8. syyskuuta 2016

Vihdoinkin sänkipellolla!


En vain voi sanoin kuvailla fiilistä, jonka koin viime viikon tiistaina(30.8). Pääsimme silloin menemään sänkipellolle, jolle pääsemistä olen jo odotellutkin. Ratsastus sujui pitkästä aikaa todella hyvin, eikä Jalmari olisi vonut mennä oikeastaan yhtään paremmin!
Pelto ei ollut mikään ihanteellisin, koska paikoin oli traktorinjälkiä, joita sitten yritin vältellä parhaani mukaan. Lisäksi maa oli vielä hiukan märkää, mistä Jalmari ei ole yleensä tykännyt. Nyt tästä ei kuitenkaan ollut haittaa. Jalmari pukitteli joskus huonon pohjan takia, ja nyt se ei pukittanut kuin kerran ja sekin saattoi olla silkasta ilosta! Jalmari nimittäin innostui taas vaihteeksi ja parhaimmat pätkät koimmekin yllättäen laukassa! Ajatuksenani oli mennä kunnon ravitreenit pellolla, mutta eräällä suoralla Jalmari pääsikin itse nostamaan laukan. Nosto oli todella tasainen eikä laukkakaan ollut mitään kiihdyttelyä, vaan tasaista ratsulaukkaa, jossa oli helppo istua. Tästähän minä sitten innostuin ja ajattelin, että vaihdankin ravitreenit laukkailuun. Tämä tuntui sopivan Jalmarillekin. Se nosti laukkoja todella nätisti, eikä kiihdytellyt ellen antanut lupaa. Pari kertaa päästin tammalle ohjaa, jotta se sai leikkiä edes hetken ferraria. Siltikin ohjat pysyivät minulla ja sain hallittua Jalmaria jopa hyvin pienillä avuilla.


Ravissa koimme myös pari ihan kivaa pätkää, kun totesin saavani tamman hidastamaan jo pelkällä istunnalla. Tätä olen yrittänyt treenata oikeastaan koko kesän ja nyt vihdoin tajusin, että olemme onnistuneet tavoitteessa! Eihän Jalmari nyt koko aikaa yhtä hyvin tottele, mutta askel kerrallaan on hyvä edetä ja siksi pienistäkin onnistumisista saa ja pitää iloita.


Itseäni harmittaa hiukan, että videolla on laukkapätkiä vain oikeaan kierrokseen. Nostot ja itse asiassa laukkasuoratkin olivat kaksi kertaa parempia juuri siihen toiseen suuntaan, josta kuvatkin on otettu. Tuo videolla näkyvä nosto ei todellakaan ole parhaimpia, koska siinä vauhtia on selkeästi liikaa. Tämä on niin tyypillistä, että niitä onnistuneimpia pätkiä ei saakaan videolle, mutta ei anneta sen häiritä! Pääasia on kuitenkin loppujen lopuksi se, millaiset fiilikset ratsulle ja ratsastajalle jäivät ja omalta kohdaltani voin todeta, etten voisi olla enempää tyytyväisempi! Eikä se Jalmarikaan tainnut laukkailua paheksua, kun loppuraveissa tamma yritti itse nostella kolmatta askellajia.Materiaali ©Nelli!
Oletteko te päässeet jo menemään sänkipellolla?

24 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköistä! Heräsi itellekin laukkailufiilis ja tuli hyvä mieli tästä postauksesta.

  Itse asiassa, jos kaikki nyt sujuu hyvin ja toivun tästä ihme syysflunssasta (koko viikon ollut kipeänä, yritin tänään mennä kouluun mutta kotiuduin kahden tunnin jälkeen, ääh), niin viikonloppuna olis tarkoitus mennä ferraroimaan Marjatan kanssa! Jos peltoja tuolta vielä löytyy. :D Muutamia kivoja on tuossa ihan lähellä, mutta joskus ne kynnetään niin äkkiä puimisen jälkeen, ettei ehdi mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hahah, itsellenikin tuli fiilis, että haluampa tuonne uudestaankin näitä kuvia selatessa :D Pitää nyt vain toivoa, ettei sada niin peltokin pysyy kuivana!

   Eikä, tuntuu, että todella monella on tuollainen syysflunssa! Pidän peukkuja, että paranet niin, että pääset myös päästelemään jollekin pellolle! :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Itsekin haluaisin joskus päästä sänkkärille, mutta se ei taida ainakaan Wonyn kanssa ihan hetkeen tapahtua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi harmi, toivottavasti pääset sitten joskus edes jollain hevosella pellollekin :D

   Poista
 3. Kauhean sekava toi sun istuntas kyllä! Jännittääkö? No, en valita enempää. Ihan kivasti Jalmari ravaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua luin ensin että tuossa luki "instas", se nimittäin vasta sekava onkin! Ja ei siinä, viimeiset 2kk ollaan menty lähes satulatta niin hiukan taas totuttelemista uuteen satulaan :D Mutta eipä kukaan ole seppä syntyessään, tästä on vielä mahdollista kehittyä ja kiva sentään kuulla Jalmarista positiivista palautetta :DD

