14. toukokuuta 2016

Kissa ja Akvaario


Aina silloin tällöin päivittelen tänne blogin puolelle perheeni lemmikkien kuulumisia. Olen tehnyt niistä jonkinlaista esittelypostausta, mutta siitä on jo aikaa ja esimerkiksi akvaarion asukkaat ovat muuttuneet niiltä ajoilta. Tätä postausta myös pyydettiin, joten ajattelin siksi toteuttaa tämän. Tässä postauksessa siis esittelen perheeni lemmikit, kissan ja akvaarion!

Helmirihmakalauros Helmi v.2010
Lehtikalat Musti ja Hopea(?) v.2011. Jos kaloista voi sanoa näin, niin Musti oli todella sympaattinen! Se nosti aina tuon yläevänsä ollessaan "innostunut" ja se oli aina tökkimässä lasia, kun näki liikettä sen edessä.
2010

Pienenä moni on varmasti suorastaan vaatinut jonkinlaista lemmikkiä, niin myös minä. Meille ei kuitenkaan allergiasyistä voinut tulla esimerkiksi koiraa, mikä harmitti minua suuresti. Siksi olinkin ratketa riemusta, kun sain tiedon, että meille tulisi akvaario! Vuoden 2009 toukokuussa se sitten haettiin toiselta paikkakunnalta. Mukana tuli muutama kala, mutta asukkaat ovat vaihtuneet välillä tiuhaankin tahtiin. Parhaimmin ovat jääneet mieleen lehtikalat Musti ja Kulta ja helmirihmakala(uros) Helmi. Kyllä, nimesin pienempänä kalojammekin. Lisäksi muistan ruostekirjoahvenet, jotka nimesin Hymyksi ja Nauruksi, koska niillä oli sellainen "hymyilevä" suu! Näille kaloille pidin jopa koulua. Suunnittelin niille oman lukujärjestyksen ja saatoin istua akvaarion edessä monta tuntia kirja kädessä. Nykyään akvaarion ihailu on vähentynyt, mutta edelleen välillä ihan kiva pysähtyä hetkeksi seuraamaan kalojen elämää.


Tällä hetkellä akvaariossamme uiskentelee parikymmentä palettikalaa, yksi kiilakylki, 12 kuparitetraa ja yksi viisiraitabarbi. Meidän palettikalammehan saivat vuoden 2015 alussa poikasia, joiden kasvua olen saanut seurata. Poikasista löytyy "vauvakuvia" tässä ja tässä postauksessa. Nyt ne ovat jo kaikki lähes täysikasvuisia.

Poikaset 18.1.2015

8.2.2015

4.4.2015

10.5.2016

Vuoden 2009 joulukuussa syntyi musta kissanpentu, joka muutti meidän perheeseemme maaliskuussa 2010. Siitä lähtien Timi on tuonut väriä arkeemme. Rakkailla lapsilla on aina monta nimeä ja niin on myös Timillä. Välillä se on Timppu, välillä Timpura ja joskus jopa Timbuktu. Vaikka Timi osaa välillä aiheuttaa harmiakin, siitä on silti muodostunut koko perheen lemmikki, josta kaikki perheessämme pitävät. Se on ollut mukanamme jopa markkinoilla ja joulukorteissa lukee aina välillä Timinkin nimi. Kukaan ei siis voi väittää, etteikö se olisi pidetty lemmikki!


Luonteeltaan Timi on laiska. Se ei jaksa leikkiä kuin todella harvoin. Päivät Timi lähinnä nukkuu ja illalla siitä tulee usein ympäri taloa juoksenteleva kissa, joka ei ole hetkeäkään paikoillaan. Sylissä tuo kissa viihtyy harvoin, kun taas koulukirjojeni päällä sitäkin enemmän. En tiedä, mikä niissä pahvilaatikoissa ja koulukirjoissa kissoja aina viehättää, mutta tuntuu, että kaikki kissat aina hakeutuvat niiden päälle. Muutamaan kertaan Timillekin on saanut naureskella, kun se on tunkenut itsensä mahdollisimman pieneen laatikkoon, johon mahtuu vain puolet kissasta.


Timin erikoisuutena ovat temput, joita se osaa. Joulukalenteriin tein postauksen Timin osaamista tempuista ja sieltä voi käydä katsomassa videota. Se osaa edelleen samat temput, kun uusia en ole vielä ehtinyt keksiä. Tuosta videosta tulikin mieleen, että Timi on hulluna kynsiviiloihin! Aina, kun joku viilaa kynsiään, Timi on hetkessä paikalla ja kynsiviiloilla se kyllä jaksaa leikkiä. Lisäksi kissanminttupallon kanssa se jaksoi hetken leikkiä, kun siinä oli vielä lisäksi sulka.

Timi ja löytökissa v.2012
v.2010

Timi ulkoilee pihalla narun päässä, joka on aina kiinni talomme seinässä. Talvella ulkoilu on lähinnä sitä, että se käy tekemässä tarpeensa ja tulee sitten sisälle. Kesällä sen sijaan koko kissaa näkee harvoin sisällä. Pari kertaa on käynyt myös niin, että Timi on päässyt vapaaksi, mutta onneksi vain kerran pidemmäksi aikaa ja senkin jälkeen se tuli hengissä takaisin. Autoja se ei nimittäin osaa väistellä yhtään.. Pari kertaa olen itsekin joutunut tööttäämään mopoautollani niin, että Timi on vähän havahtunut ja siirtynyt sivuun.

