3. kesäkuuta 2015

Satulalla ja ilman


Kerrankin oli hyvä päivä ja hyvä sää. Siksipä suuntasimmekin eilen kohti Montun tallia, pitkästä aikaa. Ensimmäisenä kävimme viemässä tavarat talliin ja tervehtimässä heppoja. Sen jälkeen suuntasimme kulkumme kaverini kanssa kohti "uutta" heppaa. Tallille oli tullut taas laidunpaikalle todella nätti suokki. En kuitenkaan siitä viitsi kertoa enempää. Pikaisen tervehtimisen jälkeen siirryimme takaisin tuttujen hevosten luokse ja otimme Tiltan ja Montun harjattavaksi. Samalla, kun kaverini hoiteli heppoja, itse siivosin Montun karsinaa. Hetken päästä vaihdoimme osia ja toinenkin karsina tuli puhtaaksi.


Hoitamisen jälkeen punttasin kaverini Tiltan selkään ja otin itse Montun riimunarun päähän. Lähdin kahden kameran kanssa maastoon. Kuvaaminen oli todella hankalaa, kun Montu oli koko ajan tiellä. Oli oikeastaan huono idea ottaa se käsihepaksi. Kaverini ratsasti melko vähän aikaa ja pian siirryimme takaisin tallille. Tein nopean päätöksen ja hetken päästä olinkin varustamassa Montua. Laitoin taas kerran martingaalit.


Mentiin yksin maastossa. Kaverini ei ottanut ketään riimunarun päähän. Mentiin Montun kanssa edestakaisin samaa, tuttua reittiä. Mun oli tarkoitus vain kävellä, mutta Montu tuntui sen verran hyvältä selästä päin, että koitin ravia muutamaan kertaan. Pari kertaa nostettiin jopa vahingossa laukka! Mentiin kuitenkin todella hetken aikaa tuttua reittiä. Siirryttiin lopuksi "metsän siimekseen", jossa kävelytin Montua keskellä metsää, kirjaimellisesti. Siellä ei mennyt edes mitään polkua! Ihmettelen suuresti, että Montu suostui menemään siellä. Kun palasimme maastosta, kävimme vielä ottamassa laitumella parit poseerauskuvat. Myös nämä hepat ovat päässeet vihreälle!


Vielä viimeisenä otin Jalmarin tarkoituksena kävellä maastossa ilman satulaa. Jalmari tuntui ihan ponilta! Se oli sen verran pyöreä tällä hetkellä.. Päädyttiin menemään vain maastoon johtavaa hiekkatietä edestakaisin. Eipä se tuntunut Jalmariakaan haittaavan. Uskalsin jopa ottaa hiukan ravia aina silloin tällöin! Ihme kyllä, pysyin selässä! Tosin, istuin todella edessä.. Menin Jalmarilla vain vajaa 20minuuttia, jonka jälkeen käytiin taas ottamassa parit poseerauskuvat.


Vielä ennen lähtöä siivosin Jalmarinkin karsinan. Samalla kaverini huomasi hänen hanskansa kadonneen ja lähdettiin sitten etsimään niitä maastoon. Sieltähän ne löytyivätkin!Ratsastuskuvat ja -videot ©Nelli
Ovatko teidän heppanne jo päässeet syömään ruohoa laitumelle?

24 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ja video oli kiva lisäys postaukseen :)
  Yksityistallin ponit on päässy "ruohonleikkureiksi" viereisen mökin pihaan ja siellä ovat aina päivisin, mutta parin viikon sisällä varmasti pääset kokoaikaisesti tallin kunnolliselle laitumelle! Ratsastuskoululla hepat pääsevät myös varmaan parin viikon sisällä totuttelemaan muutamaksi tunniksi kerrallaan vihreälle, mutta kuun puolessa välissä saavat varmasti olla jo koko päivän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia!

   Kuulostaapa mukavalta, ainakin heppojen kannalta :D

   Poista
 2. Savu ei ole vielä laitumella, mutta syöttelem sitä aina vihreällä ratsastuksen jälkeen :) Kiva postaus, hienoja kuvia ja tosi kiva video, kiva kun oot alkanu väsäilee noita videoita nyt enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Yritän aina silloin tällöin tehdä videoitakin, jotta sisältö pysyisi monipuolisena :D

   Poista
 3. Meillä Viola on saanut tappaa aikaansa muiden tyttöjen kanssa laitumella jo vähän aikaa ;) Ihania kuvia varsinkin noi maastoilukuvat joissa hevonenkin näytti mun silmään tosi kauniilta! Video oli myös hauska lisä taas tähän postaukseen. Tykkään ihan hirmusesti sun blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva kuulla! :D Kiitos paljon ihanasta kommentistasi! :3

   Poista
 4. Tosi kivoja kuvia ja ihana postaus! On niin kiva kun kesäloma vihdoin alkoi! :D ja ainiin! Sut on haastettu :D
  http://elinantalleilua.blogspot.fi/2015/06/haastepostaus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mäkin kyllä tykkään, kun on vihdoin pidempi loma ♥ Sääst saisivat vain olla lämpimämmät.. Käyn katsomassa! :)

   Poista
 5. Kiva postaus!:) meidän hepat ovat päivät laitumella, mutta yöksi ne laitetaan tarhaan jossa on vähän vihreää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Niillähän onkin sitten hyvät oltavat :)

   Poista
 6. Tulin kurkkaamaan blogiasi kun olit kommentoinut siihen postaukseeni :D
  Täytyy kyllä sanoa että mukavan oloinen blogi! Ja tää oli kiva postaus ja kuvat oli ihania.
  Pekko on jo päässyt laiduntamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia kommentistasi! Kiva kuulla, että muidenkin heppoja on jo päässyt laiduntamaan :)

   Poista
 7. Kiva postaus ja ihania kuvia! :) teksti oli myös kivan helppoa luettavaa ja video hyvä lisä postaukseen 👍🏻😊
  hulinahullu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Kommentoin vähä myöhään, mut tosi kiva postaus ja nää kuvathan onnistu yllättävän hyvin! :D Toi videokin oli tosi kiva, vaikka olisi ehkä voinut olla hieman pidempi 8)

  - Nelli

  VastaaPoista
 9. Mäki kommentoin vähän myöhään, mutta tosi kiva postaus, ja toi videokin oli tosi kiva :D

  VastaaPoista
 10. Tosi nättejä nää sun liikutushepat <3

  VastaaPoista
 11. Positiivinen ihminen huomattu! Sun postausset ja kuvat ovat selkeitä ja muutenkin on kiva näitä lukea. Sait uuden seuraajan! Hoitohevoseni on kyllä päässyt yhteiselle pellolle, jossa on ns. vuorot milloin kukakin menee sinne.
  http://unelmaavaitotta.blogspot.fi/

  VastaaPoista