   Poista
 4. Tosi kivoja kuvia!:) Me ei olla päästy sänkkärille kun tallin lähellä ei oikein ole semmosta missä saisi käydä Nopan kanssa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi harmi, tuo onkin varmasti ikävä juttu :/

   Poista
 5. Tosi kivan näköstä menoa! Ootte kyl Jalmarin kans mahtavia;D! Teillä kuulosti ja näytti menevän tosi hyvin,ja oot tosi hyvä ratsastaja. Tota videota oli tosi kiva kattoa ja kuvat oli jotenkin todella selkeitä,haha:D Mä oon kai joskus päässyt pellolle ratsastamaan mutta siitä on kyllä jo vähä aikaa:D Mut ei se ei oikeen oo mahdollista talleilla jossa käyn :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, paljon kiitoksia! :) Kiva kuulla tällaistakin kommenttia :D Omasta mielestäni nämä kuvat eivät edes ole niin kamalan kivoja, mutta ymmärrän, että tuolla oli hankala kuvata :D Voi harmi, toivottavasti säkin silti joskus pääset kunnon sänkipeltolaukoille!

   Poista
 6. Ihania kuvia, ja ihana postaus taas kerran! Itse en sänkkärillä pääse ehkä menemää, ainakaa näillä hetkillä, kun pelloilla, joilla yleensä on saanut mennä, kasvaa nyt rypsiä, niin ei tule sänkkäriä! Ja toisilla lähellä olevilla pelloilla ei saa ratsastaa, koska maanomistaja tekee niihin suorakylvön, eikä kynnä ollenkaan, niin hänen mielestään pellolle tulee liikaa kuoppia, jos ratsastaa =O Mutta ehkä tässä vielä tilaisuus aukeaa! Hyvältä näyttää teidän meno =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Tuo onkin varmasti harmillista! Toivottavasti tulee tosiaan tuollainen tilaisuus, että pääset edes jollekin pellolle päästelemään :D Kiitos vielä!

   Poista
 7. Kiva postaus! Itse vasta pääsin laukkailemaan sänkipellolle omalla ralliponillani, ja ai että molemmilla oli hauskaa! ;) Täytyy muuten ihailla tota sun jalan hyvää asentoa, itselläni on ollut kaikista eniten ongelmia etenkin sen kanssa ratsastusurani aikana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi että, mahtavaa kuulla, että tekin olette päässeet rallittelemaan :) Hahah, paljon kiitoksia! Itselläni oli vielä ihan hetki sitten niiden kanssa ongelmia, mutta jotenkin saappaiden myötä jalkojen asento on helpompi pitää :D

   Poista
 8. Jalmari näyttää näissä kuvissa niin kivalta, sekä myös videollakin! ;-)

  Itse en sänkipellolla ole muistaakseni koskaan ratsastanut, mutta se olisi varmasti todella hauskaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää! :D Onhan tuossakin vielä parantamisen varaa, mutta osaa se jo kivastikin mennä :)

   Eikä, toivottavasti pääset joskus johonkin pellolle päästelemään, sen verran kivaa puuhaa kuitenkin! :D

   Poista
 9. Tää oli kyllä kiva ja jotenkin ihanan positiivinen postaus! :D Teidän meno näyttää kyllä hyvältä!
  Itse en ole päässyt pitkiin aikoihin ratsastamaan pellolle, koska siihen ei useinkaan ole tunneilla mahdollisuutta. Syksyn aikana kuitenkin olisi tarkoituksena ajaa jälleen Pekon kanssa pellolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia!
   Tunneilla tosiaan harvoin taitaa päästä sieltä maneesista/kentältä pois.. Mutta täytyy myöntää, että pellolla ajaminenkin on kivaa! :D

   Poista
 10. Tosi kiva postaus ja noi kuvat on hienoja! Teidän meno näyttää myös kivan rennolta tosta videosta päätellen :) Itekkin varmaan pääsen sänkkärille kohta Kuun kanssa, kun pohja vaan kuivuisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :) Voi vitsit, vähänkö kiva! Toivon itsekin samaa, jos vaikka pääsisi peltoileman vielä uudestaankin..

   Poista
 11. Kiva postaus ja tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
 12. Siis mää oon luknut tän postuksen varmaan jo sata kertaa, koska tää oli mun mielestä pirteää katseltavaa ja muutenkin rakastan sun blogia yli kaiken, koska täältä sa hyviä ideoita aina, jos ei jaksaisi kirjoittaa! Ja tsemppii tulevaan! Itse ei olla päästy vielä "rälläilemään" kärryillä ponien kanssa sänkipelloilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tää olikin mahtava kuulla! Ihana saada tällaista palautetta :) Toivottavasti tekin pääsisitte vielä joku pv peltoilemaan! :D

   Poista