pitäisi varmaan itsekin kirjotella saman tapainen postaus, että voi katsella vuoden lopussa sitten kehityksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho sähän kirjotitki pitkän kommentin :D Joo mulla on ihan sama ongelma! Ja selän mennessä notkolle saatan lähteä myötäämään isoliikkeisten ratsujen laukkaa selällä ja siitähän se vasta kipeytyykin.. Mutta tosiaan, nyt vaan kunnon treeni päälle!

   Juuri mietinkin, että nyt olisi oikein mahtavaa päästä käymään esimerkiksi Jalmarin kanssa jossain, mutta ehkä sitten keväällä/kesällä :D Sitä ennen täytynee kyllä mennä itekseen johonkin tunnille, niin voisi saada taas kommenttia mitä parantaa ja miten! Kuvista ja videoista arvioimalla olen tähän asti pärjännyt, mutta kyllä sitä huomaa, että suurimmat kehitysaskeleeni olen ottanut leireillessä :)

   Juu teinkin viime vuoden lopussa tuollaisen katsauspostauksen ja tavoitteena olisi tehdä samanlainen tämän vuoden lopussa :) Tee ihmeessä! Ja jos nyt et postausta tee niin aseta ainakin konkreettiset tavoitteet ;)

   Poista
 5. Mun tavoitteet eivät aikaisemmista vuosista poiketen liity mitenkään istuntaan, vaan enemmänkin uusiin hevoskokemuksiin ja ihan tavalliseen arkeen. Harrastuksen muuttuessa epäsäännöllisemmäksi en uskalla luottaa siihen, että istuntaa voisi parantaa mitenkään merkittävästi. Joitakin palasia on kuitenkin jo pelkästään vajaan kuukauden joululoman jälkeen tuntunut loksahtavan paikoilleen, mutta niiden tilalle on sitten tullut yksi uusi.. Noh, ei ainakaan lopu kehityskohteet kesken! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun tavoitteet kuulostavatkin kivoilta! Pitäisikin tehdä ihan tavallinenkin tavoitelista että esim. "tänä vuonna hyppään benji-hypyn" näin kokemuksiin liittyen :D
   Tuo on kyllä tämän lajin parhaita puolia, ikinä ei ole valmis! Aina pystyy hienosäätämään jotain :)

   Poista