22. kesäkuuta 2016

Vierailu toiselle tallille

Mitä tapahtuu, kun ex-ravuri kuljetetaan uuden tallin kentälle? No, sen näette tässä postauksessa!


Olen niin kiitollinen siitä, että juuri minä saan liikuttaa Jalmaria ja juuri minulla on mahdollisuus tehdä sen kanssa lähes mitä tahansa, tietenkin omistajan luvalla. Ja onhan tuon tamman kanssa tullut koettuakin jo yhtä sun toista! Nyt sain kuitenkin toteuttaa yhden niistä suurista suunnitelmista, joita tälle kesälle on. Viimeksi tämä sama asetelma oli päinvastoin, kun minä, ratsutyttö, hyppäsin Jalmarin kärryille. Nyt olikin Jalmarin vuoro siirtyä minun lajini pariin.

Ei mitenkään hyvä kuvana, mutta todistusaineistoa siitä, että Jalmarikin on aika korkea, kun se vain nostaa hiukan päätään!

Maanantaina lähdimme trailerin kanssa ajelemaan kohti Dimonan tallia puoli viiden jälkeen. Olimme aikataulusta hiukan myöhässä, mutta onneksi siitä ei tällä kerralla ollut haittaa. Perille päästyämme sain talutella Jalmaria kaikessa rauhassa. Pikkuinen jännitti todella paljon uutta paikkaa, mutta se käyttäytyi silti todella järkevästi! Tamma rauhoittui jo hiukan taluttelun aikana ja menimme sitten kaverini kanssa laittamaan sitä valmiiksi varustuspaikalle. Siellä Jalmari tykkäsi tarkkailla pää pystyssä ympäristöä ja se näyttikin paljon korkeammalta kuin yleensä! Melko pian pääsimme kuitenkin kentälle ja siellä taas jatkoin taluttamista.

Se tajusi kuvaajan tuossa kohtaa, nosti päänsä ja väisti sivummalle. Siksi minulla on löysä ohja :D

Kun pääsin satulaan, huomasin heti, että Jalmarilla oli vauhti päällä. Molemmat jännittivät alkuun, sekä hevonen että ratsastaja. Tilanne oli kuitenkin molemmille uusi. Jalmaria sai pidätellä alkuun jonkun verran ja sanonkin heti, ettei ratsastukseni ollut mitään siistiä! En keskittynyt istuntaani yhtään, vaan säädin jotain omaani odottaen Jalmarin rauhoittuvan. Ajattelin, että ravaaminen rauhoittaisi Jalmaria, mutta ei.. Aluksi ravi olikin välillä aikamoista räpellystä. Kävelimme sitten hiukan lisää ja pikku hiljaa Jalmari alkoi rentoutua käynnissä vasempaan kierroksen. Oikeaan kierrokseen vauhti oli lähes koko ajan paljon reippaampi.

Pahottelen näiden kahden videolta leikattujen kuvien laatua, mutta pätkittäin se laski jo hiukan päätään!

Ratsastuksen aikana tein ympyröitä ja niiden avulla sain Jalmaria hiukan enemmän avuille. Olin ratsastanut noin puolituntia, kun kesken ravin tamma yhtäkkiä hidasti vauhtiaan. En tehnyt satulassa mielestäni mitään kummempaa, mutta kuin taikaiskusta vauhti rauhoittui ja pystyimme ravaamaan pidemmän pätkän rauhallisempaa ravia. Siihen olenkin todella tyytyväinen! Ravin tahti säilyi muutamien ravipätkien ajan ja ylittelimme sitten muutamia maapuomejakin ja ensimmäistä kertaa Jalmari todella hyppäsi ratsastaja selässään! Puomien jälkeen vaihdoin taas suunnan ja siinä meni sitten se rauhallinen vauhtikin. Tarkoituksenamme oli mennä ihan vain käyntiä ja ravia, mutta Jalmari nosti yhdessä välissä itse rauhallisen laukan ja annoin sen sitten laukata hetken aikaa. Lopuksi Jalmari oli todella hikinen ja epäilen, että jännityskin vaikutti tuohon hikoamiseen, koska pääasiassa vain kävelimme. Olen tuosta hevosesta kuitenkin ylpeä, koska se käyttäytyi todella mallikkaasti jännittämisestä huolimatta!


