11. maaliskuuta 2016

Kuvanmuokkausta

Valokuvaamisen ohella tykkään muokkailla kuvia. Jokin aika sitten sain idean etsiä minun ja Montun kuvista jonkun kuvan ja alkaa muokata sitä. Tämä "projekti" on ensimmäinen tekemäni hiukan vaativampi kuvanmuokkaus ellei bannereiden tekoa lasketa ja tämän tein kokonaan Gimp 2:lla. Lopputuloksesta tuli hiukan surumielinen, mutta ei nyt välitetä siitä. Tarkoitukseni oli vain muokata kuvaa ilman sen suurempaa tarkoitusta.


Lähtötilanne oli nämä kaksi yllä olevaa kuvaa. Ne olivat molemmat täysin muokkaamattomina(toki lisäsin niihin tuon "copyriten" ennen tänne lisäämistä), mutta muuten niihin ei ole lisätty edes valotusta tai muuta. Ensitöikseni lähdin muokkaamaan Montulta suitsia pois, jonka jälkeen rajasin meidät + ruohikkoa irti taustasta. Alla tästä vaiheesta kuva. Reunat olivat karkeasti rajatut ja työ näytti tuossa kohtaa järkyttävältä.

Tämän työvaiheen jälkeen liitin juuri rajaamani(yllä olevan) kuvan tuohon taustaan, jonka valitsin oikeasti vasta tässä vaiheessa. Seuraava työvaihe oli säätää tuo yllä oleva kuva hiukan läpinäkyväksi, jolloin kuvat sulautuivat paremmin yhteen. Samalla kumitin montun jalkojen alta tuota "metsää", joka oli liian peittävää. Alla olevassa kuvassa tuo kumitus on jo tehty.


Tässä yllä olevassa kuvassa mua häiritsi suunnattomasti, että Montu oli liian selkeä ja huono rajaukseni näkyi hyvin, vaikka yritin sitäkin korjailla. Niimpä otin käsiini tuhrintatyökalun ja aloin vedellä Montusta ns viivoja poispäin. Tuossa kohdassa oli tärkeää, että kuvat olivat eri tasoilla. Näin tausta ei sotkeentunut, vaikka Montu alkoikin muuttua utuisemmaksi.


Olin jo melko tyytyväinen työhön tuon jälkeen, mutta tajusin yhden seikan, mikä oli pakko korjata. Olin kuvassa edelleen itsekin läpinäkyvä. Rajasin itseni tuosta alkuperäisestä kuvasta(kolmas kuva ylhäältä päin) ja liitin tähän työhön. Kumittelin vielä huonosti rajatut kohdat pois ja totesin, että työ oli valmis! 


Tykkäättekö te tällaisista postauksista? Muokkaatteko te kuvia huviksenne?

28 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva postaus näit on ihana lukee! Kauniisti oot tuon kuvan muokannu♥ Ja juu onhan noita kuvia tullut muokkailtua jonkun verran tuollain vähän "isomminkin" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäsit! :) Kiitos! Hei vähänkö kiva, että muitakin muokkaajia löytyy :D

   Poista
 2. Hyvä postaus! Hienosti osaat muokata, itse en hirveästi muokkaile, kun en ole kovin tyytyväinen työni laatuun. Mutta hyvin sinä kyllä osaat (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Harjoittelemalla oppii, joten kannattaa vaan yrittää :) Onhan mullakin vielä paljon harjoiteltavaa :D

   Poista
 3. Tosta tuli kyllä ihana kuva! ❤️ Näitä tälläsiä on kyllä tosi hauska lukee! Ja mä muokkailen kuvia aina sillon tällön ku motivaatio riittää ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kamilla! :) Kiva kuulla! Itse kärsin lähinnä inspiraatiopulasta näissä :D

   Poista
 4. Tosta tuli tosi kiva! ❤ joskus tulee muokkailtua jotakin kuvia,mutta en yleensä onnistu niissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, harjoitus tekee mestarin, niinhän sitä tavataan sanoa ;)

   Poista
 5. Hienosti muokattu! Kiva postaus. :-)

