17. syyskuuta 2016

Liian reipas poni?!


Kuulostaa hauskalta sanoa, että ratsu olisi liian reipas, mutta siltä Lamona tuntui viime sunnuntaina(11.9)! Tämä postaus siis tulee hiukan "myöhässä", mutta minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa postailla enää niin usein kuin ennen.. Olin siis ratsastamassa Lamonalla taas pitkästä aikaa ja mietin silloin jo ennen tallille lähtöä, että taidan mennä vain rauhallisen kouluväännön ilman laukkoja. Tämä sama fiilis iski myös silloin, kun nousin satulaan ja hoinkin kuvaajallemme, etten tosiaankaan ole ottamassa laukkoja. Nimittäin jo ensiaskeleella tuntui, että Lamona olisi saattanut lähteä lentoon minä hetkenä hyvänsä! Tämä oli siis täysin uusi puoli siitä ponista, mikä yllättikin minut täysin.


Alkukäyntien jälkeen siirryimme pellon toiseen päähän, jossa otan yleensä laukat. Siellä menin lähes koko "tunnin" isolla ympyrällä yrittäen saada Lamonaa kuulolle. Ensimmäistä kertaa tamma leikki kirahvia eivätkä avut menneet silloin todellakaan perille. Otimmekin alkuun lähinnä pysähdyksiä ja niihin Lamona onneksi reagoi tavallista nopeammin. Sen sijaan ravista käyntiin siirtymiset olivat suoraan sanottuna aika mielenkiintoisia. Niissä Lamona usein lähti leikkimään kirahvia eivätkä pidätteet menneet läpi. Voisin jopa sanoa, että Lamona oli tällä kerralla hiukan kuuma ratsastaa. Se olisi ihan varmasti ampaissut kiitolaukkaan parissa sekunnissa, jos olisin pyytänyt sitä. Siksi en laukkaa ottanutkaan. Olen nimittäin varma, että tuo poni olisi saanut minut tavalla tai toisella alas, jos olisimme lähteneet treenaamaan laukkaa. Jo ravissakin riitti nyt työstettävää. Tilannetta ei yhtään auttanut se, että jäin helposti itse jännittämään, jos Lamona yritti kiihdytellä.


Täytyy kuitenkin todeta, että onneksi Lamona rauhoittui pikku hiljaa, kun pääsimme ravailun makuun. Ja jos nyt jotain hyvää pitäisi löytää, niin ainakin sen ravi oli kunnolla tarmokasta! Usein ravi jää laahustavaksi, mutta nyt minun piti hakemalla hakea tällaista ravia. Siksi olinkin oikeasti jopa helpottunut, kun Lamona lähti ensimmäistä kertaa itse hiukan laahustavampaan raviin. Jo pienellä pyynnöllä ravi kyllä muuttui tarmokkaammaksi ja lopuksi Lamona olikin ihan kiva ratsastaa. Alkuun se vain oli hiukan liiankin reipas.. Menon rauhoittuessa Lamona kuitenkin alkoi kuunnella ja se myötäsikin todella kivasti useilla pätkillä. Hyviin pätkiin olikin hyvä lopettaa.


Kaikki kuvat ©Nelli!
Otatteko te aina laukkaa, kun ratsastatte?

12 kommenttia:

 1. Tätä oli kiva lukea ja oli tosi hienoja kuvia! Haha,mullakin on joskus tuntunut että poni on jopa liiankin reipas :DD Teillä sujui aika hyvin ja Lamona näyttää niin tarmokkaalta ja todella ihanalta noissa kuvissa ja sä näytät kyllä oikein hyvältä ratsastajalta! Me ei mennä tunneilla aina laukkaa enkä myöskään toisella tallillakaan aina laukkaa varsinkaan jos on ihan uusi poni jolla ei ole ratsastanut. Ja täytyy vielä sanoa että todella ihania kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä kuvista tuli kyllä kivoja, vaikka itse olenkin näköjään unohtanut välillä totaalisesti ryhdin :D Sanoisin jopa näiden perusteella, etten tosiaankaan ratsastanut hyvin, mutta kiva kuulla tällaistakin kommenttia! Eipä sitä kyllä edes itse näiden kuvien perusteella voi mitään sanoa :DD
   Pitäisi kyllä itsekin välillä keskittyä ihan vain ravaamiseen, kun välillä treeneistä tahtoo tulla turhan laukkapainotteisia joidenkin heppojen kohdalla..

   Poista
 2. Tosi kivoja kuvia ja hyvin menette! Itse pyrin laukkaakin työstämään joka kerralla, mutta joskus en sitä syystä tai toisesta ota. Minusta on oikeastaan ihan sama missä askellajissa liikutetaan kunhan hevonen pääsee kunnolla töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Tuo viimeinen lause on kyllä totta! :)

   Poista
 3. Mahtava postaus taas! :D Ootte kyllä hyvä ratsukko! :) Itse, kun ratsastan niin laukkaan yleensä, mutta välillä menen vain käynti ravi tunnin, että saan hevosen tuntumalle ja yleensä taivuttelen sitä silloin ja keskityn esim. pohkeenväistöön ja etuosakännöksiin yms. Mutta yleensä kyllä laukkaan hevosella ainakin pienen pätkän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuokin on kyllä hyvä tapa, että välillä jättää laukan pois ja keskittyy johonkin muuhun, tai sitten tosiaan ottaa vain ne pari pätkää ettei työstäkään laukkaa pääpainoisesti :)

   Poista
 4. Kivoja kuvia! Itse en laukkaa Wonylla ihan joka kerralla, vaan menen sen mukaan miltä se tuntuu ja millainen se on ollut. Jos Wony ravissa jo vain kaahottaa eteen, eikä kuuntele apuja, hautaan suosiolla laukkahaaveet ja keskityn raviin. Jos taas W on ollut laukassa todella huono/jännittynyt, pyrin saamaan sen kulkemaan hyvin ravissa ja teen enemmän töitä siinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo onkin varmasti järkevin vaihtoehto tässä asiassa :)

   Poista
 5. tässä taas huomaa miten erilainen sama hevonen voi olla eri päivänä! =) ratsastushan voisi olla jopa tylsää välillä jos hevonen olisi joka päivä samanlainen! :)

  VastaaPoista