3. helmikuuta 2015

Miten muokkaan kuvani?


Blogitallin tämän viikon blogihaasteena on kertoa kuvanmuokauksesta(ohjeet). Tämä aihe kiinnostaa muakin, koska muokkaan miltei jokaisen blogiin tulevan kuvan jotenkin. En ole ladannut mitään muokkausohjelmaa, vaan muokkaan kuvat aina joko PicMonkeylla tai Pixlrllä riippuen mitä aion kuvalle tehdä. Jos kyseessä on esim. talon postaminen taustalta, käytän Pixlr:ä. Muuten muokkaus hoituu Picmonkey:lla, jolla lisään myös kuviin "copyright-merkinnän".

Tässä yhtenä esimerkkinä yhdessä postauksessa esiintynyt kuva kuusenoksasta. Lisäsin kuvaan valotusta, jotta oksa näkyisi hiukan paremmin. Samalla taustan auringonvalo menetti hiukan sävyään. Lisäksi rajasin kuvaa.
Seuraavana esimerkkinä tällainen kuva, jota suoristin hiukan ja lisäsin valotusta. Ensimmäinen kuva, jota vaivauduin jopa suoristamaan.

Esimerkkikuva, jossa olen käyttänyt jopa Pixlr:n kloonaustyökalua. Postin taustalta nuo ylimääräiset tavarat. Myöhemmin lisäsin PicMonkeylla valotusta.

Aikaa, jolloin pilasin kuvat lisäämällä niihin ihan liikaa tuota HDR muokkausjuttua.... Kuvien laatu kärsii pahasti siitä, ainakin kun ne ovat suurempana näytillä. Tässä tuokin kuva näyttää vielä ihan hyvältä.

Kuvanmuokkauksesta voi myös tehdä hauskaa, jos innostuu testailemaan eri efektejä! Tässä hyviä esimerkkejä, kuinka aivan tavallisesta kuvasta saa muunneltua ihan erilaisen. Asiasta onkin ollut paljon keskustelua, kun kuvien "photoshoppaus" on yleistynyt ja esim. ihmisten kuvia saatetaan muunnella aika rajustikin. Alla hyvä esimerkki muokkauksesta, jolla kuvasta saa huomiota herättävän.
Tein vielä myöhemmin tämän muokkauksen. Liitin siis Pixlr:llä "kopioi - liitä" muokkauksen eräästä ratsastuskuvastani ja liitin itseni tähän laukkakuvaan. Ja koska kaikenmaailman tehosteet on mun juttu, niin lisäsin niitäkin aika huimasti.

Muokkaatteko te kuvianne?

12 kommenttia:

 1. Hyvin sä ton muokkauksen osaat! Tosi hienoja noi muokatut kuvat! Mä en ite muokkaile muulla kuin vain tän applen kuvakäsittelyssä iPhotossa jos tarvitsee valostuksia tai saamaan taustalta jtn pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ella! :) Itse en ole edes kuullut tuon nimisestä muokkausohjelmasta :D

   Poista
  2. joo se onki vaa applen koneissa valmiina minne ladataan kamerasta kuvia ja samassa on pieni muokkausohjelma :D

   Poista
  3. Aa :D ehkä se selittääki miksen oo kuullu siitä :D

   Poista
 2. Hienosti muokattuja kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Osaat kyllä muokata kuvia hyvin! Itse muokkaan blogin kuvat Applen iPhotossa ja joskus saatan käyttää myös gimppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mullaki oli yhes vaihees gimp, mutta en oikee osaa käyttää sitä :D

   Poista