28. kesäkuuta 2015

Toinen leiripäivä

23.6.2015 Tiistai


Herätys oli ennen kahdeksaa, jotta ehdittiin aamupalalle. Aamupalan jälkeen oli hetki vapaata, jonka jälkeen suunnistettiin talliin. Menin ensimmäisessä ryhmässä Futulla. Tuntiryhmiä oli joka kerta 2, jotta ratsukkomäärä pysyi sopivana. Tunnilla mentiin kolmikaarista kiemurauraa, ensin käynnissä ja vastapuolen pitkä sivu harjoitusravissa. Sen jälkeen ravia jatkettiin aina yhä pidemmälle ja lopulta mentiin koko tehtävä ravissa. Kaarteista suoristamista katseltiin todella tarkasti. Lopulta tehtävään lisättiin laukka. Laukka nostettiin viimeisiltä puomeilta ja jatkettiin erääseen kulmaan asti(katkoviiva). Viimeisenä mentiin koko tehtävä laukassa lukuun ottamatta kahta puomiväliä, jolloin mentiin käyntiä. Sain Futun kuulemma käyntiosuuksilla hyvin rennoksi. Olin kyllä tunnin jälkeen niin tyytyväinen, koska Futu liikkui todella hyvin! Futun kanssa ei tarvitse juurikaan miettiä, kuinka heppa liikkuu, vaan saa keskittyä omaan istuntaan. 


Tunnin jälkeen oli lounas ja myöhemmin teoria, jossa oli aiheena hevosen pyörötyöskentely. Koin siellä jonkinlaisen valaistumisen ja tajusin, kuinka tärkeää pyörötyöskentely on. Se voisi olla mulle ja Montulle ihan hyväksi, mutta saa nyt nähdä.. 

Teorian jälkeen oli taas vapaata ja pian ratsastustunnit. Meillä oli tasapainotunti ja siinä parit, koska osassa tehtävissä piti taluttaa. Menin Danalla ja koko tunti mentiin ilman jalustimia! Ensimmäisenä oli käsienpyörittelyä. Sen jälkeen tehtiin mm. maailmanympärysmatka, ravattiin "säkissä"(eli mahalla satulassa) ja väärinpäin, tehtiin sakset ja vatsalihaksia ja seisottiin satulassa. Toisin sanoen tunti oli vähän kuin leikkitunti, mutta satulalla. Hauskaa ainakin oli ja ehkä paras, en edes tippunut! Lopuksi saatiin laukata. Laukassa oli helppo pysyä, mutta sen jälkeinen raviin hidastus oli kamala.. Jouduinkin keventämään ilman jalustimia, että pysyin kyydissä.


Illalla oli leirikaste, mikä oli todella hauska! En oikeastaan olekaan tainnut kokea ikinä kunnollista leirikastetta, mutta tämä oli ihan virallisesti kunnollinen. Sen jälkeen oli taas aikaa, jolloin sai harjata leirihoitsunsa. Futu oli pyörinyt mudassa ja voitte vain arvata, kuinka likainen se oli! En saanut millään kaikkea likaa pois, mutta parhaani yritin. Hoitamisen jälkeen oli iltaohjelmaa ja usklatauduin jopa uimaan, sen verran lämmin päivä oli! Illalla tarkeni shortseilla.


Oletteko te ikinä kokeilleet pyörötyöskentelyä?

14 kommenttia:

 1. Hyvä postaus, jälleen kerran! :) Mä en oo ikinä kokeillut pyörötyöskentelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitti! En mäkään varsinaisesti itse, mutta sivustaseuraajana olen ollut :D Vielä kun pääsisikin itse koittamaan niin olisin iloinen :)

   Poista
 2. Kiva postaus taas ja hienoja kuvia, mulla on ikävä leirikasteita ne oli parhaita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ella! :) Mä en oo ikinä ennen kokenut tuon kaltaista kastetta, mutta oli kyllä huippu! :D

   Poista
 3. Kiva postaus kivoine kuvineen! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Tuo viimeinen kiva on tosi hieno:)

  VastaaPoista
 5. Itse pyörötyöskentelin tosi paljon meidän entisen tamman kanssa, koska meidän tallillamme on pyöröaitaus, joten siellä oli tosi hyvä treenata ja oppia. Ihania kuvia, pidä hauskaa leirillä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaapa mukavalta! Olisipa meilläkin pyöröaitaus.. Kiitti! Toki leiri nyt on jo ohi, postaan vaan tälleen jälkikäteen :D

   Poista
 6. Itse olen pyörötyöskennellyt ponini kanssa, ja nyt meille ollaan rakentamassa pyöröä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mäkin niin haluaisin koittaa pyörötyöskentelyä Montun kanssa, mutta taitaapa jäädä haaveeksi :D

   Poista