24. helmikuuta 2015

Lennokas tallipäivä



Eilen oli ehkä ikimuistoisin tallipäivä Montulta. Tuli sitten koettua tippumisiakin kaksin kerroin. Ensin kaverini tippui ratsultaan ja ratsun vaihdon jälkeen mäkin sain kokea maan läheisyyden. Jalmari ravasi pari askelta ja teki vain käännöksen. Siinä vaiheessa oikeasti vain tipahdin maahan, kiitos liukkaiden housujeni. Toisinsanoen mun tasapaino vaan petti ja tipahdin selälleni maahan. Mua ei sattunut yhtään ja selvittiin vain naurulla tästä tippumisesta. Tällä kertaa siitä on jopa kuva!


Ensimmäisenä kun saavuttiin tallille, siivottiin karsinat ja otettiin hepat talliin. Otin heti Montun harjauspaikalle ja otin loimen pois. Hoidon ja varustamisen jälkeen kaveri punttasi mut selkään. Päästiin menemään pellolle lumihankeen. Montu liikkui ihan hyvin, eikä edes pomppinut mitenkään paljoa. Pellolla menemisen ainut huono puoli on tilsat. Onneksi tällä kertaa tilsat jäivät niin pieniksi, etteivät ne haitanneet menoa. Meillä aurattiin hevosten omistajan toimesta ns. rata, jota olikin helpompi mennä ja uskalsi ottaa hiukan raviakin. Montu meni ihan nätisti nyt, jos yhtä kunnollista pystyyn hyppyä ei lasketa.


Seuraavana käytiin vaihtamassa Montulle satula tallissa ja itse otin ratsukseni Jalmarin. Kaverini ei ole ikinä ennen mennyt Montulla, joten tää oli eka kerta. Näin kaverini kertoi mielipiteensä Montusta:
"Se oli ihan kiva, toki en osaa viä oikeen sanoo, ku en hirveesti siltä mitää ns. pyytäny, mut se oli vaan vähä ärsyttävää, ku se pari kertaa vähä pomppas ylös ja muutenki se laukka ja ravi oli vähä outoa"


Jalmari meni taas itse asiassa todella hyvin, koska tippuminenkin johtui täysin vain musta. Päästiin menemään ihan kiitettävän paljon ravia ja Jalmari meni jopa hitaampaakin ravia, kun sitä pyysin. Edistystä!


Koska te olette viimeksi tippuneet?

28 kommenttia:

  1. Ompas kiva toi video :3 Meijän pitää tehä tälläsii useemminki! Mua vaan häirittee ihan ylipaljo noi mun kantapäät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ja kiitos kuuluu sulle, kuvaajalle! :b Hahhah, ei ne nyt niin pahat oo :)

      Poista
  2. Kiva postaus ja hieno video! Kiva nähdä pitkästä aikaa vähän enemmän teidän touhuiluanne tallilla :D

    Minä "tipuin" tai oikeastaan hyppäsin itse alas selästä tammikuun alussa, kun Pyste sai paniikkikohtauksen... Kunnolla olen kuitenkin tippunut melkein kaksi vuotta sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tuolta päivältä olikin materiaalia ylipaljon ja videonkin muokkaamisessa meni kiitettävästi aikaa :D

      Hui, kuulostaa pelottavalta :o Sullahan onkin ollut pitkä tauko! :)

      Poista
  3. Kiva postaus ja hieno video! Ite en oo vielä kertaakaan tippunu, kun en oo päässy ratsastamaankaan kuin pari kertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Toivotaan ettet nyt heti seuraavalla kerralla ainakaan tipu :D

      Poista
  4. Viimeksi taisin tippua joskus tammikuun puolivälissä! Ihmeen hyvin olen pysynyt selässä vaikka ollaan pukkilaukkaa harjoteltu:D kiva postaus:)

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus ja video! :)
    Itse tipuin pari päivää sitten estetunnilla kahdesti... :D

