8. helmikuuta 2016

Taivutuksia lumipyryssä


Lauantaina tuli koitettua ratsastusta lumipyryssä. Välillä tuntui, että kasvoja päin heitettiin jäätä, mutta siitä huolimatta ratsastin Lamonan. Jouduin kuitenkin lumipyryn takia pitämään katseeni alhaalla, joten pahoittelen kuvia. Ratsastin tällä kertaa pidempään kuin tavallisesti, koska yritin oikeasti ratsastaa. Yritin myös pitää jalkani taaempana kuin yleensä, mutta aina hidastuksissa jalkani lähti taas valumaan eteen.. Kuvista myös huomasin, kuinka pahasti nykyään käännänkään varpaitani ulospäin! Chapsien/sappaiden tarve kasvaa koko ajan.


Alkukäyntien aikana Lamona tuntui todella oudolta. Se oli taluttaessa reipas, mutta selkään noustessa laiska. Toki lumipyrykin vaikutti siihen varmasti jollain tavalla. Alusta huolimatta ratsastus sujui ihan hyvin, vaikka tällä kertaa ei ihan paras päivä ollutkaan.
Ensimmäisenä otin vain ravia ja tein muutamia voltteja ja pysähdyksiä, kuten aina. Hetken kuluttua päädyin ravaamaan lähemmäs pellon reunaa, minne oli kerääntynyt enemmän lunta ja huhhuh mitä liikkeitä Lamona alkoi näytellä! Tunsin, kuinka sen selkä nousi ylös ja tamma alkoi työstää takapäällään! Sama toistui myös laukassa myöhemmin ja siitä jäi erittäin hyvä fiilis! Tästä on hyvä jatkaa, kun tiedän, miten sen kuuluisi mennä.

Taas mun ilme pilasi kivan kuvan.. Mutta hieno heppa! Näyttää jo ryhdikkäämmältä!
 Tyylillä suoritettu laukannosto

Kun olin käynyt kaikki askellajit läpi, pyysin kuvaajaamme keksimään meille tehtävän. Lopulta päädyin tekemään samaa mitä viimeksikin, kahdeksikkoa. Tällä kertaa lisäsin vaikeusastetta kaverini neuvojen mukaan ja yritin taivuttaa Lamonaa. Se oli oikeaan kierrokseen paljon parempi, mutta vasemmalle todella rautakanki. Välillä sain ihan kivoja pätkiä, mutta vasemmalla kierroksella Lamona lähinnä karkasi avuiltani ja vain puksutti eteenpäin. Kahdeksikkoa meninkin todella kauan, kunnes siirryin ympyrälle yrittäen taivuttaa siihen vaikeampaan kierrokseen. Eihän siitä edelleenkään mitään tullut. Lopulta luovutin ja siirryin ravaamaan. Toki yritin samaa ravissa. Ei sekään kuitenkaan onnistunut, koska Lamona on kuitenkin melko itsepäinen. Se otti taas nokkiinsa ja hyppäsi yhdessä kohdassa pystyyn. Tuli todettua, että tuo tamma ottaa kyllä helposti nokkiinsa. Siinä mielessä se onkin hauska ratsastaa, koska satulassa saa olla tarkkana, mitä tekee. Hypyn jälkeen matka taas jatkui normaalisti, kunnes siirryin ravaamaan loppuraveja. Oli taas ihan kiva päästä satulaan, vaikka kaikki ei mennytkään ihan "putkeen". Päällimmäiseksi jäi kuitenkin mieleen tuo hangessa meneminen, joka oli todella hauskaa! Tuon hevosen kanssa haluaisin vielä joskus kunnon hankeen, vaikka haaveeksi taitaa jäädä säistä päätellen..

 Sain vihdoin kysyttyä luvan tähän, joten Linkki koostevideoon!

Materiaali ©Nelli!
Oletekko te ehtineet käydä hangessa ratsastamassa?

26 kommenttia:

 1. Moikka! Oot tosi kaunis ja näytät taitavalta ratsastajalta:) Mutta oon aika just alottanu ratsastuksen niin voitko vastata pariin kysymykseen?
  1. Miten ravi nostetaan oikein?
  2. Entä miten laukka nostetaan oikein?:D
  3. Miten laukassa pitää istua?
  4. Mitkä on perusasiat jota pitää osata ratsastuksessa?:D

  Kiitos jos vastaat kaikkiin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Paljon kiitoksia <3 Täytyy sanoa, mutta en ole yhtään oikea henkilö vastaamaan näihin kysymyksiin, ylipäätään netistä lukemalla on todella hankala oppia, sen olen huomannut! Kannattaa kysyä esimerkiksi ratsastuksenopettajaltasi noihin neuvoja tai joltain kokeneemmalta ihmiseltä, joka näkee, kun ratsastat :) Opit menevät todella hyvin perille, kun pystyy itse heti korjaamaan mahdolliset virheet ja saa tasonsa mukaiset neuvot :) Osan taas oppii ajan myötä, itsekään en osaa vieläkään istua laukassa oikein :D Perusjutuiksi sanoisin sen, että osaa hallita hevosen kaikissa askellajeissa ja ratsastaa(mm. ohjata, pysäyttää) hevosen itsenäisesti, toki näkemykseni saattaa erota muiden omista, mutta nuo nyt ainakin itselleni tulee ensimmäisenä mieleen :)

