16. kesäkuuta 2016

Voihan pallo!


Toissapäivänä(tiistaina) olin ratsastamassa Jalmarilla ja testasin samalla uutta satulaa. Se istui selkään paremmin kuin edellinen satula. En silti sano, että tämäkään mikään täydellinen olisi. Jalmari on yksinkertaisesti liian pyöreä.. Olenkin tässä miettinyt, että odotanko sen laihtuvan, jolloin tuo uusi satula olisi vielä parempi vai ostanko tuohon pallomahaan sopivan satulan, joka tulee olemaan sitten taas Jalmarin laihtuessa epäsopiva. Tilannetta pahentaa vielä sekin, etten tiedä, koska Jalmari tulee laihtumaan. Yritys on kova, mutta edelleen se muistuttaa palloa.


Ratsastuksesta en halua edes puhua. Kaikki meni hyvin, kunnes Jalmari säikähti ja lähti käsistäni. Sen jälkeen meno muuttui ihan erilaiseksi, eikä mikään tuntunut enää sujuvan. Siirryimme hiekkatieltä vielä pellolle ja siellä meno oli yhtä järkyttävää. Ajattelin, että satulakin vaikuttaa ja menin siksi lopuksi ilman satulaa, mutta ei sekään auttanut. Jalmari vaikutti taas hiukan kyllästyneeltä ja se oli varmasti lopuksi väsynytkin, koska menimme varmaan ensimmäistä kertaa kokonaisen tunnin. Ratsastuksen jälkeen pesin hikisen Jalmarin ja siirryin kuvaamaan kaveriani.


Eilen vuorossa oli hieronta. Jalmari käyttäytyi oikein mallikkaasti ainakin omasta mielestäni. Se lepuutti alahuultaan ja vaikutti uniselta. Tätä hierontaa olen miettinyt jo kauan ja nyt sain tuttuni kautta tietoon hyvän hierojan(kiitos tästä vielä!). Kuten epäilinkin, Jalmari oli aika jumissa, mutta loppujen lopuksi pahin alue olivat lavat. Toisaalta se on ihan ymmärrettävää, koska suoralla tiellä ei hirveästi voltteja tehdä. Sama ongelma on ajamisessa. Jatkossa yritänkin pureutua tuohon ongelmaan enemmän. Lisäksi hieroja antoi muutamia vinkkejä, mitä voin jatkossa tehdä itsekin.


Kuinka usein teidän hevosillanne käy hieroja?

22 kommenttia:

 1. Ihana Jalmari! Nyt vaa enemmän ja pitempiä liikutuksia, niin kyllä se pian siitä laihtuu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on ihana! Joo liikutusta ois tarkotus lisätä jonku verran :D Ruokintaakin on jo muutettu niin eiköhän tuo maha liikunnalla pienene..

   Poista
 2. Kyllä se alkaa pikkuhiljaa laihtumaan, kun muuttaa ruokavaliota ja liikuntaa! Meidän olisi tarkoitus taas tässä kesän aikana kutsua hieroja meidän tallille. Hienoja kuvia ja kivasti kirjoitettu postaus! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin mä kans toivon! :D Kiva kuulla! Kiitos :)

   Poista
 3. Nyt vaan pitempiä liikutuksia niin kyllä se siitä laihtuu!:)
  Mut ihana toi sun paita:D Tallilla jossa käyn tunneilla niin sielä ei varsinaisesti oo käyny hierojaa. Mutta toivottavasti nyt saatte Jalmarin laihtumaan! Tsemppiä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eiköhän se tuosta kun rupen liikuttelemaan sitä useammin kuin aiemmin :) Arvelinkin, että joku tuosta paidasta mainitsee, se on kyllä "söpö"! :D En ole kyllä kuullut, että ratsastustalleilla hirveästi kävisi tuntihepoilla hierojia, mutta uskon, että niistä ei vain sitten mainita(?). Kuten jo mainitsinkin, yritys tähän on kova! ;)

   Poista
 4. Toi oli kyllä tosi kiva juttu, että sait sen hierojan, kun mullekkin siitä sanoit, että tarvisit sellasen! Kyllä se Jalmarikin alkaa kohta laihtumaan :D Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi tosiaan oli tavoitteena pidempään! Nyt sitten vihdoin löysin tuon tuttuni kautta sopivan hierojan! :) Kiitos!

