28. joulukuuta 2016

Kun ratsulla on hauskaa


Kahdeksan postausta ja 24 päivää, sinänsä ihan varteenotettava saavutus. Yritän edelleen pitää blogin pystyssä, mutta täytyy myöntää, etten edes halua enää postailla niin kuin ennen. Ajattelin kuitenkin pitkästä aikaa kertoa hiukan kuulumisiani. Näinä 24 päivänä en ole päivittänyt tallikäynneistäni oikein mihinkään, en tänne blogiin tai instagramiinkaan. Olen kuitenkin käynyt talleilla lähes normaalisti. Jalmarilla kävi hieroja ja se sai myös hokkikengät. Lisäksi kävin Lamonankin luona yli kuukauden tauon jälkeen, mutta en toki keleistä johtuen päässyt sen selkään. Tästä voikin päätellä, etten ole tässä kuussa kauheasti ratsastellut. Kuun alkupuolella olin kuitenkin islanninhevosvalmennuksessa ja täytyy sanoa, että sieltä sain todella paljon lisää motivaatiota ratsastukseen! Siksi minua hiukan harmittikin se, etten juurikaan päässyt satulaan ja jos pääsin, niin työskentely painottui käyntiin. Ei siinä, hyvähän sitäkin askellajia on välillä työstää!


Olin eilen lyhyen tauon jälkeen ratsastamassa Jalmarilla ja täytyy sanoa, että ratsastuksesta jäi oikein hyvä fiilis! Tuntui pitkästä aikaa siltä, että Jalmarikin tykkäsi taas toimia ratsuna. Jo sen silmistä pystyy lukea paljon, mutta myös korvat olivat tavallista enemmän pystyssä. Menimme lähinnä käyntiä ja pysähdysharjoituksia. Jalmari olisi kuitenkin halunnut ravata, joten se keksi jossain vaiheessa päähänsä ruveta pelleilemään. Se "säikähti" jotain ja hyppäsi pystyyn. Ensimmäisellä kerralla tamma saattoi jopa oikeasti nähdäkin metsässä jotain, koska tilanne tuli niin yhtäkkiä. Sama kuitenkin toistui parikin kertaa ja alkoikin tuntua, että Jalmarilla oli vain hauskaa. Samaa kertoi myös se, että ratsastuksen jälkeen tamma veteli ilopukkeja laitumella! Nämä pystyynhypyt eivät olleet pahoja, koska edelleenkin väitän, ettei Jalmari edes osaa hypätä kahdelle jalalle. Pysyin siis kyydissä ja treenimme jatkuivat normaalisti. Lähinnä minua vain nauratti Jalmarin käytös! Se olikin aivan innoissaan, kun otimme ensimmäisen ravipätkän. Yritin ottaa rauhallisia ravipätkiä, mutta niistä ei oikein tullut mitään enkä sitten uskaltanut alkaa työstää ravia, kun pohja ei ollut mikään kovin hyvä. Siksi tyydyinkin siihen, että sain suoralla edes vähän rauhallisempaa askelta. Tämä oli kyllä normaalia hauskempi ratsastus, pakko myöntää!

Tämä kollaasi kertookin kaiken oleellisen tilanteesta!

Kaikki kuvat on ottanut Nelli!
Oletteko te ratsastaneet tässä kuussa harvemmin kuin yleensä?

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja hyvä postaus! On nuo ponit ja hevoset niin hassuja kun ne välillä aina näkee jotain ja sitten alkaa hirveä pomppiminen. Ehkä se on välillä ihan kiva harjoitella sitä selässä pysymistä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hahah, niinpä! Tuo kyydissä pysyminen onkin kyllä välillä varsinainen taitolaji :D

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kiva lukea taas ihan tavallisia ratsastuskuulumisia! :) Itse en ole valitettavasti päässyt tässä kuussa ratsastamaan ollenkaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitis paljon! :) Voi harmi! Toivottavasti säki pääset taas pian satulaan!

   Poista
 3. Voi Jalmari.. :D

  Aloin laskeskelemaan ja kyllä - tässä kuussa istuin vähemmän hevosen selässä kuin aikaisemmin tänä syksynä. Tosin meillä alkoikin ponien tuntiloma viikkoa ennen koulujen lomaa, eli se selittää aika paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D
   Tunnit tosiaan taitavat useimmissa paikoissa jäädä tauolle näin vuodenvaihteessa, joten sinänsä tuo ei ole ihme :D

   Poista
 4. Ite en oo ratsastanut 2 viikkoon, vaikka oma poni löytyykin. Ollaan vaan ajettu ja maastakäsitelty.

  Kiva postaus ja hienoja kuvia (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kyllä ihan hyvä pitääkin taukoja tiettyjen liikutusmuotojen suhteen, meillä ainakin Jalmari saattaa kyllästyä, jos tehdään samoja juttuja liian pitkään :D Kiitos paljon!

   Poista
 5. Voi Jalmari! Onneksi otti ilon irti, ihana tuo kuvakollaasi :'D Joskus täytyy irrotella ;)
  Ihana, kun ratsastus sujui hyvin ja Jalmari tuntui tyytyväiselle! Se on parasta, kun hevonen tuntuu kivalta ja on tyytyväisen oloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, hauska kuulla tällaistakin kommenttia :DD Totta, totta!
   Itsellenikin on kyllä tärkeää juuri tuo, että heppa tuntuu tyytyväiseltä :)

   Poista