1. maaliskuuta 2015

Ratsastusleirini

Taas on se aika, kun pitää varata tulevan kesän ratsastusleiriä. Pitkän harkinnan jälkeen valitsin tämän vuoden leiripaikaksi Pulleromäen tallin ja varattiin sinne nelosleirille paikka jo tammikuussa. Ajattelin jakaa teille mun muistoja vanhoista leiripaikoista. Oon ollut neljällä ratsastusleirillä aiempina vuosina ja 2014 mulla oli "ylläpidossa" eräs issikka.

Vuonna 2009 olin leirillä Hietikon ratsastustallilla. Kyseessä oli 3-päiväinen alkeisleiri. Olin leirillä silloisen parhaan ystäväni kanssa ja paikalla oli myös ruotsinkielisiä ratsastajia. Muistan hevosia nimeltä Nirppu(joka oli leirihoidokkimme), Lilli, Topi, Musti ja Lumikki. Tässä vielä muutamia lainauksia leiripäiväkirjastani:
"Eka mä ratsastin sen nimisellä ponilla kun Lumikki. Se oli aika pieni. Sitte seuraavaks mä ratsastin Lillillä. Se oli aika iso." 15.6.2009
"Tänään mä menin ekalla tunnilla Mustilla. Se oli aika iso. Sitten me lähdettiin maastoon. Mä sain siä maastos Topin. Se oli keksikokonen. Me mentiin myös kioskille."  16.6.2009
"Me jahdattiin tänään lammasta. Nyt me siivotaan. Tänään mä ratsastin Lumikilla. Se on aika pieni." 17.6.2009

Vuonna 2011 pääsin ratsastusleirille entiselle Tommin tallille(nykyään Kauhajoen Hevosurheilukeskus). Leiri taisi olla kolmipäiväinen yleisleiri ja kyseisellä leirillä meitä osallistujia oli vain neljä. Leirihoidokkinani oli silloin Fia niminen musta lämminverinen, jolla meninkin kaikki mahdolliset tunnit. Yhden tunnin muistan menneeni Karkki nimisellä kimolla ponilla.
 Fia
Karkki

2012 vuonna taas päädyin 5-päiväiselle Parkanon ratsastustallin leirille. Leirihoidokkina tällä kertaa Tane(V.V Wait), josta en tykännyt silloin juuri yhtään. Ratsastin 2 tuntia päivässä, joista toinen oli aina kentällä ja toinen ilman satulaa maastossa/kentällä. Menin näillä hevosilla Tanen lisäksi: Allu, Hannah, Lusy ja Poku.
 Tanen silmä, taustalla valkoinen hevonen Nixu ja kauimmaisena Sacha
Tane(tää etummaisin hevonen)
Poku

2013 vuonna menin toisen kerran Parkanon ratsastustallille, mutta tällä kertaa vuokraamaan. Mulla oli ratsuna koko leirin ajan Sacha niminen new forest ja menin sillä päivässä 3 tuntia. Kaksi tuntia oli ohjattuja kenttä- ja maastotunnit ja yksi itsenäinen kentällä, jonka menin usein ilman satulaa. Mulla oli hiukan ennakkoluuloja Sachaa kohtaan, mutta loppujen lopuksi se oli todella kiva poni! Sachalla oli ainakin älyttömän tasaiset askeleet! Tipuin vain viimeisenä päivänä ja silloin tulikin heti kolme tippumista, kun Sacha keksi vetäistä pään alas laukasta. Hieman lainauksia taas leiripäiväkirjasta:
"Ekalla tunnilla pujoteltiin ja mentiin puomeja ravissa. Sacha oli eka laiska, mut sit se alko virkistyy. Sit lopuks mentiin laukas voltteja." 25.06.2013 (toinen leiripäivä)
"Ekalla tunnilla hypättiin. Sacha hyppäs aika hyvin! Mentiin kahen ristikon sarjaa ja yksittäisiä esteitä." 27.6.2013 (neljäs leiripäivä)
"Viimeinen tunti oli leirikisat. Tipuin alkulaukoissa 2 kertaa. Kisa meni hyvin, vaik en laukannu yhtää. Voitettiin silti Sachan kanssa ♥!" 28.6.2013 (viimeinen/viides leiripäivä)
Sacha ja takana Nixu

Oletteko menossa tulevana kesänä leirille johonkin? Mihin?

