24. tammikuuta 2016

Piristynyt


Mitä olen tehnyt kuluneella viikolla? En juuri mitään. Niin paitsi ollut tavallista positiivisempi. Ennemmin mun jaksaminen oli kortilla ja väsy painoi koulussakin päälle. Saatoin joinain päivinä olla ärsyyntynyt, joinakin etäinen ja usein todella hiljainen. Vähitellen olen saanut kerättyä itseäni taas omaksi itsekseni. Ehkä sekin vaikuttaa, että sain vuoden alussa motivaatiota pitää itsestäni parempaa huolta. Nykyään aloitan päivän juomalla vettä, mikä oikeasti piristää, juon vettä muutenkin enemmän, pidän kroppani paremmassa kunnossa tekemällä "kotitreenejä" ja syön säännöllisemmin, vaikka edelleen syön todella vähän. Se on aina ollut mulle ongelma, koska olen älyttömän nirso. Lihaa en suostu syömään juuri ollenkaan, mutta en silti sano olevani kasvissyöjä. 


Viikon aikana olen tanssinut peruskoulun viimeisellä paritanssitunnilla, käynyt valinnaisliikuntaryhmän tunnilla salilla, tehnyt vapaaehtoistyötä kahvitustilaisuudessa ja käynyt tallilla! Loppuviikosta pääsin sään lämmetessä tallille ja perjantaina olin ratsastamassa Lamonalla. Pitkästä aikaa mun teki mieli ratsastaa kauemman kuin se puolituntia, mutta päätin lopettaa siihen, kun meni oikeasti hyvin. Se poni vaan yllättää joka kerta eri tavalla! Olisittepa kuulleet, kun ratsastin, joka väli olin hokemassa sanoja "hyvä" tai "hienosti", mutta sille oli aihettakin. Menimme lähinnä käynnissä eri tehtäviä ja ravipätkiä lähinnä suorilla. Lisäksi otin laukkaa niin, että sain molempiin suuntiin onnistuneen laukkapätkän, jonka aikana ratsu oli hyvin avuilla. Pääaskellajina oli kuitenkin käynti, eli ratsastus oli rento. Tein paljon ympyröitä ja voltteja kahdeksikon lisäksi ja taivuttelin Lamonaa. Huomasin, että se taipuu todella huonosti vasemmalle puolelle, joten treeniä lisää! Käynnissä sain kuitenkin todella hyviä pätkiä, koska pari palasta taas loksahti kohdalleen ja tuo tamma alkoi myödätä niskastaan muutamilla pätkillä. Onhan meillä vielä paljon tekemistä, mutta tuo on jo yksi askel eteenpäin.


Liikutteko te ratsastuksen lisäksi mitenkään?

24 kommenttia:

  1. Mun on myönnettävä, että liikun mielestäni paljon vähemmän mitä viime vuonna :D Tai siltä se ainakin tuntuu, kun ei koulumatkoja tarvitse kävellä - edes sitä kilometrin matkaa bussilta kotiin. Tietysti liikun koulupäivän sisällä ja sen jälkeen kyytiä odotellessa (lue: kauppaan ja takaisin) mutta muuten. Kova olisi halu alkaa harrastaa jotakin muutakin, mutta mikään ei oikein innosta. Ja kun en uskalla mitään "rajua" tmv lajia käydä edes kokeilemassa, kun on hieman hämäriä polvi- ja lonkkavaivoja :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on siinä mielessä liikkuminen vähentynyt, että nykyään pääsen kouluun mopoautolla, eikä tarvitsekaan polkea pyörällä.. Ehkä sitten keväällä sulien tullessa innostun taas pyöräilemään :) Nuo vaivat varmasti rajoittavat ainakin jonkin verran liikkumista, joten ymmärrän hyvin etteivät kaikki lajit sovi sulle!

      Poista
  2. Itse aloitin nyt uuden vuoden kunniaksi kuntosalicircuitin yhdessä äitini kanssa. Täytyy kyllä sen verran kehua, että on tosi tehokas, mutta tunnelma salilla on kuitenkin melko rento!
    Kiva postaus ja hienoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollanen kuulostaakin todella mahtavalta! Munkin pitäisi nyt aloittaa se salilla käyminen, kun sain joululahjaksi salikortinkin.. Aikataulut eivät vain sovi äidin kanssa yhteen :D Kiitos!

      Poista
  3. Voikun voisinkin liikkua! En saa edes liikuntatunneille osallistua ennen kun ortopedi toisin sanoo. Sentään ratsastusta eivät ole kieltäneet. Hyvä postaus kuitenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, toi kuulostaa kamalalta.. Toivottavasti pääset pian liikkumaan! Hahah, itselleni tuo ratsastus olisi pääasia, onneksi sitä ei ole kielletty :D Kiitos!