  VastaaPoista
 6. Todella hienosti muokattu! Voisin itsekkin kokeilla jotain samantapaista joskus :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hienosti muokkasit ton kuvan tee lisääkin tämmösii:)��
  Ja näitä sun postauksia on kiva lukea koska kirjoitat niin hyvin ja selkeästi ja sulla on tosi hienoja ja selkeitä kuvia ja postaukset ovat sopivan pituisia!!!:) Mahtava blgi kerta kaikkiaan:D
  Itse muokkailen kuvia aika harvoin mutta kuitenkin joskus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy katsoa, jos joskus muokkaan jotain tämän tyylistä vielä niin saatan tehdäkin postausta, tai sitten esim. "muokatut kuvat" -postaus :D
   Ihana saada tällaista palautetta, kiitos sulle! :3 Mukava kuulla, että tykkäät blogistani :)
   Kiva kuulla! Itsekään en mikään kovin ahkera muokkailija ole, mutta aina silloin tällöin innostun koittamaan jotain uutta :D

   Poista
 8. Muokkasit ton kyllä tosi hyvin, hieno lopputulos! Itse en muokkaile kuvia sitten lähes ollenkaan huvin vuoksi sen suuremmin kun ei mulla ole mitään ohjelmiakaan millä muokkailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Aa, toki netissä on esim Pixlr niminen onlineohjelma, jota itsekin käytän :) Kannattaa koittaa sitä jos muokkaaminen yhtään kiinnostaa!

   Poista
 9. Muokkasit ton kuvan ihan mahtavan hyvin, ihan järkyttävän hieno! Ei noi rajaukset mun silmään oo mitenkään erityisen huonot, ite en yleensä kykene ees tollasiin... Mutta harjoittelemalla oppii!
  Muutenkin ihan mahtava postaus, kerroit tosta työstä tosi kivasti, ja kuvat täydens tosi hyvin tekstiä❤
  Ite muokkailen kuvista pois joskus jotain häiritsevää, kloonaustyökalu on siis käytössä. Joskus lisään jotain valotusta, mutta näin radikaaleja muokkauksia en ainakaan vielä kykene tekemään. Kyllä sitten joskus❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lähinnä tuo rajaus tuli näkyviin hevosessa, mutta korjasin sitä tosiaa tuhrintatyökalulla :) Kiva kuulla, että tykkäsit!
   Mullakin oli sama lähtökohta mitä nyt joskus bannereita olin tehnyt, mutta tämä rajaaminen on aina se pahin.. :D

   Poista
 10. Kivasti muokattu! Itsekki aina välillä muokkailen tolleen "isommin", mutta enemmän sitä photoshoppia tulee käytettyä pieniin perusmuokkauksiin. Mutta tykkään kyllä tehdä isompiakin muokkauksia, aikaa ei aina vaan tahdo löytyä!

  viljanelama.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Oi photoshop onkin varmasti hyvä ohjelma, vaikka itse en sitä osannutkaan niin hyvin käyttää yhdellä kurssilla :D

   Poista
 11. Tosi kiva tuo lopputulos!:) Itekkin muokkailen aina, kun vaan aikaa on ihan omaksi iloski kuvia:D

  VastaaPoista
 12. Ootpas hyvä muokkaamaan! :-)

  VastaaPoista
 13. Tosi kiva tämä postaus, kaikenlaisia kuvanmuokkaukseen/valokuvaamiseen liittyviä postauksia on aina kivaa lukea. :) Ja tuosta sun muokkauksesta tuli ihan huippu nätti, taitava olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla tällaista! Haha, paljon kiitoksia vielä! :D

   Poista
 14. Kiva postaus, tosi nätin kuvan sait muokattua :) Tee vaan lisääkin tälläisiä postauksia!
  En yleensä muokkaile hirveästi kuvia kun ei ole omaa konetta johon vois ladata kaikkia kuvanmuokkausohjelmia, mutta kyllä sitä aina joskus tulee muokkailtua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Täytyy kai sitten joskus tehdä lisää tämän tyylisiä :D
   Tuo kyllä taitaa rajoittaa ainakin jonkin verran, vaikka nykyään onlinemuokkausohjelmissakin on aika hyvät puitteet :D

   Poista