23. kesäkuuta 2015

Leirille lähdössä?


Piti keksiä joku leireilyyn liittyvä postaus, koska nythän olen ratsastusleirillä, kun tämän postauksen julkaisen. En halunnut tehdä samaa mitä kaikki, "mitä pakkaan mukaan" -postauksia on jo muissa blogeissa ihan riittävästi. Sen sijaan ajattelin koota muutamia vinkkejä, joiden avulla leiristä saattaa tulla vielä parempi, ehkä.

1. Pakkaa vain tarpeellinen
Usein tulee pakattua mukaan ihan tarpeettomiakin juttuja. Kannattaa muistaa, että alusvaatteita voi tarvita enemmän kuin on ajatellut ja taas T-paitoja tarvitsee hyvällä tuurilla vain muutaman. Suosittelen myös pesemään tarvittavat vaatteet ajoissa, jotta ne ehtivät kuivua ennen pakkaamista! Itse teen aina ennen pakkaamisen aloittamista listan, johon merkkaan kaikki tarvitsemani asiat ja katson listan mukaan, mitä otan.


2. Älä odota liikoja
Et välttämättä saa leirihoidokiksesi juuri sitä toivomaasi hevosta tai ponia, sää ei ehkä suosi eikä leiri tee sinusta huippuratsastajaa. Siltikin leirillä voi pitää hauskaa! Kannattaa varata mukaan positiivinen ja ennakkoluuloton mieli!

3. Ota selvää leiripaikasta
Jos olet menossa uuteen paikkaan, kannattaa käydä tutustumassa talliin jo etukäteen, onko paikka odotustesi mukainen. Jos paikka ei täytäkään odotuksia, voi pettyä pahasti. Itse varasin tallille irtotunnin, jotta saisin nähdä millainen paikka on kyseessä. 


4. Älä jännitä liikaa
Itselläni on tapana jännittää ihan liikaa leirille lähtöä. Aina on kuitenkin käynyt niin, että jännitys on osoittautunut turhaksi. Leirillä kaikki otetaan huomioon, eikä kenenkään pitäisi jää yksin!

5. Ole rohkea
Jokaista on varmasti joskus vaivannut koti-ikävä. Siitä kannattaa ihan oikeasti puhua, eikä vain itkeä yksin hiljaa jossain piilossa. Apua saa usein vain, jos sitä pyytää. Olkaa siis rohkeita ja puhukaa uusillekin ihmisille!

6. Pidä mukava leiri ja positiivinen mieli!
Tämä on vinkeistä tärkein. Leiristä tulee varmasti todella tylsä ja kaamea, jos ajattelee vähänkin negatiivisesti. Eikö leirillä ole kuitenkin tärkeintä pitää hauskaa hyvällä seuralla? Hyvää leiriä kaikille, joilla sellainen on vielä edessä!


18 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! :) en osaa ikinä kommentoida muuta kun "kiva postaus" tms :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eipä sitä tosiaan aina keksi mitään monipuolista kommenttia :D

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä, hyödyllinen postaus!

  VastaaPoista
 3. Hyvin toteutettu postaus ja kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Hirmu kiva postaus ja hyviä vinkkejä! :-)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus ja hyvin toteutettu! :-)

  VastaaPoista
 6. Kivasti toteutettu postaus! Nuo mitäpakkaanleirille-postaukset on tosiaan jo aikalailla nähty, joten tää erottu positiivisesti joukosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Oon kyllä samaa mieltä, että mieluummin luen sitten vaikka tämän tyylisiä mutta ei kiitos enää noita "mitä pakkaan mukaan" postauksia :D

   Poista
 7. Hauska ja "ennennäkemätön" postaus josta on varmalle monelle hyötyä :)

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen ja kiva postaus, pitääpä muistaa nämä jos joskus leirille pääsen ;D

  VastaaPoista
 9. Tosi ihana postaus! Sait kyllä hyvin tiivistettyä tähän parhaat vinkit! :)

  - Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :) Tuo tiivistäminen oli kyllä tarkoituskin :D

   Poista