Ratsastuksen jälkeen hoidin Jalmarin pikaisesti, lastasin sen ja lähdimme puoli kahdeksan aikaan ajelemaan kohti kotitallia. Siellä vielä pesin Jalmarin ja tein tarpeelliset tallihommat. Reissu oli oikein kiva ja olen niin iloinen, että pääsimme lähtemään tuonne! Ehkä käymmekin tuolla joskus uudestaan, niin Jalmari voisi alkaa tottua tähän uuteen paikkaan.


Materiaali ©Nelli!
Oletteko te käyneet hevostenne kanssa muilla talleilla muuten kuin kisoissa? 

30 kommenttia:

  1. Oi tosi hienosti meette,kerta kaikkiaan!:D Ratsastat ihan sikahyvin kuvien ja videon perusteella,vaikka eihän sitä siitä oikeen näekkään mutta silti:DD Mut noi kuvat on tosi kivoja!:) 19,20 ja 21 oli tosi ihania ja kivoja kuvia!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä sanoa, että omaan silmään tuo on väliin jopa kamalan näköistä menoa.. :DD Mutta kiitos kuitenkin! :) Joo oikeasti meno näytti vielä näitäkin pahemmalta, kun molemmat säätivät vähän kaikkea.. Kiitos! Hahah, jaksettiin vielä edustaa hetki ratsastuksen jälkeen :D

      Poista
  2. Kiva postaus! Aiotteko käydä jatkossa kentällä vai oliko tää vain kerran kokeilu? :) Paten kans käydään silloin tällöin maneesilla valmennukses/ratsutukses mut vois kyllä itsenäisestikki käydä joku kerta ratsastamas ku se kulkee sielä paljo paremmin hyvän pohjan takia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tavoitteena olisi käydä ja itse haluaisin varsinkin syksy/talvi/kevät kaudella käydä juuri maneesilla ja kentillä, jos sää sallii :D Toki seuraava kerta venyykin sinne elokuulle, mutta ehkä sitten voisikin käydä jo vähän ahkerammin tuolla :) Saa nyt nähdä, mutta tämä oli toiveenani! Meilläkin tuo pohja on syy miksi käydään kentillä, kun Jalmari on siitä todella tarkka..

      Poista
    2. Joo meilläki on pellot ihan kovia ku ne on savipohjasia ja sateella taas vaarallisen liukkaita. Yks pelto olis hyvä mutta se on niin epätasanen kun ollaan talvella siä menty. :/ Hevoskeskuksen maneesilla oli kyllä tosi hyvä pohja, suosittelen käymään sielä! Kovalla pohjalla Pate jumittaa kamalasti mutta heti ku päästiin maneesille niin alla oli kuin toinen hevonen. :)

      Poista
    3. Meillä taas Jallu reagoi enemmänkin liian pehmeään pohjaan.. :D Pitää kyllä joskus harkita tuota maneesilla käymistä! Toki ihan vielä en kehtaa sinne mennä, mutta eiköhän sitten joskus ole senkin aika :D

      Poista
  3. Ratsastat tosi hyvin, ihana video♥ Ei olla käyty muilla talleilla ponin kanssa, eikä ole tarvettakaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen tästä hiukan erimieltä, mutta paljon kiitoksia :D Itsehän tosiaan kerää vain suurin piirtein ne virheet mm. tuosta videosta :D Voi vitsit, täähän onkin varmasti kiva!

      Poista
  4. Kiva postaus ja ihania kuvia :) Myös video oli mukava lisä!
    Oli varmasti kivaa vaihtelua ratsastaa vaihteeksi myös vähän erilaisessa paikassa kun yleensä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tuosta videosta oli tarkoitus tehdä hiukan erikoisempi, mutta ei se oikein onnistunut :D Ehkä se kuitenkin ajaa asiansa! Joo toi on kyllä totta ja varmasti myös Jalmaria tuo reissu virkisti :)

      Poista
  5. Hyvin meette. Me viemme varsin usein hevosia vieraisiin paikkoihin niin ei kisoissa tule yllätyksenä, että ne voivat urheilla muuallakin kuin vain kotikentällä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos :D Joo tuon takiakin tuo kuljettaminen olisi ihan hyväksi meillekin, vaikkei nyt ollakaan kisaamassa! :)

      Poista
  6. Sä meet Jalmarilla aivan upeesti!