   Poista
 5. sun kannattaa tehä paljo pitkiä käynti ja ravilenkkejä. pyri ratsastamaan aina yli tunti, toki välillä hyvä mennä kevyemmin. mutta matalalla sykkeellä ravaaminen ja kävely kuluttaa enemmän kun kauhea laukkuuttaminen yms. ja ei ihmekkään jos hevonen on väsynyt kun sillä kerrankin tunnin ratsastat kun sillä näyttää olevan niin huono kunto. eli ota nyt tavoitteeksi että käyt päivittäin tai ainakin neljä kertaa viikossa tekemässä käynti ja ravilenkkejä mieluusti ainakin tuon tunnin kerrallaan. kuntokin siinä paranee ja heppa laihtuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa heti alkuun, että aikani ei yksinkertaisesti riitä noin usein Jalmarin luona käymiseen. Jatkossa tavoitteena on kyllä mennä pidempiä treenejä. Itse asiassa Jalmarilla ei edes ole mikään kamalan huono kunto, vaikka maha saattaa väittääkin toisin ;) Mutta kiitos kuitenkin asiallisesta kommentista!

   Poista
 6. Kiva että sait hierojan paikalle! Aika hankala tuo satulatilanne, toivottavasti heppa laihtuu niin ei tarvisi taas ettiä uutta satulaa. :) Patella ei tosiaan oo hieroja käyny mutta joskus vois ihan muuten vain pyytää, löytäis ainaki pienetki jumit jos jotain on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä kiva! Jep, samaa tässä olen pähkäillyt.. Onneksi aina silloin tällöin voi mennä ilman satulaa, vaikka eipä sekään ole selälle hyväksi. Kannattaa kyllä pyytää, kun ei siitä haittaakaan ole :D

   Poista
 7. Olipa kiva postaus!:) Ihania kuvia ja toi postauksen otsikko oli just hyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hahah tämä otsikko kyllä kuvastaa tämän hetken tilannetta :D

   Poista
 8. Ihana Jalmari ja tosi kiva postaus! :) Mein hevosillä kävi joskus melko useasti hieroja, nykyään satunnaisesti tarpeen tullessa. Varsinkin kun itse kävin hierota kursssin, niin voin itsekkin tsekkailla heppostani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi vitsit, tuosta kurssista on kyllä varmasti hyötyä! Olen itsekin harkinnut suorittavani samanlaista kurssia, mutta siihen vaaditaan ainakin täällä päin täysi-ikäisyyttä ja pidemmän päälle siitä ei olisi kannattavaa kohdallani.. :D

   Poista
 9. Hyvä postaus ja kivoja kuvia! Jalmarinkin mielestä hieronta oli varmaan oikein mukava, hän sentää osaa olla nätisti :D Toivottavasti Jalmari nyt laihtuu ettei tarvitse alkaa metsästämään uutta satulaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo se kyllä näytti siltä, että hieronta tuli tarpeeseen! :D Samaa toivon, vaikka omalla kohdallani pelkkä toivominen ei autakaan :D

   Poista
 10. Meidän muilla hevosilla on käynyt hieroja, mutta Nopalla ei. Äiti kuitenkin on tehnyt sille kiropraktiikkaa, eli vähän samain tapaista kuin hieronta :D Tää oli tosi kiva postaus ja hienoja kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oliskin hyödyllistä, jos itse osaisi just jotain ton tyylistä tai sitten ihan hieroa :D Kiitos!

   Poista
 11. Kiva postaus!
  Kesällä hevoset kyllä lihoavat paljon helpommin :D Pekkokin oli viime kesänä ihan pallo, mutta kyllä sen siitä liikutuksella saa laihtumaan :D
  Pekolla ei oo käynyt koskaan hierojaa, mutta sitäkin voisi joskus olla hyvä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo totta, osa tuntuu lihoavan jo siitäkin, kun ne vain näkevät ruohoa :DD Hahah, toivottavasti Jalmarinkin nyt saisi tuosta hiukan laihtumaan :)
   Kannattaa kyllä, jos vain löytyy sopiva!

   Poista