18. maaliskuuta 2015

Unelmahevoseni


Mulla ei ole postattavaa, kun kaikki kiva tapahtuu vasta loppuviikosta. Perjantaina on tarkoitus mennä tallille ja lauantaina suuntana on Ideapark. Tällaisena "välipostauksena" ajattelin kirjoittaa siitä, millaisen hevosen haluaisin. En siis ole hankkimassa hevosta, mutta saahan sitä aina haaveilla.

Ensimmäinen ehto on koko. Itse olen lähemmäs 170cm pitkä, joten mulle ei mikään pikkuinen hevonen kelpaa. Itse asiassa mun mielestä jo 155cm on mulle liian pieni hevonen. Haaveitteni ratsu olisi siis säkäkorkeudeltaan ainakin 170cm ja mieluummin ylikin!


Hevonen saisi olla iältään noin 9-13-vuotias, jolla on jo koitettu muutamia este- ja koulukisoja. Silloin se olisi tottunut kuljetukseen edes vähän enemmän ja sen tavat kisapaikalla osattaisiin kertoa. väriin liittyen mulla ei ole mitään sen suurempia vaatimuksia tai haaveita. Kimo hevonen on tietenkin siinä mielessä huonompi, että sitä saa olla koko ajan pesemässä. Ehkä tummanruunikko jonkinlaisella läsillä olisi hieno.


Luonteeltaan unelmahevoseni olisi rauhallinen ja toimiva ratsu. Toisaalta liian automaattinenkaan se ei saa olla. Eli jotain pientä haastetta voisi kuitenkin olla. Yhtenä toiveena on esteratsu, joka hyppää vähintään 120cm korkeita esteitä. Tykkään kuitenkin enemmän esteitä, kuin kouluratsastuksesta. Koulutuspuolelta unelmahevoseni olisi vähintään HeA-tasoinen tai enemmän, eihän siitä haittaakaan ole. Taidokkaan lisäksi haluaisin hevosen olevan luotettava, koska tekisin sillä myös varmasti kaikenlaisia maastakäsittelyjuttuja. Eli toisin sanoen hevonen, johon saa luotua kestävän suhteen.


Kokonsa puolesta kyseessä ei ole todellakaan ponirotu. Vaikka tällä hetkellä olenkin kiintynyt lämppäriin, en haluaisi sellaista itselleni ainakaan näillä vaatimuksilla. Enemmänkin kallistun puoliveriseen. Löysin aikoja sitten myynti-ilmoituksen hiukan jykevämmästä puoliverisestä, joka vaikutti todella ihanalta! Sen ulkonäkö oli todella kiva.

Tää oli vaan niin upean näköinen ratsu Miljoonahevosessa!

Millaisia olisi teidän unelmahevosenne?

16 kommenttia:

 1. Tuo kuulostaisi niin täydelliseltä hevoselta kuin olla voi! Todella kiva postaus :')

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuullostaa, tosi kiva tällänen ;) Itse on oikein osaa haaveilla hienoi heppoi koska Savu, se on vaan paras :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Toki mäkin tiedän ihanimpia heppoja mitä vaan voi toivoakaan, mutta ihan kiva miettiä millaista heppaa haluaisin :D

   Poista
 3. Kiva postaus! :) Itse toivoisin pientä hevosta tai isoa ponia, koska olen itse tosi lyhyt. Melkein 160cm. Haluaisin hevosen, joka olisi terve ja nuori ja osaisi edes perus asiat. :)

  VastaaPoista
 4. Tää oli tosi kiva! Toi eka kuva on niin ihana *.*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Se on kyl tämän hetken paras yhteiskuva :3

   Poista
 5. Kivalta kuulostaa, kiva postaus! :) Mä en oikeen osaa haaveilla isoista hienoista puoliverisistä, koska oon iha vähä päälle 160 cm pitkä, ehkä 163cm. Mun mielestä toi meidän Meeri on maailman paras karvakasa, vaikka on myös välillä maailman ärsyttävin ja vaikka se on ihan valkoinen kimo... :D♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Mä oon aina halunnut puoliveristä, ja vielä semmoista lihaksikasta, kunnon kisaheppaa :D Karvapallerot on kyllä söpöimpiä mahdollisia :3

   Poista
 6. Vähä kiva postausidea ja toteutus :) Mun unelmahepan kriteerit oli aikoinaan samanlaiset, mut koko sai viime hetkeenkin asti olla ihan korkeintaan 170cm :P mut se,että ton tasoset hepat ei sit ookkaan enää mitään halpoja :( Mut Nebu täyttää sun kaikki kriteerit, paitsi koon puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! :3 Mä taas haluan juuri sen kookkaamman hepan, niinku oot varmaan jo kuullu :D Nebu ois kyllä toisaalta ihan kiva :D

   Poista
 7. Itse haluaisin kaikista eniten joko ison (140-148cm) ponin tai suomenhevosen korkeudella 155-165cm. Kirjava poni olisi kyllä unelmien täyttymys, tai sitten perus tähti- tai läsipäinen suokki. Ihan perushevonen olisi kiva, hyppäisi reilua metriä ja koulupuolella pääsisi heB-heA -luokkia, jotta itsekin pääsisi kehittymään :)

  Tykkäsin kyllä postauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjava heppa ois kyllä hieno, mut valkoisten osien siistinä pitäminen tietäis enemmän työtä... kyllä, oon niin laiska etten haluaisi kimoa hevosta :DD Mutta kiitos paljon!

   Poista