Timiä on hankala nähdä pimeällä, joten siksi tämä pehmoheijastin.

Kuten tästä postauksesta saattaa huomata, tykkään enemmän kissastamme. Silti tuntuisi varmasti oudolta, jos akvaario myytäisiin eikä sitä enää olisikaan siinä tutulla paikalla, vaikka kyseessä onkin enää vain koriste. Täytyy silti sanoa, että olen todella iloinen, että meille tuli akvaario ja myöhemmin kissa, vaikka edelleen haaveilen myös koirasta. Ehkä tulevaisuus näyttää, hankinko sitten tulevaisuudessa itselleni koirankin.


Olisi hauska kuulla, millaisia lemmikkejä teiltä löytyy tai millaisia haluaisitte?

22 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia, varsinkin nuo kuvat Timistä on suloisia! :) Meillä on tosiaan kaksi siperianhuskya, ja koira onkin ainut lemmikki, minkä itselleni haluaisin. Joskus tulevaisuudessa haluaisin esim. bordercollien tai jonkun muun koiran, jonka kanssa voisi harrastaa jotakin, vaikkapa agilitya. Meidän koirat kun ovat täysin vetokoiria, niin niitä ei mitkään temput tai muut tottelevaisuusjutut harmiksi kiinnosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Timistä onkin tullut napsittua "muutama" kuva :D
      Voi vitsit, koira ois kyllä niin mahtava! Juuri tuollaisen aktiivisen koiran mäkin haluaisin, jonka kanssa voisi ehkäpä harrastaakin jotain :) Mutta hei, kiva, että teillä sentään on koiria! :)

      Poista
  2. Kiva postaus! Itse haluaisin tulevaisuudessa ehkä kaksi kissaa, mieluiten ragdollia tai muuta sen luonteista rotua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ite en oo niin kissaihminen, mutta tuollainen ragdoll voisi kyllä olla ihana juurikin luonteensa vuoksi :D

      Poista
  3. Apua, iha kissa ♥ Ja kalakuvat sairaan hienoja ♥ Sulla on kyllä mahtava bloginkirjoutustyyli, aivan upea ♥ Meiltä löytyy kääpiöluppakani Ursula, ja muita lemmikkejä ei ole toivomuslistalla, ja Ursula on muutenkin sellainen ihmisläheinen, niin tuskin se hyväksyisi muita lemmikkejä.

    Superihana postaus ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia ihanasta kommentistasi! :3
      Voi vitsit, luppakorvaiset kanit on kans todella suloisia mitä niitä olen kuvista nähnyt :D

      Poista
  4. Vitsi miten hienoja kuvia akvaariokaloista! Ja noi Timin kuvat on kans upeita❤
    Sä kirjotat niin mahtavasti, sun blogi on ihana 👌

    Meiltä löytyy myös akvaariokaloja parikymmentä. Ja tietenkin sitten Pörri- koira :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, niistä kyllä saa ihan kivoja kuvia välillä! :D Oi paljon kiitoksia!

      Hei vähänkö kiva, että teilläkin on akvaario(ja lisäksi koira)! :D

      Poista
  5. Todella kiva postaus! Meidän lemmikit taidat jo tietää... Kissojen lisäksi haluaisin koiran, mutta mekään emme sellaista voi ottaa allergioiden takia. Lisäksi olen haaveillut mm. Lampaista ja alpakoista, mutta meidän piha taitaa olla liian pieni niille... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hahah, joo, niin taidan :D Eikä, mäkin olin joskus hankkimassa meidän takapihalle lammasta ja mm. ylämaanlehmän olen joskus halunnut :D Meidänkin piha vain olisi ollut niille ihan liian pieni :D

      Poista
  6. Timi on kyllä tosi sulonen ja siitä on ihania kuvia!❤️ Akvaariokuvatkin oli tosi hienoja! Tosiaan meillä on kaks koiraa ja kani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on :3 Hahah siitä löytyykin "muutama" kuva, joista valita :D Kiitos! Ne on kyllä suloisia mitä nyt olen kuvia nähnyt :)

      Poista
  7. Onpa hienoja kuvia ja tosi kiva postaus! Meillä on kolme koiraa, sekä kolme heppaa niiku varmaan tiiätkin jo :D meilläkin oli akvaario kun olin pienempi en oo ihan varma miks siitä luovuttiin. Haluisin kissan ja ehkä akvaarionkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Kelpais kyllä mullekin nämä teidän eläimet :D Meilläkin tuo on lähinnä riesana, mutta olen päättänyt, ettei siitä luovuta, ennenkö muutan pois kotoa :D Kiva kuulla, kiitos kommentistasi! :)

      Poista
  8. Kiva postaus, noista akvaariokaloista saa kyllä hienoja kuvia! Meillä on hepan lisäksi kaks pientä ruskeeta villakoiraa :)

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania kuvia! Todella suloinen kissa ja kivanvärisiä nuo kalat! :-)

    VastaaPoista
  10. Todella ihana postaus ja kuvien laatu oli taas kerran aivan mahtava!

    VastaaPoista
  11. Meillä on kaksi koiraa joista toinen on mun. Ja onhan meilläkin se kissa kotona! :)

    Kiva postaus!

    VastaaPoista