24. tammikuuta 2015

Ratsastajan tavoitteet 2015

Päätin etten tee hevoskohtaista tavoitepostausta. Mä en aseta tavoitteita hevosille, koska haluan niiden kehittyvän ihan rauhassa, enkä odota niiltä mitään erikoista. Sen sijaan asetan itselleni tavoitteita. Mä haluan kehittyä ratsastajana ja se vaatii treeniä, mutta pitäähän treeneille asettaa jokin päämäärä, jota voi yrittää tavoitella. Listaankin tähän hiukan vikoja, joita haluan korjailla tämän vuoden aikana.
1. Ensimmäisenä haluan kiinnittää huomiota mun jalkoihin ratsastaessa. Ne on varmaankin pahin ongelma tällä hetkellä mun ratsastuksessa. Laukannostossa ja itse laukassa nostan usein mun jalkoja ylöspäin ja siksi jalustimetkin aina irtoaa. Se taas johtuu siitä, että väännän itseäni ihan outoihin asentoihin, kun pitäisi mennä esim. ympyrää. Jos vaan onnistuisin pitämään mun jalat rentoina alhaalla, niin samalla myös selkä suoristuisi. 

2. Toinen jalkoja koskeva ongelma on ravissa jälkeenjääminen. Kevennän usein ihan oikein, mutta sitten kun heppa lähtee kovempaa tai mennään vaan esim. kulmaa niin saatan "tippua" ravista ja menetän tasapainoni. Siksi kevennyksessä tulee vaihe, jossa vedän mun jalkoja eteenpäin ja istun tuoli-istunnassa liian taakse nojaten. Tämä ongelma on jo vähän parantunut, mutta sitä näkee vieläkin joskus harvoin.
Hävettää julkasta tämä, mutta istun ihan liian takana, mutta huomaa hyvin tuon oneglman!

3. Kolmas ongelma mun ratsastuksessa taitaa olla se, että katson hevosen korvien yli maahan. Kaverini alkoi sanoa, että katson hevosen korvia. Tiesin kuitenkin, etten ollut koko tunnin aikana tuijotellut korvia. Vasta myöhemmin oon tajunnut, että tuijotan hevosen korvien ylitse maahan, eli väärään paikkaan silti.
 Missä taas katse...?

4. Neljäntenä ulko-ohjan tuki, jota mä en välttämättä pidä juuri ollenkaan. Siitä olenkin saanut hieman moitteita. Kyllä mä esim. ravissa yritän muistaa tuen, mutta useimmiten se tuuppaa unohtumaan. Eli pitää vain yrittää parantaa muistia ja pitää ulko-ohjan tuki.
Älkää vaan ottako mallia, vaan pitäkää kypärä päässä, ohjat käsissä ja jalat paikoillaan!

5. Haluan hyppäämiseen lisää varmuutta. Tykkään hypätä todella paljon, mutta kun tulee vastaan heppa, joka on kerran kieltänyt tai tiputtanut mut esteelle niin sen jälkeen meno alkaakin hiukan muuttua. En edes tiedä, mitä jännitän niin hyppäämisessä, koska oon kuitenkin tippunut jo monet kerrat, myös esteelle. Lisäksi haluaisin hypätä nyt säiden salliessa hiukan enemmän ja saada sitä itsevarmuutta lisää.

Onko teillä itsellenne ratsastuksen suhteen tavoitteita?

10 kommenttia:

 1. Kivoja tavoitteita! Minun tavoitteet taisitkin jo lukea blogistani :)

  VastaaPoista
 2. Nyt toteuttamaan tavoitteet ja treenaamaan lisää ;) en varmaan pysty ees laskee mitä pitäis parantaa ite kun kaikessa on jtn parantamisen varaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :) toi on kyllä totta, ainahan sitä parantamisen varaa löytyy :D

   Poista
 3. Mukava postaus ja hyviä tavoitteita sulla! Omat tavoitteet liittyvät lähinnä istunnan parantamiseen; kädet, ryhti, jalat, katse... Huoh, kaikesta löytyy parannettavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Istuntaan liittyen mullakin ois vielä paljon parannettavaa :D

   Poista
 4. Toi on kyllä hyvä asettaa tavoitteita ja ihan konkreettisesti vielä laittaa ne ylös johonkin! Mulla on varmaan joka ruumiinosan oikean paikan löytäminen ratsastaessa, ja sitten yleisesti vaan esteillä että pääsisi siirtymään 110 ja 120cm luokkiin :)

  - Esteheppa Codan elämää

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! Itelläni ei ole oikein mistään tavotteita ratsastuksen suhteen. Ponin aijon opettaa kumartamaan. Saa nähä mitä siitä tulee:D

  VastaaPoista