    VastaaPoista
  6. Eihän siitä oo kun joku kuukausi kun tipahdin vasen poski edella esteen yli. Onnellinen oon siitä että selvisin puomiin osumatta pelkällä silmän punoituksella, naarmuja ei tullut ainuttakaan, mutta hiekkaa oli suussa ja silmässä sitäkin enemmän... Onneksi oli pieni poni niin matkaa maahan ei ollut juuri ollenkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, kuulostaapa ikävältä :o Onneksi ei sattunut tuon pahemmin :)

      Poista
  7. Noo, joskus näinkin, hyvä ettei sattunut :D Kiva video ja hienoja kuvia taas jälleen!

    Mä taisin tipahtaa nyt päivä ennen viime joulua kun Savu innostui pellolla, pomppi pää alhaalla ihan hurjana sitten lensin sieltä pään yli voltilla lumihankeen, sitten poni lähti juoksemaan ympäri tallinpihoja ihan hurjana pukkilaukassa ja liitoravissa korvat töttöröllä :DD Samana päivänä myös kaaduttiin ja mä lensin sillonkin pari metriä poni etemmäs.. Onneks ei sattunut kun pehmee lumi alla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Ainiin mä muistanki sen postauksen! Tääki kuulostaa nii hurjalta :o

      Poista
  8. Voi ei! Toivottavasti ei sattunut! :)
    Meijän hevoset nyt on niin suomenjuntteja löllyköitä, ettei ne mitään ylimääräistä sirkusta järjestä. Itse asiassa olen tippunut vain kerran elämässäni, shettikseltä XD En tiedä miten se oli mahdollista, mutta jotenkin nojasin eri suuntaan kuin mihin poni meni ja kun se nosti ravin niin tipuin jaloilleni. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sattunut kyllä yhtää :D Sullahan on ollu hyvä tuuri! :D

      Poista
  9. Wow! Sä sait tohon videoon vangittua tosi hyvin sen meiningin, mikä vallitsi videota ottaessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Toki kiitos kuuluu myös meidän kuvaajalle :D

      Poista
  10. Mä tipuin viimeeks 2014 keväällä. Kaks kertaa ihan peräkanaa. Menin ilman satulaa ja hypin pientä estettä nii sen esteen jälkeen se poni pompahti jännästi et menetin tasapainon ja hetken roikuin siinä kunnes se otti pikku käännöksen ja spurtin ja putosin. Poni kii ja takasi selkää! Uudestaa vaa ja taas samanlailla maassa. :D Satula takasi ja pelleilykin loppu.
    http://by-lauras-things.blogspot.fi/2014/05/225-toivetunti-sagalla-tippuminen.html?m=0
    Tuossa linkki siihen putoamiseen. :D
    P.S. kivoja kuvia ja sait uuden seuraajan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä ärsyttävää, kun heppa keksii keinon jolla saa ratsastajan alas ja tippuminen toistuu useamman kerran :D Ja tervetuloa lukijaksi! :3

      Poista
  11. Sulla on tosi kiva blogi:) Ja ihania hevosia.

    VastaaPoista
  12. Millä laitat sun videoihin noi musiikit ja miten? Juu, olen sen verran tyhmä, etten tajua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä laitan musiikin,vain yksinkertaisesti youtuben omalla videoeditorilla sieltä youtuben musiikkikirjastosta, niin se on ainakin mun mielestä ihan yksinkertaista, tosin video pitää ensin ladata youtubeen :D Tähän videoon latasin musiikin koneelleni ja liitin sen Elokuvatyökalu nimisellä editorilla ja jaoin noissa puhekohdissa musiikkia niin, että sain tiettyä kohtaa hiljaisemmalle :) En mä osaa selittää, voisin koittaa tehdä tästä jotain postausta, jotta pystyisin paremmin selittämään :D

      Poista