27. kesäkuuta 2017

Satulatta


Täytyy myöntää, etten edes muista, milloin olen viimeksi mennyt Jalmarilla satulalla. Viime viikkoina olen käynyt sen luona noin kerran viikossa ja olen mennyt pääasiassa ilman satulaa. Tosin tuossa kesäkuun alkupuolella päädyin taas kärryjen kyydille ihan vaihtelun vuoksi. Instagramissa olenkin ahkerasti hehkuttanut hyvin sujuneita treenejämme. Jalmari on ollut niin kivan rauhallinen viime aikoina! Kärryilläkin siitä kyllä huomasi innostuksen, mutta innostuksesta huolimatta vauhti ei kiihtynyt ellen sitä pyytänyt. Muistan, kuinka sain noin vuosi sitten tamman kärryille hypätessä olla koko ajan hidastelemassa sitä. Nyt Jalmari sen sijaan toimi lähes ajatukseni voimalla. Sama on ollut myös ratsastaessa. En siis voi hehkuttaa tuota tammaa yhtään liikaa!


Viime viikon maanantaina olin ratsastamassa Jalmarilla ja sain Nellin pitkästä aikaa kuvaamaan meidän menoamme. Hänelle siis kiitos kuvista! Päädyin menemään jälleen ilman satulaa, koska pääsimme menemään vain edestakaisin erästä pidempää tiepätkää, jonka pohja oli muuten todella hyvässä kunnossa! Suoralla tiellä nyt ei oikein saa mitään erikoisempaa tehtyä, joten tein muutamia siirtymisiä. Pysähdykset ja hidastukset olivat alkuun todella hitaita, mutta pikku hiljaa Jalmari alkoi toimia paremmin. Lopuksi sain sen hidastamaan ravista käyntiin pelkällä istunnalla löysällä ohjalla. Siitä vasta tulikin hyvä fiilis! Edelleen tuollaiset pienetkin onnistumiset tuntuvat niin hyviltä. Kaiken kruunasi se, että Jalmari oli ihanan innostunut koko ratsastuksen ajan. Se kulki paljon korvat höröllä ja toimi oikein hienosti!


Kuten voi kuvitella, ei Jalmari koko aikaa kuitenkaan täydellisesti mennyt. Välillä se nosti päätään ylemmäs, jolloin vauhtikin kiihtyi. Tätä tapahtui enemmän alkuun, mutta loppua kohden tamma rauhoittui huomattavasti. Se alkoi taas laskea päätään enemmän, jolloin minun oli helpompi istua selässä ja vauhti hidastui. Edelleen tuo rauhallisuus on se juttu, mitä haen ratsastaessa. Koen, että se onnistuu parhaiten meidän kohdallamme ilman satulaa, ainakin näin suoria teitä kulkiessa. Olen jopa oppinut pysymään siellä selässä mielestäni aika hyvin. En tarvitse enää tukea mistään ja voin huoletta antaa Jalmarille pidempää ohjaa ilman, että oma istuntani alkaa horjua. Me molemmat siis alamme kehittyä tässä pikkuhiljaa!


Oletteko te menneet viime aikoina ilman satulaa?

12 kommenttia:

 1. Ihana Jalmari! :) Ja upea tämä uusi ulkoasu, nyt kun vihdoin tulin koneelle tätä ihmettelemään! Superhieno, ja tosi erilainen kuin mitä nyt on liikkunut blogeissa- pointsit tästä! :)
  Me ei olla hetkeen menty ilman satulaa laidunreissuja kummempia, mutta pian haluaisin kyllä taas uudestaan puuhata jotakin ilman satulaa- sitten kesän kurssilla viimeistään! 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! Kiva kuulla tällaista kommenttia :)
   Ovathan nuo laidunreissutkin jo jotain! Tuollainen kurssi olisikin varmasti mahtava :)

   Poista
 2. Siiriä lainaten, mäkin koneella kävin kurkkaamassa, mutta pakko kyllä myöntää, että tällänen ulkka ei oo mun juttu :D Sopii kyllä teille, mutta itse en kyllä lähtis muuttamaan omaa blogia! Onneksi erilaisuus on rikkaus!

  Mutta asiaan, teidän menojan näyttää tosi tasapainoiselta! Satulatta menossa on niin paljon hyvikin puolia, että pitäisi itsekin varmaan harrastaa enemmän. Mä olen nyt mennyt satulatta vain jos ei oo oikeesti muuta ideaa, nautin siitäkin yleensä sitten riimun kanssa sen suurempia tekemättä. Tai ilman kaikkia varusteita ;) mä en sitä paitsi osaa ees istua siellä selässä jos mulla on suitset, poni liikkuu liian erilailla :D

  Mutta mukavaa kun kirjoittelit! Sun tekstejä on aina niin ilo lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rehellisestä mielipiteestäsi! Pääasia ettei tämä nyt kaikkia kuitenkaan karkota täältä blogin puolelta :D Voi kyllä olla, että päädyn vaihtamaan tämän piankin, täytyy katsoa!

   Kiitos paljon! Itsellänikin tuo on vähän se, että turha sitä on satulaa laittaa kun menemme vain yhtä tien pätkää :D Eli laiskuudesta kyse osittain.. Tuo olisikin mahtavaa, jos uskaltaisi mennä ilman kaikki varusteita!

   Ihana kuulla tällaista! Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. Ei ole kyllä pitkään aikaan tullut mentyä, pitäisikin joku päivä mennä niin saisi vähän vaihtelua! :)

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva postaus ja te meette kyllä Jalmarin kanssa oikein hienosti, vautsi! On se kyllä kivaa virkistystä mennä välillä ilman satulaa ja siinä on ne omat haasteensa, mitä satulan kanssa ei ole. Tosiaan ilmansatulaa menin eilen kauden vikalla tunnilla pääsin pitkän tauon jälkeen (ennen tätä menin leikkitunnilla ilmansatulaa ja sekin oli joulua edeltävällä viikolla eli tauko oli hyvin piiiitkä) menemään ilmansatulaa. Oli se aika virkistävää ja meillä oli vieläpä kaveletteja, joista osaa voisikin sanoa ihan esteiksi. Tästä tunnista olisi tarkoitus tehdä oma postaus, kunhan kerkeän!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :) Tuo on kyllä täysin totta!
   Oi kun tuo tunti kuulostaa mahtavalta! Olisi kyllä niin kiva päästä hyppäämään ilman satulaa tai oikeastaan ylipäätään hyppäämään :D

   Poista
  2. Pitipä tulla nyt vielä vähän mainostamaan, että se postaus on ollu blogissa jo pari kaunista päivää! :) Jos kiinnostaa käy kurkkaamassa!

   http://elaimetsydammessa.blogspot.fi/2017/07/127-ei-se-tippuminen-ollut-kovinkaan.html?m=1

   Poista
  3. Mäpäs käyn kurkkaamassa! :)

   Poista
 5. Tosi kiva postaus :) Sun istunta on kyllä tosi kiva ja Jalmarikin näyttää rennolta ja tyytyväiseltä.

  Pitäisi kyllä varmaan mennä taas ilman satulaa, kunhan hevonen vain tervehtyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! :)
   Mä pidän peukkuja, että se tervehtyisi!

   Poista