18. tammikuuta 2016

Hevonen Ruotsista


Päivää ennen jouluaattoa olimme tallilla kavereideni kanssa. Katsoin jo alkuun, että tallin takana oli hevonen. Aloin ihmetellä asiaa, koska yleensä omistaja ottaa hevoset talliin ennen tuloamme. Suurin hämmennys koitti, kun saavuimme talliin. Jalmari ja Tilta olivat karsinoissaan. Aloin siinä sitten selitellä näkemääni, eikä kumpikaan kavereistani tuntunut huomanneen samaa. Seuraavana olinkin jo kiertämässä tallin taakse ja kyllä, siellä oli hevonen, iso, nuori lämminverinen. Hevonen vaikutti hieman aralta. Emme kuitenkaan ehtineet sitä kauaa ihmetellä, vaan suuntasimme talliin.


Myöhemmin meille selvisi, että kyseessä on Ella. Se on tullut Ruotsista joltain monen hevosen tallilta. Kyseessä on siis ravihevonen, joka on ikävä kyllä tällä hetkellä jalkavikainen. Ella tuli tallille toipumaan ja se lähtee omistajansa luokse joskus keväällä. Tarkempaa aikaa en osaa sanoa. Ella pysyy kuitenkin oletettavasti jollain tapaa blogissa mukana aina lähtöön asti.


Saimme harjata Ellan ja talutella sitä hetken aikaa. Tallille tullessaan se oli älyttömän laiha ja lihakseton(kuten kuvista huomaa), mutta onneksi nyt massaa on ruvennut kasvamaan eikä tamma ole enää niin laiha. Ellasta tiedän todella vähän, mutta se on oman arvioni mukaan noin 160cm korkea ja 4-vuotias. Tosin en ole varma, onko se syntynyt 2011 vai 2012. Kyseessä on kuitenkin todella ihana ja hyväkäytöksinen hevonen! Se on utelias ja mukana kaikessa, mitä ympärillä tapahtuu.


Oletteko te löytäneet uusia heppakavereita lähiaikoina?

14 kommenttia:

 1. Miksi tuossa lukee että hevonen on 4-vuotias ja syntynyt 2013 tai 2014? 2013 syntynyt olisi nyt 3v ja 2014 syntynyt 2v.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista :D Mun ajatteluvirhe(oon aina ollu surkee laskeen tollasia!) Kiitos huomautuksesta :DD Täytyykin korjata tuo virhe..

   Poista
 2. Onpas suloisen näköinen hepo!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Suloinen :) Tallille jossa ratsastan on tullut juuri kanssa kaksi uutta. Toinen on eestinhevostamma Ruusu. Ihanan pörröinen ja musta, sekä inkkariponu Kingi (nimestä huolimatta tamma):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! :) Oi kuulostaa ihanilta, etenkin tuo Kingi! :D

   Poista
 4. Oi, ihana että sait uuden heppakaverin! Itse en ole lähiaikoina saanut uusia heppatuttavuuksia, paitsi välillä on kiva ottaa loimia pois tallin apuna muilta hepoilta ja siellä suurin osa on tosi sympaattisia kamuja! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta sai kyllä taas hiukan lisää motivaatiota :) Saa vain nähdä, kuinka keväällä käy, kun tuostakin pitää taas luopua..
   Toi varmasti kyllä kivaa, etenkin jos ne hepat ovat ihania! :)

   Poista
 5. Onpa söpö hevonen, näyttää kuvistakin ihan tammalta :)
  Mä sain tosiaan lokakuussa 4 uutta heppakaveria Pekon muuttaessa uudelle tallille, ja niistä tosin yksi ehtikin jo muuttaa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan siro, eikä yhtään ruunamainen, jalmari sen sijaan näyttää rakenteellisesti ihan ruunalta, vaikka sekin on oikeasti tamma :D
   Ainiin, oon tainnu kysyä tämän saman kysymyksen joskus aiemminkin.. :D

   Poista
 6. Tallille jossa käyn tunneilla joskus niin sinne on tullut musta issikka jonka nimi on Tessa ja se on niin söpö!♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, issikat on kyllä ihania, ainakin sellaiset tuuheajouhiset :3

   Poista
 7. Kiva postaus! Ite en oo saanu pitkään aikaan uusia heppakavereita, kun kaikki aika menee ton oman ponin kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oman ponin kanssa kyllä varmasti menee aikaa ja tottuu vain käsittelemään sitä yhtä :D

   Poista