29. tammikuuta 2017

Monenlaista liikuntaa

Pulkkaratsastusta, maastakäsittelyä ja ilman satulaa ratsastusta


Alkuvuodesta ratsastin useamman kerran peräkkäin ihan vain koska Jalmari meni niin hyvin. Tiedän kuitenkin, että se kyllästyy nopeasti, joten oli pakko keksiä muitakin liikutustapoja. Viime sunnuntaina päädyimmekin laittamaan kahden kaverini kanssa pulkan Jalmarin perään. Sillähän on vedetty noin vuosi sitten pulkkaa onnistuneesti. Verryttelin Jalmarin aluksi pellolla ja totesin, ettei se kuunnellut minua oikeastaan yhtään. Meno oli kaukana rauhallisesta. Hetken ravailun jälkeen sain kuitenkin jonkinlaisen tuntuman ja päätimme kavereideni kanssa laittaa pulkan kiinni. 


Pulkkailu sujui hyvin siihen asti kunnes Jalmari päätti lähteä. Onneksi kenellekään ei siinä tilanteessa sattunut mitään ja pääsimme jatkamaan loppuajan ilman ongelmia. Loppuverryttelyt menimme ilman pulkkaa ja yritin saada Jalmaria rauhoittumaan edes hiukan, mutta yritys epäonnistui aika huolellisesti. Siksi aloinkin hiukan pelätä sitä, olimmeko palanneet taas lähtöpisteeseen.

Myös Tilta pääsi vetämään ensimmäistä kertaa pulkkaa perässään!

Tiistaina 24.1 liikutin Jalmarin taluttelemalla sitä. Teimme muutamia pysähdysharjoituksia ja mm. juoksimme loivaa ylämäkeä aina välillä ylös. Täytyy myöntää, että hevonen toimii kyllä oikein hyvänä motivaationlähteenä ainakin minun kohdallani! Jalmarin hidaskin ravi on minulle todella nopeaa, joten sain tosissani juosta pitääkseni Jalmarin ravissa. 

Jokin aika sitten Hööksistä tarttui mukaan uusi sadeloimi!

Eilen taas päädyin Jalmarin selkään, ilman satulaa tosin. Treeni oli oikein hyvä vatsalihas- ja tasapainotreeni minulle! Jalmari pääsi itse paljon helpommalla kuin minä. Voin sanoa, ettei selässä ollut mikään helppo istua, kun tamman pää oli ylhäällä tai vauhti lisääntyi pienestikin. Toki ravin vauhti hidastui heti ja pää laski alemmas, kun itse istuin selässä tasaisesti, mutta jos horjahdin vähänkin, se vaikutti Jalmariin. Pitäisikin siis varmaan treenata parempaa tasapainoa jatkossa! Molempiin suuntiin sain lopuksi oikein hyvät pätkät, kun itse sain istuttua mukana tarpeeksi tasaisesti. Voinkin todeta, että pelkoni lähtöpisteeseen palaamisesta olivat turhia!


Kuvien ©Nelli, Hilma ja Riia!
Miten teidän tammikuunne on mennyt? Ja mitäs pidätte blogin uudesta ulkoasusta?

16 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Blogin uusi ulkoasukin on tosi hieno! Omaan silmään iskee vain se, että sivujen linkit ovat ehkä vähän liikaa oikealla. Ne voisivat olla blogiteksteihin katsottuna keskellä? Todella hyvä idea tuossa bannerissa, ja toteutus sitäkin parempi! Värimaailma on ihanan pirteä ja lempeä, kaikin puolin tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itseäni sama asia häiritsee ja samaten se, että välilehdet ovat jotenkin alhaalla verrattuna sivupalkkiin, mutta en ole vielä löytänyt konstia liikuttaa niitä haluttuun paikkaan.. Paljon kiitoksia kommentistasi! Pitääkin yrittää ruveta selvittämään, millä noita saisi liikuteltua :D

      Poista
  2. Tosi kiva postaus! Haluaisin joskus niin kovasti kokeilla pulkkaratsastusta, mutta ehkä se sitten aikanaan. Ihania kuvia ja tää ulkoasu on tosi kiva!

    elaimetsydammessa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Toivottavasti säkin pääset sitä vielä kokeilemaan! Itse en ole ikinä pulkassa istunut, mutta hiihtoratsastusta olen sen sijaan kokeillut ihan suksiltakin :D Kiitos jo toistamiseen!

