8. toukokuuta 2015

Lintumaasto


Tänään suuntasimme taas kohti Montun tallia. Ensimmäisenä otin Jalmarin ja kaverini Tiltan. Menimme maastoon. Tien viereisellä sänkipellolla oli monta kurkea ja ainakin neljä joutsenta. Siitä johtuu luova otsikko. Jalmarin kanssa keskityttiin jälleen raviin ja tehtiin muutamia pysähdyksiä, jotka onnistuivat ihmeellisen hyvin. Kaarteissa ravi vaihtui usein laukaksi, jolloin takapää kävi ilmassa. Muuten sanoisin, että meni ihan hyvin!

Vuotava nenä ei oo kiva juttu.

Mentiin Jalmarilla ja Tiltalla vajaa puolituntia, jonka jälkeen palattiin tallille. Hoidin Jalmarin vielä ratsastuksen jälkeenkin. Seuraavana käsittelyyn pääsi Montu, josta irtosi taas kiitettävästi karvoja ja pölyä. Onneksi toin sille kaksi uutta harjaa, pölyharjan ja kumisuan! Ne helpottivat kovasti hoitamista. 


Lähdettiin varustamisen jälkeen matkaan. Jätin martingaalit talliin, mutta myöhemmin tajusin niiden olleen ihan tarpeelliset. Muuten Montu meni viime kertaa paremmin! Saatiin jopa laukka nousemaan maastossa. Aluksi Montu halusi itse ravata, joten annoin sen määrätä vauhdin. Muutamien ravisuorien jälkeen kokeilin laukkaa ja sain sen jopa nostettua! Muutaman laukkapätkän jälkeen vauhti riitti mulle ja keskityttiin pysähdyksiin. Samalla käytiin hiukan syvemmällä metsässä kuvaamassa. Sinne oli lentänyt oksa, joka oli kuin este. Kuvaajani laittoi sen todella matalaksi maastoesteeksi. Mentiin se yli käynnissä ja Montu pompahti jo silloin hiukan, vaikka ei olisi tarvinnut. Myöhemmin koetin mennä esteen ravissa, kun oletin Montun vain astuvan sen yli. Mitä vielä! Meidän hurjalle esteelle tulikin ihan kunnollinen pomppu. Montu hyppäsi todella hyvin, vaikka se ei ollutkaan ihan tarkoituksena. Yksi hyppy kuitenkin riitti ja sen jälkeen siirryttiin jo loppukäynteihin.


Oliko kuvia liikaa? Kuinka usein te pääsette maastoilemaan?

21 kommenttia:

 1. Tää sun blogi on kyl kiva ja kuvat on hienoja! :)

  miksunlailla.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja kuvia on mun mielestä hyvä määrä, voisi olla vaikka enemmänkin, itse ainakin tykkään tosi paljon blogeissa nimenomaan kuvista :) Mäkin oon tällä viikolla nähnyt pelloilla todella paljon joutsenia ja yhden kurjenkin, harmiksi silloin ei ollut kameraa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva kuulla sun mielipide asiaan :) Tuntui vain, että näitä kuvia oli hirveästi :D Toki järjestelyn olisin voinut tehdä paremmin..

   Linnut ovat näyttäneet palanneen :D Tuo onkin harmillista, kun linnun kohdatessa ei ole kameraa tai sitten ei pääse tarpeeksi lähelle, jotta saisi hyvän kuvan :D

   Poista
 3. Kiva postaus!:) me kävellään usein loppukäynnit "maastossa", mutta meillä ei ole mitään pitkää maastoa niin ei voi lähteä kunnolla maastoilemaan:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Kiva silti, että tekin pääsette edes joskus :D Eihän meilläkään kunnon reittiä ole, mutta mennään edestakaisin tuota metsätietä :D

   Poista
 4. Samaa mieltä kuin Riina L, että mun mielestä tää on just hyvä määrä kuvia tai sitten voisi olla jopa enemmänkin :p Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :D Ehkä mun sitten pitää ruveta laittamaan enemmän kuvia :) Kiitti Nelli!

   Poista
 5. Ei ollut yhtään liikaa kuvia, just sopiva määrä, ja vielä upeita kuvia ;) Mä käyn joskus aina maastossa tyyliin loppukäynneillä koivukujan läpi joka johtaa tallin pihaan ja sieltä ulos, pidemmälle maastoon ei uskalleta ilman toista heppaa lähteä mutta aina kun on joku kaveri niin silloin on mahdollisuus käydä pidemmilläkin maastoreissuilla joista Savu nauttii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuollanen koivukuja ois kyllä hieno :D Pidemmät maastolenkit ois kyllä kivoja :)

   Poista
 6. Kiva postaus ja mun mielestä tässä oli just sopivasti kuvia, sillä itse en tykkää kuvattomista postauksista, mutta postaukset joihin on laitettu liikaa kuvia ovat vaikeita lukea... Mutta kiva postaus kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä :) oot kyllä oikees! Kiitti :D

   Poista
 7. Sulla on tosi kiva banneri :3!

  VastaaPoista
 8. Kuvia just sopivasti! Ja tosi hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 9. Kuvia ei todellakaan ollut liikaa :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, jos oot sitä mieltä :D Kiitoksia emma :)

   Poista
 10. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! :-)

  VastaaPoista
 11. Ei ollu kuvia liikaa, ja maastoilen joka ratsastus kerta :D

  VastaaPoista