      Poista
  4. Liikun ratsastuksen lisäksi hiihtäen, mäkihypäten, juosten, ja meillä on välillä mäkihypyn ohella treenejä, joissa hypätään esteitä jne.

    Tosi kiva postaus ja kivat kuvat :-)! Liityin lukijaksi :-)!

    Hartsujaemil.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sähän liikutkin todella ahkerasti! Munkin pitäisi taas aloittaa juoksulenkkeily.. :D
      Paljon kiitoksia! Tervetuloa lukijaksi :)

      Poista
  5. Käyn ratsastuksen lisäksi lenkillä monta kertaa viikossa, lähinnä tosin koirien kanssa. Lisäksi olen liikuntaluokalla joten koulussakin tulee lähes joka päivä liikuttua :D Kiva postaus tää ja kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin lenkkeilin joskus ahkerasti, mutta se vähän niinkuin jäi.. :D Sä liikutkin ahkerasti! Tuollainen liikuntaluokka voisi olla huippu :) Kiitän!

      Poista
  6. Mä käyn koiranpennun kanssa lenkeillä, kävellen ja pikkupätki' juosten (lue: maa on liukas, en pääse kunnolla juoksemaan:(), sekä tietenkin koulumatkat (n.1km kumpaankin suuntaan) ja koululiikunta (2h viikko). Muuten olen aika paljon ulkona:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haluan koiran :D Tulis varmaa ulkoiltua enemmän jos olis sellainen :) Ulkona munkin pitäis olla enemmän.. :D

      Poista
  7. Tosi kiva tää postaus! Ite liikun kyllä ja oon yrittäny kans parantaa mun ruokailua ku en oikeen syö lihaa (mutta en myöskään sano olevani kasvissyöjä) ja oon ehkä vähän nirso :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän :) Kuulostaa todella tutulta! :D Mulle on se jo monta kertaa sanottu, että olen nirso, mutta en ole sitä aiemmin edes myöntänyt.. Nyt se kai on pakko, kun syöminen alkaa olla huonoa lähinnä ennakkoluulojen takia :D Ehkä mä vielä joskus opin syömään "paremmin"!

      Poista
  8. Tosi kiva postaus! Ja toi sun banneri on aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kuulla, että tykkäät! Itse olen yrittänyt tehdä jo uuttakin banneria, koska tämä on hiukan sekava, mutta koska en saa hyvää aikaan, tämä saa jäädä vielä joksikin aikaa :)

      Poista
  9. Kiva postaus!<3 Ite teen välillä lihastreenii ja vapaa-ajalla tulee muutenkin liikuttua usein:)

    VastaaPoista
  10. Jotenkin ihanan piristävä postaus, tykkäsin :D

    Itse en tällä hetkellä liiku hirveästi tallikertoja ja ratsastusta lukuun ottamatta, mutta Pekon kanssa kun touhuan aika paljon kaikkea erilaista niin samalla tulee välillä itsekin juostua:D Joskus saatan tosin kotona tehdä jotain pientä treeniä. Oon suunitellutkin aloittavani lenkkeilyn sitten viimeistään enimpien lumien sulaessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kiva kuulla :D
      Ponien kanssa tulee tosiaan juostua välillä ihan kunnolla :D Tänäänkin ohjasajoin yhtä pikkuponia, niin tuli samalla juostua sen perässä! Pitäis kans ottaa toi sama tavoite, että aloitan lenkkeilyn taas :)

      Poista
  11. Kivoja kuvia! Käyn salilla ja lenkkeilen silloin tällöin ratsastuksen lisäksi. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän :) Munkin pitäisi aloittaa tuo salilla käynti, mutta aina on joku "este".. :D

      Poista
  12. Itse liikun ratsastuksen ohella aika vähän :( Olen ollut kauhean laiska, sillä pääsen joka aamu kouluun (2,5km) autolla, mutta yleensä kävelen kotiin kavereiden kanssa. Että on se edes jotain.
    Lisäksi käyn koiranpennun kanssa vähän lenkeillä, mutta nyt ei ole oikein voinut kun koiramme jäätyy 200m kohdalla :))
    Toisaalta ei oikein lenkkeily nappaa tuolla pakkasessa eikä kyllä loskassakaan. Kesäisin innostun lenkkeilystä, talvella ei ihan mun juttu. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mullakin tulee kuljettua n.3km matka kouluun nykyään mopoautolla.. Hupsista :D Ehkä sitten sulien tullessa innostun pyöräilemään, toivottavasti :D
      Mulla on täysin sama "vika"! Tosin viime talvena aloitin lenkkeilyn, mutta se innostus laantui kesää kohden.. Ehkä tänä vuonna taas :)

      Poista