4. kesäkuuta 2016

Silmän räpäyksessä


Viime vuonna kirjoitin samoihin aikoihin postausta siitä, kuinka sen vuoden yhdeksäsluokkalaiset lähtivät koulustamme. Totesin jo silloin näin: "Vaikka oon onnellinen kesäloman alkamisesta, olo on kuitenkin hiukan haikea, koska yhdeksännen luokan oppilaat lähtevät opiskelemaan muualle. Kaikista pelottavinta on se, että ensi vuonna mä olen tuossa, missä nykyiset ysit tällä hetkellä. Mun pitää päättää jatko-opiskelupaikka!" 


Nyt tuo hetki on ohi.  Aika kului yhdessä hujauksessa, kuin silmän räpäyksessä. Yhdeksän vuotta peruskoulua on nyt kuitenkin suoritettu ja tulevaisuus tuntuu jännittävältä. Oloni on silti myös haikea. Opettajat, luokkatoverit ja koulu jäävät taakse. Tällä hetkellä se tuntuu hiukan epätodelliselta, mutta ehkä ajatukseen tottuu. Onneksi voin pitää kavereihini yhteyttä, eikä heitä tarvitse menettää, vaikka tiet erkanisivatkin! 

Näiden yhdeksän vuoden aikana jokainen on kasvanut niin henkisesti kuin fyysisestikin. Jo kolmen viimeisen yläkouluvuoden aikana koen kasvaneeni ainakin henkisesti, vaikka edelleen saatan olla se sama tyyppi, joka ala-asteella laski rappusia takapuolella ja keksi mitä erikoisempia päähänpistoja. Näitä vuosia jään kaipaamaan. Kaikki oli vielä helppoa, vaikkei se siltä ihan aina tuntunutkaan. Olen niin onnellinen, että tässä on kesäloma aikaa levätä ja valmistautua tulevaan, mitä se sitten onkin.

Koristelimme kaverini kanssa mopoautoni ja menimme sillä hakemaan päättötodistukset! Kyllä muuten keräsi katseita nämä meidän koristelumme!

Hyvää kesälomaa kaikille!

20 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! :o Hyvin kirjoitettu postaus, sai hyvin selvää :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää kesälomaa myös sinulle ❤

  VastaaPoista
 3. Hyvää lomaa sullekin! Nyt on kyllä tyylikäs mopotauto :`)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saatiin kyllä koristeltua tuosta kaverini kanssa ihan näyttävä :D

   Poista
 4. Hyvää kesälomaa sullekin ja onnea päättötodistuksesta! :) Aika on mennyt kyllä hirveän nopeasti, muistan vieläkin niin hyvin kun luin tuota sun mainitsemaa postausta vuosi sitten. Ja oikeastaan tuntuu kuin vasta olisin lukenut yhden sun kirjoittaman postauksen vajaan parin vuoden takaa, silloin mietit sitä, että menit jo kasille, kun ihan kuin vasta olisit menny seiskalle jne :D

  Itsellä on aika samat fiilikset kun sulla vuosi sitten, mulla kun on enää vuosi peruskoulua jäljellä. Ihanaa päästä lomalle, mutta silti vähän haikeaa, kun aattelee että enää vuosi näiden samojen kavereiden kanssa, joiden kanssa oon ollu esikoulusta lähtien samalla luokalla.. Mutta pitäs vaan elää rohkeasti elämäänsä eteenpäin, itse vaan jotenkin inhoan suuria muutoksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi vitsit, täähän olikin hauska kuulla, että muistat sen vielä!
   Nyt sun kannattaakin ottaa ilo irti tästä viimeisestä vuodesta! Aika kului oikeasti yhdessä silmänräpäyksessä ja lukuvuosi loppuu liian äkkiä, tai niin se mun kohdalla meni..

   Poista
 5. Hyvää kesälomaa myös sinullekin! Kiva postaus ja ihan huiput nuo koristelut! :-D

  VastaaPoista
 6. Hyvää lonaa ja onnea matkaan uusille teille! Itsekkin pääsin alakoulusta ja vähän haikealta tämä tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo alakoulusta pääseminen oli kyllä haikeaa, vaikka ainakin omalla kohdallani kaverit pysyivät silti samassa koulussa, mutta luokat vain saattoivat muuttua.

   Poista
 7. Oi,tosi kivasti kirjoitettu postaus ja onnea matkaan! :D Ja ihan huippu tyylikäs toi sun mopoauto :DD Mutta ihanaa kesä lomaa sullekkin!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Tuosta tuli kyllä hauskan näköinen :D

   Poista
 8. Kiva postaus ja hyvää lomaa sullekin! :)
  Itse pääsin tosiaan vasta alakoulusta ja on jotenkin outoa joutua eroon luokasta, jonka kanssa on ollut 6 vuotta. Voin vaan kuvitella millaista se on sitten, kun pääsee ihan peruskoulusta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo toi oli kyllä hassua, vaikka toki silloin osa kavereista pysyikin samalla luokalla ainakin omalla kohdallani. Mutta onhan alakoulustakin siirtyminen kuitenkin suuri askel! :)

   Poista
 9. Tosi kiva postaus! Hyväö lomaa sulle kanssa! :)

  VastaaPoista
 10. Minne siis hait jatko-opiskelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En paljasta vielä, koska tulokset eivät ole vielä tulleet ja haluan olla varma ennenkö paljastan sitä :D

   Poista