29. kesäkuuta 2015

Kolmas leiripäivä

24.6.2015 Keskiviikko


Herätys oli taas samaan aikaan, kun yleensäkin. Aamupalan jälkeen siirryttiin pian tallille. Menin Pipsalla ensimmäisessä ryhmässä. Ihastuin Pipsaan totaalisesti! Sen upeampaa hevosta saa etsiä. Pipsa ei anna mitään ilmaiseksi, mutta tekee lähes kaiken, jos ratsastaja osaa pyytää oikein. Lisäksi Pipsan askeleet ovat todella miellyttävät, huippu hevonen siis! Tunnin aiheena oli pituushalkaisija, jonka keskelle tuli aina pysähdys. Sain Pipsan pysäytettyä istunnalla ja todella pienellä pidätteellä ja vieläpä tasajaloin. Sainkin siitä kehuja, että sain Pipsan hyvin pysähdyksiin tasajaloille, sehän siinä oli tavoitteena. Laukka nostettiin pääty-ympyrällä. Pipsalla oli älyttömän ihana laukka, ei yhtään pompottava, vaikka aluksi luulinkin niin. Oikeastaan Pipsalla ja Futulla on vähän samantyylinen laukka, ainakin mun mielestä.


Tunnin jälkeen siivosin Futun karsinan ja toisen tunnin loputtua oli taas lounas. Lounaan jälkeen leirikioski aukesi, josta ostinkin miltei joka kerta jotain. Classic:in kerrossuklaajäätelö oli vaan niin hyvää! Tauon jälkeen siirryttiin taas tallille ja luvassa oli estetunti, mitä odotin innolla. Sain ratsukseni juuri sen, kenet halusinkin, Danan. Menin toisessa ryhmässä. Harmi vain, että ainakin meidän tunnin ajan satoi vettä ja oikeastaan koko päivän.. Danakin piti hakea vesisateessa laitumen perimmäisesti nurkasta, tyypillistä. 


Mulla jäi tavallaan hyvä, mutta tavallaan huono fiilis estetunnista. Mun ongelmaksi koitui myötääminen. En vain osannut vetää käsiä suoraksi eteen, vaan pidin niitä hiukan koukussa. Olen tottunut hyppäämään pienemmillä ratsuilla kuin Dana ja niillä riittää se, että vedän vain hiukan käsiä eteenpäin. Danalla taas olisi pitänyt suoristaa kädet kokonaan. Onneksi sitten viimeinen este oli sarja, jonka toinen osa oli n.50cm(?) korkea pysty. Silloin koin ihmevalaistumisen ja oikeasti sain käteni sinne korviin hypyn aikana. Sainkin jopa taputuksia viimeisen hypyn jälkeen. Harmi vain, että tunti loppui juuri siihen, kun vihdoin tajusin myötäämisen idean.. Onneksi kuitenkin viimeinen hyppy sujui niinkin hyvin, ettei tarvinnut lopettaa huonoon fiilikseen aiempien hyppyjen epäonnistuessa. Lisäksi olen tyytyväinen Danaan, se hyppäsi milloin tahansa, vaikka ratsastaja olikin hiukan toistaitoinen..

 Tässäkin mulle yritetään takoa päähän sitä, että kädet pitää laittaa suoraksi..

 Mikä on suurin hyppäämänne este?

22 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus! :-) Mullakin on ollut tuo ongelma silloin, kun aloitin hyppäämään vähän isompia esteitä. En osannut myödätä ollenkaan ja olin todella jännittynyt siellä selässä. Siitä se vaan sitten lähti paranemaan ja harjoitus tekee mestarin ;-) Korkein hyppäämäni este on Carinolla n. 130cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Munhan hyppäämät esteet eivät edes ole isoja, vaan tuo ongelma on jopa noilla pienillä.. Onneksi sentään isommille esteille mennessä ongelma parantuu ainakin vähän :D Pitää tosiaan vain jaksaa harjoitella tarpeeksi kauan :) Sähän ootkin hypännyt todella korkeaa estettä!

