17. huhtikuuta 2015

Motivaatio hukassa?


Musta on aina tuntunut, että juuri esteet on mun juttu. Tykkään vauhdista ja esteillä siitä pääsee nauttimaan! Pikku hiljaa musta on kuitenkin ruvennut tuntumaan, että kouluratsastuksessakin on ideaa. Viimeksi mä oikeasti väistätin mun ratsua mieluummin kuin treenasin puomeja. Toisaalta, eihän siitä haittaakaan ole! Eikös se niin ole, että kouluratsastus on kaiken perusta?

Oli muuten eka ja vika kerta, kun hypättiin Montun kanssa!

Mä olen ratsastanut yli 10 vuotta eikä kertaakaan ole tuntunut siltä, ettei innostus riittäisi ratsastamiseen, eikä varsinaisesti nytkään. Saattaa olla, että oon itselleni vaan liian vaativa, mutta musta on tuntunut jo kauan, etten osaa. Toki löydän jokaisesta ratsastuskerrasta jotain positiivista, mutta ne ovat lähinnä vain yksittäisiä, pieniä asioita. Mä en vain pysty ratsastamaan niin kuin haluaisin. Vaikka mun olo tuntuukin hiukan epätoivoiselta tällä hetkellä, niin en todellakaan aio lyödä hanskoja tiskiin ja lopettaa yrittämistä, päinvastoin. Haluan oikeasti kehittyä ratsastajana, vaikka en tähtääkään mihinkään huippuluokkien kisoihin, eli treeniä vaan! Ja ettei kukaan vain luule mitään muuta niin en todellakaan ole siis luopumassa hevostelusta, en todellakaan!

Kuvia katsoessani aloin oikeasti ikävöimään kaikkia noita hetkiä, kaikkia niitä onnistumisia! Eikö mun ilmeistäkin jo näe, että oikeasti rakastan tätä lajia!

Onko teillä ollut ikinä ratsastuksessa hetkiä, jolloin motivaatio tuntuu olevan kadoksissa?

14 kommenttia:

 1. Tosi mukavan näköisiä kuvia! :-) Itsellä joskus se motivaatio katoaa, jos oikeasti tuntuu siltä ettei vaan onnistu.. mutta aina se on löytynyt parin minuutin miettimisen jälkeen, koska periksi antaminen ei kuulu miun juttuihin, ja ratsastus on vaan niin rakas ja iso osa elämää, ettei sitä voi lopettaa. ♥ -http://maastoillen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Periksi antaminen on kyllä tyhmintä mitä voi tehdä :D Mullakin alko tulla jo varmempi olo, ku rupesin miettiin tätä asiaa :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja kiva postaus, samoja asioita joskus itsellekkin nousee mieleen ja tuntuu ettei mikään onnistu mutta treenin ja heppojen lohdun kautta innostus taas kasvaa ja heppailu on taas parasta! mutta asiahan vaan on niin, heppailu on kaikista parhainta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ella :) Kiva kuulla, että muilla on ainakin ollut saman tyyppisiä "ongelmia"! Tuo viimeinen lause on niin totta, vaikka välillä tuntuisikin ettei sujuisi :D

   Poista
 3. Kiva postaus!:) mulla ei ollut joskus pari vuotta sitten yhtään motivaatiota ratsastaa, aina kun olisi ollut ratsastustunti jäin kotiin ja lopulta lopetin ratsastustunnit kokonaan. Onneksi mulla on Noppa, koska ilman sitä tuskin harrastaisin ratsastusta!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Outs, toi kuulostaa jo pahemmalta :o Haha, Noppa on innostaja :D

   Poista
 4. Hyviä kuvia! Itellä on ollu sama juttu ettei oo löytyny motivaatiota, mutta sitkeästi oon käynyt tallilla ja motivaatio on kuitenki sieltä palannu. Ja se motivaatio mulla meni itsenäisen ratsastuksen takia ku ei ollu oikein ideoita ratsastukseen ja yksin oli jotenki tosi tylsä käydä ratsastamas. Sit aloin käydä taas tunneilla ja lopulta sain nämä ihanat hepat liikutettaviksi ja nyt on motivaatio tallella! Suosittelen pitämään jonkin sortin taukoa? Ihan lyhytkin riittää, esim muutama viikko. Kyllä alkaa sitten ikävä heppoihin lisääntyä ja lopulta on pakko lähteä tallille. :D tai jos motivaation puute tosiaanki johtuu tyytymättömyydestä omiin taitoihin, kannattaa vaikka alkaa käydä tunneilla edes satunnaisesti. :) itsenäisen ratsastuksen ohella on mun mielestä tosi kiva käydä tunneilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva kuulla, että sunkin motivaatio alkoi palata :) Itse asiassa mä käyn kerran viikossa tunneilla, mikä on todella hyvä asia :) En vain ikinä kirjoittele tunneista tänne :D Eiköhän munkin motivaatio ala pian palata, tänäänkin ratsastin todella rennosti ja voin sanoa, että se palautti hiukan motivaatiota :)

   Poista
  2. Aijaa :D Älä oo liian ankara itselles äläkä aseta liian suuria tavotteita, vaan etene askel askeleelta niin alkaa sujua! :)

   Poista
  3. Haha, kiitti :) Ehkä pitää vaa mennä rennommin nyt hetken aikaa nii eiköhän sitte taas ala palata into :)

   Poista
 5. Joskus motivaatio lähtee mullakin, jos ei pitkään aikaan mikään suju ja sitten ajattelee et "pitäiskö lopettaa koko ratsastus?", mutta jonkin ajan päästä, viimeistään seuraavana päivänä sellaset ajatukset on lentänyt taivaan tuuliin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks mä en sentään ajatellut, että pitäisi kokonaan lopettaa :D Kuten jo uusimmassa posatuksessa sanoin, sain paljon innostusta tuosta valmennuksesta :)

   Poista