    VastaaPoista
  7. Upean näköistä menoa sulla ja Jalmarilla, ihan upeaa! Oot kehittynyt sen kanssa kyllä hurjasti, ootte jo nyt hyvä pari - voi vaan miettiä, missä olette vuoden päästä :)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua niin huvittaa nää kehut, kun itse näen tuon näköjään ihan eri tavalla :D Mutta kiitos paljon ihanasta kommentista! Kyllä se tuosta tosiaan pikku hiljaa alkaa muuttu kivemmaksi :)

      Poista
  8. Todella kiva postaus. Teksti hyvä, hienoja kuvia ja kiva video! Ja vaikutti kyllä ihan hauskalta :)

    VastaaPoista
  9. Hyvä postaus! Ihania kuvia! Teillä näyttää ainakin kuvien perusteella menevän aika hyvin!

    elaimetsydammessa.blogspot.com

    VastaaPoista
  10. Hienoa menoa! En ole käynyt muilla talleilla kisoissakaan heppojen kanssa, saati sitten muuten vaan. Tallilta sattuu löytymään kenttä ja kivoja maastoja, joten ei ole tarvinnut lähteä minnekään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos :D Oma kenttäkin kelpaisi kyllä, mutta ehkä me tyydytään tähän, että kesällä treenataan pelloilla ja syksyn tullesa siirrytään maastoihin.. Mahtavaa, että teiltäkin löytyy maastoja, niitä ei kuitenkaan ihan joka paikassa ole!

      Poista
  11. Hyvin näytti menevän! Me käymme kyllä aina silloin tällöin kesällä sekä säännöllisesti treenaamassa muualla esim. maneesilla/isommalla ulkokentällä. Vieraissa paikoissa käynti on tosiaan todella hyvää harjoitusta hevoselle varsinkin, jos on sellainen hevonen, joka jännittää uusissa paikoissa. :-) Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis talvella käymme säännöllisesti treenaamassa ja kesällä silloin tällöin.. :-D Kisoissakin toki tulee aina ravattua!

      Poista
    2. Kiitoksia! Hahah :D Tuo usein kuljettaminen kyllä varmasti tekee siitä niin tavanomaisen asian, ettei hepan enää tarvitse jännittää sitä, tekisi Jallullekin ihan hyvää :D

      Poista
  12. Teidän meno näyttää oikein kivalta!:) Me käytiin muutama vuosi sitten Nopan kanssa lainaamassa ratsastuskoulun kenttää kun kyseisen tallin hevoset olivat laitumella muualla, siellä tuli myös joskus käytettyä Noppaa myös kengityksessä. Nurmeksessa ollaan käyty juurikin kisoissa ja kerran estetunnilla. Nyt tosin ei olla pitkään aikaan käytuy missään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko vielä kysyä, että mikä Jalmarin säkä on? Näistä kuvista vasta tajusin että se onkin korkeampi mitä aikaisemmin oon ajatellut:D

      Poista
    2. No kiitos :D Tuo kuulostaakin kivalta, jos muita hevosia ei ollut paikalla! Varmasti kyllä auttaa heppaa/ponia keskittymään, kun ympärillä ei ole vieraita hevosia häiritsemässä :D Mutta kiva kuulla! Jalmarin säkä on n.156-158cm, ihan 160cm se ei kuitenkaan ole, mutta ei se kyllä paljoa siitä jää vaille :D Sen korkeus kyllä yllätti minutkin tuolloin, koska tuo suitsien kaulalle laitto osoittautui jopa minulle haasteelliseksi ja olen sentään 168cm pitkä + siihen vielä tuo käden pituus ja taisimpa olla jopa hiukan varpaillanikin tuossa kohtaa!

      Poista