   Poista
 2. Kiitos kun vastasit tuohon yhteen mutta voitko edes sanoa miten laukka ja ravi nostetaan oikein:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällee netin kautta se on todella hankalaa, koska en tiedä yhtään tasoasi enkä ole mikään ratsastuksenopettaja.. Ravi nostetaan painamalla molemmilla pohkeilla samaan aikaan hevosen kylkiä ja laukka itselleni on taas joskus aikoinaan opetettu niin, että istuu alas satulaan(antaa puolipidätteen), siirtää ulkojalkaa taaksepäin ja painaa sisäjalalla kylkeä, jolloin laukan pitäisi nousta :) Mutta tosiaan, en tiedä kuinka pahasti neuvon väärin, joten edelleen suosittelen sitä, että joku katsoo asiat läpi kanssaai silloin, kun ratsastat, jos se vain on mahdollista :)

   Poista
 3. Kivan näköistä menoa. :) Varsinki tuo kuva mikä on tossa videossa toi "alkukuva" tai mikä lie niin on tosi hieno! Me ollaanki Paten kans pyöritty joka kerta pellolla joten tavallaan ollaan hangessa ratsastettu vaikka nyt ei ookkaa ollu kovin paljo lunta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo hanki tosiaan vaikutti liikkeisiin yllättävän paljon, vaikkei lunta loppujen lopuksi paljoa ollutkaan :D Hahah, leikkasin sen tuolta videolta, mutta huonon laadun vuoksi se ei sitten "yksittäin" päätynyt näytille :D
   Totta, eihän mekään virallisesti kunnon hangessa oltu, ainakaan koko aikaa! :)

   Poista
 4. Me ollaan ratsastustunnilla ratsastettu pellolla lumihangessa:):D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalta! Teillä onkin monipuoliset tunnit! :)

   Poista
 5. Kiva video! Näytti tosiaan tota lunta tulevan :D Ja joo, monta kertaa on tullut hangessakin mentyä, sekin on kyllä huippua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan kiva saada vähä enemmän videomateriaaliakin, joten kiitos kuuluu kuvaajallemme(sekä omistajalle, joka antoi luvan julkaista videoita täällä)! :)
   Totta, tuota lunta tulikin ihan kiitettävä määrä, mutta nyt siitä ei ole jäljellä enää mitään :/ Olisivat saaneet pysyä kauemmin, niin olisi päässyt kunnon hankeenkin vielä..

   Poista
 6. Tosi kiva postaus! Ihanan näkösesti kyllä meette❤️ Ja hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
 7. Meneepä Lamona hienosti:O Ihan mahtava postaus, näitä on niin kiva lukee ku on positiivisella energialla varustettuja nää:)
  Valitettavasti en itse ole hankeen päässyt, enkä tule varmaankaan pääsemäänkään, sillä ratsastuskoulussa ratsastan kerran viikossa, eikä siellä ole peltoja lähellä:/

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, menisikin aina noin :D Ehkä sitten joskus osaan ratsastaa sitä tarpeeksi hyvin :) Paljon kiitoksia ihanasta kommentista <3 Nää saa kyllä hyvälle mielelle!
   Voi harmi! Vaikka eipä se loppujen lopuksi kovin erikoista ole :D

   Poista
 8. Tosi kiva postaus ja kiva video! Minäkin ratsastin lauantaina Nessalla lumipyryssä ja oli todella hankala katsoa eteenpäin, kun jäinen lumi osui naamaan... :) Kiva, että Lamona toimi hyvin ja se on kyllä mahtava tunne, kun saa hevosen kulkemaan nätisti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Joo, tuo oli kyllä kamalaa.. Säälin vain ratsuani vielä enemmän, koska se ei voinut suojautua pyryltä niin hyvin kuin itse pystyin.. Jep, olihan se kiva, vaikka tällä kertaa itselläni ei ollut niin paljoa osuutta asiaan :D

   Poista
 9. Kiva postaus! Kiva, että oli myös video :) Hyvin näyttää teillä menevän!

  VastaaPoista
 10. Moi! Koska tekisit sellasen erikoispostauksen jota et oo tehny ennemmin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävänpäivänå on ainakin tulossa vähän erikoisempi postaus, mutta millaisia postauksia te lukijat toivotte? :)

   Poista
 11. Haluaisin sellasen postaukse jossa kertoisit kaikki tuntemasi hepat ja laittaisit mahdollisesti kuvan jos voit ja kertoisit luonteesta ja laittaisit sen nimen siihen ja laittaisit että millä tallilla se asuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen ei valitettavasti ole mahdollinen, postauksesta tulisi nimittäin ihan liian pitkä :D Elämäni 5 top hevoset voisin kyllä joskus toteuttaakin :)

   Poista
 12. Miten mä en ollut vieläkään kommentoinut tähän? Luulin ihan että olin :D
  Mutta kiva postaus ja video, hyvin teillä kyllä näyttää menevän! :)
  Tunneilla me yleensä mennään vaan kentällä, joten hankeen en oo nyt päässyt ratsastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Paljon kiitoksia!
   Joo, harvemmin tunneilla kai pääseekään pellolle, vaikka nähtävästi poikkeuksia löytyy :D

   Poista
 13. Heipsun <3 Kun kehuit postaustani, ajattelin tulla katsomaan sinun postauksia <3 Liityin jopa lukijaksi <3 Mutta asiaan :D Tosi kiva ja hauska postaus <3 Ihana hepoldi sulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, paljon kiitoksia ihanasta kommentista! :3 Tervetuloa seurailemaan :D Onhan tuo ihana, mutta se ei ole omani :) Käyn vain liikuttamassa tätä aina välillä :D

   Poista