   Poista
 2. Nää leiripäivä- postaukset on vaan niin kivoja! Mun korkein este on 70cm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia emma! :) 70cm-80cm taitaa olla mun korkein este :D

   Poista
 3. Kiva postaus! Et oo ainut jolla on tuo myötäysongelma... :DD Mä tykkään enemmän vähä pienemmistä esteistä ku isoista, joten mun korkein este on myös joku 70cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Haha, joo se tuli huomattua ;) nojoo, ei se ny nii paha poneilla oo ku tommosilla isoilla.. Jos totta puhutaan, niin ne 40cm esteet on just sopivia, mutta pitäs pikku hiljaa siirtyy jo isompiinki :D

   Poista
 4. Hienoja kuvia, varsinkin ensimmäinen! Mun korkein este on Savulla 100cm. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Metri onkin jo ihan kiitettävä korkeus, ainakin mun silmissä :D

   Poista
 5. Hienoja kuvia ja mielenkiintoinen postaus! :) Mä en oo koskaan hypänny esteitä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Hyppääminen on kyllä hauskaa! Ehkä säkin hyppäät vielä joku päivä :)

   Poista
 6. Mullakin oli tuo myötäys ongelma, mutta sain se pois kun menin pelkkiä puomeja kädet suorina;) korkein hyppäämäni este on joku 75cm ja vieläpä Nopalla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota vois kyllä koittaa, jospa se auttais mullakin!! :D Ohoh, sehän pääseekin korkeaa estettä :o

   Poista
 7. Mullakin oli toi ongelma silloin kun aloitin ratsastuskoulussa hyppäämään. Pikkuhiljaa se ongelma katosi ja pääsin hyppäämään isompaa ja korkeampaa. Mutta nyt kun piti Meeriä kanssa aloittaa hyppääminen niin se ongelma on mulla jälleen, koska täytyy aloittaa pienistä esteistä eikä voi hypätä heti sitä 70-80cm... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vähänkö kiva kuulla, etten oo ainut, jolla on tätä ongelmaa :D Se vain, ettei mulla ennen ole tuota ongelmaa ollut, se on tullut vasta nyt :D Toivon mukaan päästään molemmat eroon tästä ongelmasta :)

   Poista
 8. Ei muuta kuin treeniä niin alkaa myötääminenkin sujumaan! :) Itsellä on esteillä ongelmana oikeassa kohdassa oleminen eli tuppaan nojaamaan liikaa eteen, jolloin varsinkin reilu vuosi sitten takapuoleni oli kevyessä istunnassa aivan satulan edessä... :D Harjoittelulla pääsin tästä tavasta eroon ja nyt asento alkaa pikkuhiljaa olemaan oikeanlainen. Korkein hyppäämäni este on tällä hetkellä 90cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan :D Pitäisi vain treenata tarpeeksi usein.. Mullakin on ollu samaa ongelmaa, mutta ajan myötä se on hävinny ja isommilla esteillä saisin jopa nojata enemmän eteen :D Ompas kaikilla suuria ennätyksiä :D

   Poista
 9. Tosi kiva postaus! :) Itse olisin tosin tykännyt, jos olisi ollut enemmän ratsastuskuvia. Mä oon virallisesti hypänny vaa kerran, tai siis vaa yhtenä päivänä(ehkä jotain 10krt), mutta vaan jotai 50cm ristikkoo. :D Tosin pari pomppua oli sellasia, että niistä olis päässyt metrinkin yli ja siinä vaiheessa lähti jalustimet kun en ollut varautunut niin isoon pomppuun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sain ihan liian vähän ratsastuskuvia, ihan vain muutamalta tunnilta :D Oho, 50cm on loppujen lopuksi jo aika korkea, varsinkin siihen nähden jos hypätään ensimmäistä kertaa :D Haha, välillä tosiaan käy niinkin!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Suurinpiirtein tuollaista mäkin olen hypännyt, vaikka mun mittaustaitoihin ei olekaan luottamista :D

   Poista
  2. 60cm. Oon ratsastanu vasta puoltoista vuotta. Ja kivoja nää leiripostaukset!:)

   Poista
  3. Kiva kuulla, että tykkäät :) 60cm onkin siihen nähden aika korkea :o

   Poista