18 kommenttia:

 1. Mä oon ollut tosi monta vuotta leppämäki farm -tallilla leirillä, mutta viime vuonna sitten vaihdoin paikka Palmun tallille. Kumpikaa ei enään tunnu siltä oikeelta paikalta.. Tänä vuonna jätänkin heppaleirin välistä ja keksin jotain muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei ne enää tunnu niin mukavilta :( Mullakin oli viime vuonna se "ylläpitoponi" viikon niin sai hiukan vaihtelua leireilyyn, mutta opetusta jäin kyllä kaipaamaan silläkin viikolls :D

   Poista
 2. Mä haluaisin tosi paljon mennä ratsastusleirille, mutta ite oon ihan aloittelija, kun en oo päässyt ratsastamaan. Jos nyt keväällä saisin äitin lämpenemään hevosharrastukselle, jotain alkeis/hoitoleiriä vois ajatella, saa nähdä. Mutta hei, kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkeisleiri/kurssi vois ollu sulle hyvä! Munkin ihan eka leiri oli alkeisleiri enkä mäkään osannut silloin suoraan sanottuna juuri mitään, että kannattaa vaan kysyä :D Kiitti! :)

   Poista
 3. Ite meen toista kesää putkeen Ponilaaksoon. Leirin numero on vielä vähän auki, varaus on kesän viimeselle mutta koska leiriläisiä ei kuulemma ole ilmoittautunut sille kovin montaa niin kahden viimeisen leirin yhdistäminen on mahollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :D Toivotaan, että asia ratkeaa pian, niin saat tietää leirisi numeronkin :)

   Poista
 4. En oo menossa leirille. Olisi ehkä sopiva leiri mutta viime vuoden leiristä jäi hieman huonoja muistoja niin en halua mennä. Mielummin pidän kotona ihan yksin oman ratsastusleirin!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että sulle on jäänyt huonoja muistoja :/ Toki oma leirikin voisi olla hauska! :D

   Poista
 5. Hahaha nää päiväkirjakirjoitukset oli huiput!! Topi oli keksikokoinen :DD Mulla tulee olemaan tarpeeksi leiriä ton ponin kanssa kunhan tehään jotain hauskaa ja käydään valkoissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, iteki nauroin muutamille kohdille, ainakin noille 2009 vuoden :D Pitäiski tehä erikseen joku vanhat päiväkirjamerkinnät - postaus :D Aivan, tuntuukin ettei juuri kukaan hepanomistaja oo menossa leirille :o

   Poista
 6. Ihania nuo vuoden 2009 leiripäiväkirja kirjoitukset "isoineen-, pienineen-, ja keskikokosineen hevosineen", samantyyppisiä merkintöjä löytyy myös mun päiväkirjoista.. :-D
  Oon menossa tänä vuonna Alavuden ratsastuskoululle, samaan paikkaan missä olin viime vuonna. :)

  http://tuntiratsastajan-heppaelamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli kyllä hauskoja kahdensanvuotiaan mun kertomuksia, plussaa viä kirjoitusvirheistä joita en tänne blogiin asti siirtäny :D Alavuden ratsastuakoulukin vaikuttaa kivalta paikalta :3

   Poista
 7. Kiva postaus ja hauskoja noi päiväkirjamerkinnät! Mä en oo enää oman hevosen saannin jälkeen käynyt hevosleireillä, mutta sitä ennen taisin osallistua joka kesä jollekin leirille 5-vuotiaasta lähtien. Tänä vuonna kuitenkin pikkusiskoni (13v) lähtee ensimmäistä kertaa hevosleirille kaverinsa kanssa, kun hän nyt innostui vähän enemmän ratsastuksesta hiihtoloman aikana... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Niinno ehkä omassa hepassakin on jo tarpoeeksi "leiriä" :D Toivottavasti hän viettää kivan leirin! :D

   Poista
 8. Hauska postaus idea! Itse en ole kai menossa tänä vuonna minnekkään sillä en mahtunut leirporukkaan mukaan... Mutta olen kyllä lähdössä kesäkuun alussa vaeltamaan viron hiekkarannoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :D Voi harmi :( Toi Viron rannoilla meno vois kyllä olla älyttömän mahtavaa! Kateeks käy :D

   Poista
 9. Kiva postaus! ♥ Oisin menny Meerin kanssa muuten, mutta kesän aikana on niin paljon menoo etten ehi ja muutenkaan ei oo ketään kenen kaa menis. Mutta toisaalta kesällä on Meerin kanssa niin paljon suunnitelmia että ei leiri meille ihan välttämätön ookkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :3 Voi harmi, mutta onneksi teillä onkin sitten muita suunnitelmia :) Mullakin on tulevalle kesälle paljon suunnitelmia ja ratsastusleirin sovittaminen oli hiukan hankalaa, mutta sain sen sopimaan kuitenkin kesäkuulle :D

   Poista