17. heinäkuuta 2015

Risteily


Vihjailin pienestä reissusta viime postauksissa. Maanantaiaamuna lähdettiin ajamaan kohti Helsinkiä ja tarkemmin ottaen satamaa. Puolentoista tunnin odottelun jälkeen päästiin laivaan. Tällä kertaa kyseessä oli Tallink Silja Symphony niminen risteilijäalus. Se kulki väliä Helsinki-Tukholma. Laivaan saapumisen jälkeen vuorossa oli hyttiin majoittautuminen. Meidän hytti oli todella keulassa, mutta ikkunaa ei ollut, mikä harmitti itseäni vähäsen. Loppujen lopuksi ikkunaton hytti ei haitannut yhtään, koska kiva risteilyhän tuo oli! 


Tiistaiaamuna aamupalan jälkeen laiva saapui Tukholman satamaan, josta pääsimme vesibussilla keskustaan. Kävin katselemassa eri kaupoissa vaatteita ja muuta ostettavaa, mutta en löytänyt mitään! Loppujen lopuksi mua alkoi jopa hiukan kyllästyttää kaupoissa kiertely. Onneksi löysin kuninkaanlinnan lähistöltä hevosia, joita sai käydä silittelemässä. Ne olivat toki asetettu kärryjen eteen ja maksusta olisi päässyt kärryjen kyytiin. Säälitti hiukan se toinen hevonen, joka oli hikinen. Luultavasti kyseiset hevoset joutuvat kiertämään samaa rataa päivästä toiseen kuumassa auringonpaisteessa. Tosiaan, Ruotsin puolella oli todella lämmin..


Kaikki ostokseni tulivat vasta laivalta. Löysin itselleni uuden meikkipussin 13,90€, korvakorut n.6€ ja Victoria's secret -tuoksun 13,50€ hintaan. Tuoksun nimi on Endless Love, joka on todella hyvä mun mielestä! Toki tulihan sitä herkkujakin ostettua. Maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni Oreo-keksejä ja täytyy sanoa, että petyin. Odotin niiden olevan edes vähän paremman makuisia, mutta ei.. Onneksi Milkan Oreo -suklaa vei kielen mennessään. Se oli äärettömän hyvää, kannattaa maistaa! Kyseisiä suklaalevyjä tulikin ostettua kolme kappaletta yhteensä.
Oletteko te olleet koskaan laivalla?

16 kommenttia:

 1. Kiva video ja hienoja kuvia! Mä oon ollu kanssa Tukholman risteilyllä joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Kiva kuulla, että muitakin on ollut risteilyllä :D

   Poista
 2. Kiva postaus ja olen käynyt joskus ihan pienenä laivalla Ruotsissa ja muutama vuosi sitten Tallinnassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tallinnassakin on kyllä kiva käydä risteilyllä :)

   Poista
 3. Kiva postaus! Itse olin tässä kuun alussa juuri Tukholman risteilyllä, mutta alus meillä oli Serenade :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Joo kuulinkin tuola laivalla että myös Serenade kiertää samaa reittiä :D

   Poista
 4. Kiva postaus ja video! :) Ite en oo koskaan ollut laivalla enkä muutenkaa Suomen rajojen ulkopuolella, mutta loppukesästä saatan minäkin päästä Tukholman risteilylle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Toivottavasti säkin pääset Tukholmaan, oli nimittäin kiva käydä siellä :)

   Poista
 5. Mikäs päivä laiva lähti Helsingistä? Itse olin nimittäin saman nimisellä laivalla, ja laiva lähti Helsingistä 10.7:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää risteily kesti ihan vaa pari yötä, joten oisko ollu 14. päivä(?) :D Oletan et ollaan oltu "peräkkäisillä" risteilyillä :)

   Poista
 6. Mäkin olin tänä kesänä silja symphonylla:) Nyt oon kyl Kroatiassa. Voisitko seuraavaks tehä talli mydayn?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on ollutkin paljon tekemistä! Kroatia voisikin olla kiva matkailukohde :) Voin tehdä tallivideopostauksen, mutta ihan my dayta en vielä lupaa, mutta kyllä senkin aika vielä koittaa :D Itse asiassa mulla onkin viime vuodelta yksi myday video, jonka aikana käyn tallilla :)

   Poista
 7. Kiva postaus! Mä oon joskus pienenä käyny laivalla myös Tukholmassa ja sen lisäks Virossa :) Kreikan saaristossa oon myös liikkunu laivalla ja itseasiassa keskiviikkona ollaan taas lähössä Kreikkaan, mutta tälläkertaa mennään lentokoneella suoraan saareen, joten laivamatkoja ei taida tulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kiva kuulla, että säkin olet matkaillut paljon :) Kreikan saariston maisemat taitavatkin olla astetta paremmat kuin täällä pohjoismaissa :D Hyvää matkaa sulle! :)

   Poista