      Poista
  3. Yllätyin kun tulin tänne ja ulkoasu oli muuttunut! Meinasin jo, että klikkasin ihan väärään paikkaan.. :D Omaan silmään olisin jättänyt bannerista tuosta itse "varjokuvasta" mihin muut kuvat on upotettu niin nuo ohjat pois. Muuten oikein onnistunut toteutus tässä! Noita pikku kuviakaan ei ole tuossa yhtään liikaa! Värivalintasi on taas osunut oikeaan, sopii tänne sun blogiin oikein mukavasti ja tuo vähän erilaista ilmettä!

    Mutta se siit ulkasta! Taas hirveän kivoja kuvia, vaikka en noista sensuroinneista tykkää :D Onneksi myöskään takapakkia ei ollut tullut, vaikka sitä pelkäsitkin! Sitä nyt väistämättä tuntuu välillä tulevan, mutta noin radikaali "maahan tippuminen" olisi kyllä minutkin lyönyt ällikällä. Jalmari on kyllä hieno ja tuo loimi sopii sille, totesin sen jo ensimmäisestä kuvasta :D

    Meillä tämä tammikuu ei ole ollut kovinkaan kehuttava, mutta eiköhän tämä tästä. Päästiin me käymään vihdoin siellä maastossa ja positiivisestihan tämä vaikutti meihin! Siitä voikin käydä lukemassa paremmin ihan meidän blogista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah :D Itse asiassa mietin ihan samaa, mutta onnistuin muokkaamaan kuvan niin, etten sitten enää yhtäkkiä saanutkaan niitä pois.. Täytyykin katsoa, josko saisin ne vielä jotenkin taituroitua pois!

      Kiitos! Ilmeilin tuolla selässä niinkin tyylikkäästi, että oli parempi peittää naama useammasta :D Taisimpa hiljan juuri kehua, etten harrasta ilmeratsastusta, mutta näköjään sekin onnistuu nykyään! Tykkään kyllä tuosta loimen väristä!

      Onneksi tammikuu on kohta ohitse, ehkä helmikuu olisi vähän parempi! Itse asiassa juuri taisinkin käydä siellä laittamassa kommenttia ;)

      Poista
  4. Tosi ihana ulkoasu, jotenkin tosi hyvin tiivistyy tän blogin meininki ja teidän touhujen monipuolisuus tuonne bannerin kuviin! :) Mä tykkään myös tästä värimaailmasta ja asettelusta :)
    Teidän tammikuu vaikuttaa kyllä tosi kivalta, mä en ole koskaan päässyt kokeilemaan pulkkaratsastusta, mutta olisi kyllä siistiä kokeilla! Onneksi mitään ei sattunut, vaikka Jalmari päätti järjestää vähän actionia :D Toivotaan, että hyvä fiilis ratsasteluissa jatkuu myös helmikuussa! :) Ootte te vaan niin hyvä pari, teidän touhuja on mukava seurata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Yritinkin laittaa hiukan monipuolisemmin noita kuvia :)
      Niin se tosiaan olikin! Kannattaa kyllä kokeilla pulkkaratsastusta, jos vain tulee joskus mahdollisuus :) Kiitos vielä kommentistasi! Toivon tosiaan samaa, että helmikuu ja koko loppuvuosi olisi yhtä hyvä :D

      Poista
  5. Kiva uusi ulkoasu! Jalmarille sopii tuo sininen ;) ihania kuvia, ois kiva itekki päästä pulkkailemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on tosiaan ihan kivan näköinen sen päällä :) Toivottavasti säkin pääset joskus kokeilemaan!

      Poista
  6. Pulkkailua ois kyllä niin mahtavaa päästä kokeilemaan hevosen kanssa! :D Ihania kuvia!
    http://mahdollisestiehka.blogspot.com/

    VastaaPoista
  7. Tää uus ulkoasu on tosi hieno ja miellyttää ainakin omaan silmään :D Sun blogissa on tosi hyvä asia se että vaihdat sun blogin ulkoasua aina sopivin väli ajoin eikä siihen pääse kyllästymään. Ja teet sun ulkoasut tosi huolella ja se näkyy!;) Jalmarin ja sun meno näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä ja teidän meno on parantunu tosi paljon:) Onneksi ei kuitenkaan tullut yhtään takapakkia. Mun tammikuu on menny ihan hyvin ja oonkin käynyt ratsastamassa tosi paljon. Ja on tullut pulkkailtuakin aika paljon. Ja ollaan käyty pitkässä maastossakin pulkka perässä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! :) Toki tämä ulkoasu saattaa olla täällä pidempäänkin, kun en viitsisi vaihdella tätä enää niin usein kun en poistailekaan samalla tyylillä kuin ennen. Oon kyllä kans iloinen, ettei tuota takapakkia sitten ollutkaan! Noni, mahtava juttu! Kiva, että säkin olet päässyt pulkkailemaan :)

      Poista