8. heinäkuuta 2015

Virtahevonen


Koko viikoksi luvattiin sadetta ja maanantai oli ainut aurinkoinen päivä. Suuntasinkin hyvän sään takia tallille, vaikken saanut ketään kaveria mukaan. Viime kerrasta onkin kulunut yli kuukausi. Tosin mulla oli tallitaukoon ihan pätevä syy, kun olin leireilemässä ja järjestelemässä rippijuhliani. Voin kuitenkin sanoa, että tuli jopa hiukan ikävä tuossa aikana Montua ja ehkäpä hiukan niitä kahta muutakin tuttua hevosta.


Ensimmäisenä siivosin yhden karsinan, jonka jälkeen hoidin ja varustin Jalmarin. Jalmari käyttäytyi ihmeellisen hyvin varustaessa. Usein se yrittää potkaista satulavyötä kiristäessä, mutta ei tällä kertaa. Pääsin siis hyvillä mielin lähtemään maastoon. Pari äkkikäännöstä matkan varrella tuli, mutta sain Jalmarin kummallakin kertaa käännettyä takaisin oikeaan suuntaan. Päästiin loppujen lopuksi maastotielle ja otin heti ravia. Jalmari lähtikin lievästi lapasesta ja vauhti tuntui vain kiihtyvän. Onneksi Jalmari on herkkä hevonen siinä mielessä, että se väistää kyllä märempiä alueita. Metsätien jälkeen oli nimittäin märempi käännöspaikka, johon Jalmari uskollisesti hidasti jokaisella kerralla. Otettiin siis myös muutamia muitakin lähtöjä ja nousi se laukkakin kaarteessa pari kertaa. Harmi vain, ettei Jalmari saisi laukata..


Kun sain Jalmarin vähän rauhoittumaan, yritin päästä lähtemään käynnillä maastosta. Totta kai Jalmari lähti ravaamaan, kun se tajusi, että olimme menossa tallille. Oli sitten pakko ohjata heppa heinikkoon, jotta sain sen hidastamaan ja käännettyä. Käveltiin taas maastoon ja lopulta tulin alas selästä ihan omasta tahdostani. Oli kuitenkin lämmin päivä, joten Jalmari olisi saanut vähintään lämpöhalvauksen, jos se ei olisi kävellyt tarpeeksi. Siksipä kävelytinkin Jalmaria hetken maastossa, kunnes lähdin taluttamaan sitä taas tallille. Tallilla otin varusteet pois ja totesin, että Jalmari oli tullut jopa vähän hikeen. Mulla kävi mielessä ajatus uittamisesta ja niinpä suuntasinkin omistajan puheille. Sain säätää hetken omiani sähkölankojen kanssa, kun kaksi vierashevosta piti eristää uittopaikasta.


Vihdoin ja viimein sain Jalmarin uittopaikalle. Tosin vierashevoset tulivat siitä yhdestä langasta läpi, jossa ei ollutkaan sähköä. Ne onneksi pysyttelivät loppuajan kauempana Jalmarista, kun se meinasi potkaista vierashevosia. Itsekin pääsin uittamaan Jalmaria ja hevosten omistaja nappasi meistä pari kuvaa! Uittamisen jälkeen vein Jalmarin takaisin talliin ja kuivasin sen mahdollisimman kuivaksi hikiviilalla. Sen jälkeen päästin Jalmarin karsinaansa ja tartuin talikon varteen. Jo kahden karsinan siivoamisen jälkeen olin ihan hikinen. Sää oli niin kuuma ja eihän se lannan luominen mitään kevyttä hommaa ole. En sitten enää jaksanut lähteä ratsastamaan Montulla, vaan hoidin sen pikaisesti ja taluttelin hetken ulkona.


Oletteko te koskaan uittaneet hevosia?

26 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Mä oon uittanu selästä mutten tuolla tavalla kuin sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä en taas oo uittanu ollenkaa selästä päin, ois kyllä mahtavaa koittaa joskus :D

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Oon uittanu poniini maasta ja selästä ja samoin ratsastuskoulun poneja ja heppoja. Oon myös kokeillu uittaa lämpöstäni mut se ei uskallaudu veteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oi, selästä päin olisi kyllä kiva koittaa uittaa joskus! Hahah, nää onneks menee halukkaasti veteen :)

   Poista
 3. Mä en oo ikinä uittanut hevosta, mutta varmaan hauskaa! Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdit säkin vielä joskus :D Kannattaa kyllä koittaa, jos tulee mahdollisuus, vaikka eipä se kovin erikoista ole kun vaan kulke tuossa rannalla ja varmistaa, että hevonen kulkee oikein.. Kiitti! :)

   Poista
 4. Kiva postaus! Mä oon uittanut hevosta niin selästä päin, kuin tolleen rannaltakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Selästä päin mäkin haluan vielä joskus koittaa :D

   Poista
 5. Kiva postaus ja ihanan kesäisiä kuvia! Itse olen enemmän silloin uittanut meidän pikku shettistä, kun se meillä oli, mutta noita isompia hevosia olen vain käyttänyt järvessä seisoskelemassa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :) Shettiksille riittääkin matala vesi uittamiseen :D Mäkin olen joskus kahluuttanut ponia sellaisessa lätäkössä, joka oli isommille hevosille pieni ja ponille suuri :D

   Poista
 6. Ihanan kesästä menoo teillä :D mä oon uittanu meiän poneja meressä jo monta vuotta, kun rannalla asutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollon oli kyllä vielä lämmin, kunpa noi kelit tulisivat takasi :D Meressä olisikin huikeeta uittaa! Pakko sanoa, että oon kateellinen sun kotipaikasta, jos se kerran on meren rannalla :D

   Poista
 7. Kiva postaus! Mä en oo ikinä uittanut hevosia, mutta tänä kesänä saatan päästä sitäkin kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Oi, toivon mukaan pääset! :)

   Poista
 8. Kiva postaus, hienoja kuvia jälleen! Mä olen selästä uittanut tuntiponeja pari kertaa ja kerran shettiksiä maastakäsin. Savua en oo koskaan päässyt uittamaan koska uittopaikkaa ei ole noilla talleilla missä ollaan oltu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ella :) Toi on kyllä harmillista, jos ei ole uittopaikkaa, niin kuin monessa paikassa onkin.. :(

   Poista
 9. Ihana postaus ja ihania kuvia! Mäkin kyllä niin haluisin päästä uittamaan hevosta, mutta ei oo mahollisuutta siihen. Oon vaan päässy kahlaamaan hepan kanssa :)

  - Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :D Toi on kyllä niin ärsyttävää, kun ei ole uittomahdollisuutta :( Onneksi kahlaaminenki on sentään jotain :D

   Poista
 10. Itse olen leireillä uittanut. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en taas oo ikinä leirillä uittanut :D Kiitti!

   Poista
 11. Onhan tuota tullut uitettua aika monesti:D kiva postaus ja hienoja kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, postauksistakin sen kyllä huomaa :D Paljon kiitoksia!

   Poista
 12. Kiva postaus ja ihania kuvia!
  Viime vuonna kahluutin maasta käsin kahta shettistä ja kesäkuussa leirillä yhtä issikkaa ratsastaen. Omaa ponia olis tarkoitus koittaa uittaa sitten parin viikon päästä kun se tulee meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Mäkin kävin tänään kahluuttamassa pienessä lammikossa ratsain erästä heppaa, mutta en ole koittanut ikinä uittamista :D Pitäisiköhän tässä ihan onnitella oman ponin johdosta, varmasti mahtavaa ♥

   Poista